Wat te zien op het platteland van Montenegro?

Na een bezoek aan de kust van Montenegro, moet je in de bergen rijden en genieten van een landelijk verblijf. Wat te zien en doen op het platteland van Montenegro?

Proef lokale producten

Het is niet alleen Kotor en Budva in Montenegro en je moet niet aarzelen om weg te komen van de kust om het te realiseren. Tijdens een excursie naar Lovcen National Park of Skadar National Park, krijgt u de gelegenheid om over te steken of zelfs op het Montenegrijnse platteland te verblijven, tussen meren, rivieren en open ruimten.

Maak van de gelegenheid gebruik om de goede lokale producten van het platteland te proeven; ze worden vaak verkocht op kleine tribunes langs de weg of boerderijen zijn aangewezen om boodschappen te doen of om een ​​onlogisch ontbijt te maken. In de Lovcen bijvoorbeeld, maken ze in het kleine dorpje Njegusi een heerlijke gerookte ham, die zeker visueel niet aantrekkelijk is, maar sappig in de mond. Geniet ervan met verse kaas. Helaas is het voor producenten verboden om het naar andere landen van de Europese Unie te exporteren vanwege (te) strenge hygiënenormen. Aan de kant van Skadar is het met de forel dat het nodig is om te proeven.

Bezoek de oude hoofdstad Cetinje

Cetinje, de voormalige, vrij charmante koninklijke hoofdstad van Montenegro, ligt in het midden van het platteland in het zuiden van het land. Pas op, dit is niet de hoofdstad van het land, maar een aantal opmerkelijke sites worden bezocht rond het klooster, zoals de kapel en het museum.

Het is verrassend om rond te lopen in de hoofdstraat (schattige kleurrijke huizen!) Omdat het helemaal verlaten en ongelooflijk schoon is. Bovendien voel je je echt in de natuur! Veel toeristen kiezen ervoor om daar te blijven. Ik raad u aan om in plaats daarvan te kiezen voor een huisje in het park Lovcen of Skadar.

Sympathiseer met de bewoners

Wanneer u de kust verlaat voor het centrum of het noorden van Montenegro, merken we dat hoteliers nog aardiger zijn dan Kotor of Budva. Tijdens mijn verblijf in Zabljak in de bergen van Durmitor Park, hadden onze gasten een goed gegrild varkensvlees gratis voor alle gasten gemaakt.

In het centrum van Montenegro voel je je echt alleen in de wereld, vooral in de Maganik Canyon regio of in het Biogradska Gora National Park.

Ik adviseer je ook om bij de lokale bevolking op het Montenegrijnse platteland te blijven en zorgvuldig moderne hotels te vermijden voor de zakelijke klanten van Podgorica die niet geïnteresseerd zijn.

Over de Baai van Kotor Montenegro

Montenegro Vakantie Tips

Het Lovćen National Park Montenegro

Montenegro Vakantiehuis huren

Jezerski Vrh Montenegro

De Baai van Kotor Montenegro

Montenegro bezienswaardigheden

Herceg Novi Montenegro

Tivat Montenegro

Budva Montenegro waar naar toe?

Sveti Stefan Montenegro moet je gezien hebben

Wandelen in Montenegro

Het bijzondere platteland van Montenegro

Wat te doen in Montenegro

Montenegro de beste stranden

Cetinje Montenegro

Flacco
Logo