Wat te doen op Tenerife Playa de las Americas?

Playa de las Américas is de toeristische hoofdstad van Tenerife: Nergens anders op de Canarische Eilanden hebben we zoveel hotelbedden gezien als hier! De hoge dichtheid van toeristen heeft ook zijn redenen en voordelen: u zult merken dat de stranden van Las Américas tot de mooiste van het eiland behoren. Daarnaast kunt u rekenen op een zeer goed ontwikkelde infrastructuur en een ongeëvenaard aanbod aan restaurants, watersporten en entertainment. Vakantiegangers uit heel Europa komen hier, want naast een breed scala aan activiteiten kunt u het hele jaar door een aangenaam klimaat en vele zonnige dagen verwachten.

Het nachtleven van Playa de las Américas

In Las Américas vindt u tal van uitgaansgelegenheden die jongeren uit heel Europa aantrekken. Op de lange feestmijl “Las Verónicas” kun je elke avond doorgaan en letterlijk feesten tot de dokter komt! Neonlichten, dansende mensen en bloeiende levensmuziek komen hier veel voor. En één ding is zeker: hier verveel je je nooit!

Winkelen in Playa de las Américas

In Las Américas vindt u een scala aan winkels die zowel interessant als gevarieerd zijn. Toeristisch, kosmopolitisch en zeer levendig: hier wacht u het puurste winkelparadijs! Wereldberoemde merken en modebedrijven hebben winkels in Las Américas en laten je uitgebreid winkelen en altijd up-to-date zijn op het gebied van mode. Een populair alternatief voor stranddag!

Siam Park in Playa de las Américas

Siam Park wordt beschouwd als een van de beste waterparken ter wereld. Het bijzondere van het park is het Thaise thema, dat je een paar uur lang onderdompelt in een compleet andere wereld. Het indrukwekkende park is met aandacht voor detail ontworpen met exotische planten en is over het algemeen zeer goed onderhouden en schoon. In totaal 29 waterglijbanen, sommige snel, de andere comfortabel langzaam, bieden u en uw hele gezin een onvergetelijke dag in het zuiden van Tenerife. Het hoogtepunt van het park is de 28 meter hoge Tower of Power-glijbaan, die voor voldoende adrenaline zorgt. De bijna verticaal vallende glijbaan leidt door een groot aquarium vol haaien en roggen. Alsof dat nog niet genoeg is, is er naast de vele glijbanen ook de grootste kunstmatige golf ter wereld te bewonderen.

Wandel of fiets langs de lange strandpromenade

De attractie die Playa las Américas onderscheidt, is de lange strandpromenade van de plaats. Omdat je op Tenerife niet veel plaatsen zult vinden die je zo’n lang stuk weg direct aan zee bieden. De verharde strandpromenade is afgesloten voor auto’s en wordt daarom alleen gebruikt door voetgangers en fietsers. Daarom hoor je hier geen straatlawaai, alleen het geluid van de golven.

Vanuit het toeristeninformatiecentrum in Playa de Troya kunt u lopen naar de haven van Los Cristianos. Het pad brengt je ongeveer 3,5 kilometer direct langs de zee en verschillende stranden. Overdag is er echter weinig schaduw op de boulevard, dus het is het beste om ’s ochtends of’ s avonds te wandelen. Anders, vooral in de zomer, kan het erg warm en zonnig zijn. Wilt u tijdens uw wandeling even uitrusten, dan kunt u ook gebruik maken van een van de vele bankjes langs de strandpromenade.

Als alternatief kunt u een fiets huren in Playa del Américas en deze langs de strandpromenade rijden. Een fiets kost ongeveer 6 euro per persoon voor 2 uur. Als je het de hele dag (24 uur) leent, is de huurprijs meestal 10 euro per persoon. Bij een langere huurperiode wordt de prijs per dag dienovereenkomstig verlaagd. U kunt fietsen huren langs de strandpromenade.

Langs de strandpromenade zijn ook tal van restaurants, cafés en winkels te vinden. Grote merken zoals Benetton of Tommy Hilfiger zijn vertegenwoordigd op de strandpromenade met winkels.

Leer surfen op Playa de las Américas

Playa las Américas is een van de populairste surfstranden van Tenerife. Daarom kun je hier meestal de hele dag surfen. Wil je zelf het water in, dan raden we een surfcursus aan. Bij Playa de las Américas zijn er verschillende surfscholen die individuele en groepslessen aanbieden.

Een 2 uur durende proefsurfcursus met instructie, surfuitrusting en verzekeringskosten via getyourguide, b.v. slechts 35 euro per persoon. Je kunt hier ook langere surfcursussen over meerdere dagen boeken.

Struinen en winkelen

Playa de las Américas is een van de beste plekken op Tenerife om te winkelen en te struinen naar koopjes. Hier vind je veel internationale winkels en bovenal een ruime keuze aan kleding, schoenen en souvenirs. Veel winkels zijn al langs de strandpromenade, dus je hoeft niet expliciet te gaan winkelen of rijden.

Als u op zoek bent naar een groot winkelcentrum, hoeft u ook niet ver te zoeken. Omdat er boven Playa del Américas het grote winkelcentrum Siam Mall op de TF-1 is. Hier vind je meer dan 70 winkels en restaurants, waarvan het aanbod voornamelijk draait om mode en vrije tijd. Het winkelcentrum is elke dag (ook op zondag) geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Afhankelijk van in welk hotel je woont, kun je zelfs gebruik maken van de gratis bus van het winkelcentrum.


Flacco
Logo