Wat te doen in Tenerife bij slecht weer?

Een vakantie in een vakantiehuis of appartement op Tenerife is ook aantrekkelijk als het regent. Het grootste Canarische eiland is het hele jaar door een bezoek waard. Meestal verwachten toeristen natuurlijk het beste vakantieweer. Maar wat kun je doen als het regent op Tenerife?

Activiteiten op Tenerife als het regent

Een regen die dagen aanhoudt, kan je humeur op vakantie bederven. Het hoeft niet zo te zijn. Tenerife heeft veel attracties en vrijetijdsactiviteiten te bieden. In veel gebieden is een fiets- of wandeltocht ook beschikbaar bij slecht weer. Het is natuurlijk belangrijk dat er weerbestendige kleding beschikbaar is. Vooral mountainbikers komen aan hun trekken op Tenerife.

Het gebied heeft een adembenemende natuur tussen de bizarre vulkanische gebieden van de Teide en de relatief droge vlaktes in het zuiden van het eiland. Een mountainbiketocht voert langs laurierbossen en wijnbouwgebieden en kent veel hoogteverschillen. Er zijn veel bezienswaardigheden op de fietstochten die ook voor kinderen spannend kunnen zijn. De vakantie is dus niet saai en je leert veel over de gebruiken en gebruiken van het eiland.

Bij regen: Talrijke bezienswaardigheden op Tenerife

Er zijn regelmatig markten op Tenerife die een bezoek waard zijn. Vazen, sieraden en tassen zijn voor veel toeristen de favorieten op de markt. Hier kunt u natuurlijk handelen. Als je daar zin in hebt, kun je ook bij regen een van de vele musea op Tenerife bezoeken.

Een van de meest interessante musea is het wijnmuseum Casa del Vino in El Sauzal. Van dinsdag tot en met zaterdag kunt u hier een grote verscheidenheid aan wijnen proeven en kopen. Er is ook veel informatie over wijnbouw op het eiland.

Het Museo de la Naturaleza y el Hombre is geschikt voor het hele gezin. Alles heeft te maken met de etnologie en de natuur van het eiland. Hier zijn veel inheemse mummies of schedels neergelegd. Dit is ook erg interessant voor kinderen. Daarna kunt u stoppen bij een van de kleine restaurants of cafés op het terrein. Veel restaurants bieden lokale gerechten en zijn erg gezellig.

Tenerife als het regent – wat kun je doen?

In het klimaat van Tenerife zijn regen en storm zeldzaam – het weer blijft het hele jaar door stabiel met milde temperaturen en is zeer voorspelbaar afhankelijk van het seizoen en de regio.

Alleen in Tenerife Noord, dat onder invloed staat van de passaatwinden, valt er in de winter- en lentemaanden meer regen. Gedurende deze tijd zijn er tot 15 regenachtige dagen – maar bij temperaturen van ongeveer 18 ° C. Het blijft daarentegen droog en warm in Tenerife Zuid: met temperaturen van gemiddeld 19-23 ° C is neerslag bijna onmogelijk.

Hoe zeldzaam stormen ook zijn op het eiland, gebruik Tenerife bij regen of slecht weer als een kans om meer afgelegen, minder voor de hand liggende hoogtepunten van het eiland te ontdekken!

Je moet minstens één museumbezoek plannen voor je vakantie op Tenerife – de perfecte activiteit voor een regenachtige dag! Het Museo de la Naturaleza y el Hombre in Santa Cruz valt op tussen de schijnbaar eindeloze aanbiedingen die over het hele eiland verspreid zijn, wat je dichter bij de opkomst van Tenerife, de millennia-oude geschiedenis van de Guanches of de flora en fauna van het eiland brengt.

Op een andere, onconventionele manier kunt u tijdens een shoppingtour de cultuur van het land ontdekken. Grote winkelcentra zoals La Villa Centro Comercial in La Orotava of Centro Comercial Meridiano in Santa Cruz de Tenerife zijn populair.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco