Wat is Moulin Rouge Parijs

Geschiedenis en ontwikkeling van de Moulin Rouge

Het beroemdste cabaret ter wereld, de Moulin Rouge, werd op 6 oktober 1889 ingewijd als de “Music Hall” aan de voet van de heuvel van Montmartre in het nachtleven van Pigalle in Parijs. De Parijzenaars zijn dol op de enorme dansvloer, de alomtegenwoordige spiegels van het prachtige etablissement en vloeien massaal naar de Place Blanche. In de tuin van de Moulin Rouge is een enorme olifant beschikbaar voor een kleine “rondreis” voor dames.
Al snel wordt de Moulin Rouge het populairste “danspaleis” in Parijs, waar je de nieuwe adembenemende dans de “Cancan” ontdekt.
In 1890 werden de eerste shows “French Cancan” elke dag vanaf 22.00 uur in de Moulin Rouge uitgevoerd.
In 1902 verandert de Moulin Rouge van richting en wordt een theater met concertuitvoeringen. Tot de Eerste Wereldoorlog worden operettes geïnspireerd door Offenbach uitgevoerd in de Moulin Rouge.
Na de Eerste Wereldoorlog neemt Francis Salabert de leiding van de Moulin Rouge over. Zijn droom in Parijs is om een ​​revue te geven in de stijl van Broadway met Amerikaanse dansers. Hij overtuigt Gertrude Hoffmann om een ​​show te maken getiteld “New York – Montmartre” met de Dolly Sisters en de tweeling Rosy en Jenny. In de kelder van de Moulin Rouge wordt de “Franse Cancan”, die inmiddels wereldfaam heeft verworven, opnieuw gedanst.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Parijzenaars onder Duitse bezetting weinig zin om zich te amuseren. Het enige “hoogtepunt” een paar dagen voor de bevrijding van Parijs, zingt de jonge Edith Piaf in de openingsact van Yves Montand in de Moulin Rouge.
In 1951 keert de Moulin Rouge terug naar zijn vroegere pracht. Sinds 1955 biedt de Moulin Rouge een nieuwe keuken, de ‘Diner Spectacles’ (diner gevolgd door een show) wordt de ‘must’ van het Parijse nachtleven. Vele sterren en toekomstige sterren van Franse chansons zoals Charles Trenet, Charles Aznavour, Bourville … verschijnen in het cabaret in Pigalle. In 1962 huisvest de Moulin Rouge een groot aquarium waar de (bijna) naakte dansers zwemmen … De Moulin Rouge is absoluut een van ‘s werelds beroemdste attracties in Parijs, net als de Eiffeltoren! Er wordt gezegd dat Elvis Presley tijdens zijn verblijf in Parijs de Moulin Rouge nooit heeft gemist …

De Moulin Rouge vandaag

De ‘Belle Epoque’-inrichting van de Moulin Rouge biedt plaats aan maximaal 850 gasten per avond om de 2 uur durende show met 60 dansers van over de hele wereld te bekijken. Een diner in pracht en glamour is voor veel Parijse toeristen een absoluut hoogtepunt van hun Parijse vakantie. Alle shows sinds 1962 hebben een titel die begint met de letter “F”: “Frou-Frou”, “Frisson”, “Fantastic” … “Féerie”. Het meest historische etablissement heeft de grootste verkoop van champagne ter wereld. Gasten kunnen kiezen uit 5 verschillende menu’s met namen als “Toulouse-Lautrec” of “Belle Epoque” en zelfs vegetarische en “vegetarische” menu’s (wijn, champagne en showprijzen rond de 175 – 200 €). De kostuums en schoenen voor de shows in de Moulin Rouge worden altijd gemaakt door een toegewijd team. Alleen geselecteerde nobele veren van struisvogels, fazanten en hanen worden gebruikt.

Informatie over het bezoek van de Moulin Rouge:

Diner om 19:00 uur en show om 21:00 uur in Moulin Rouge:
Prijzen vanaf 190 € / 220 €
Show & 1/2 fles champagne om 21:00 en 23:00 uur in Moulin Rouge:
Prijzen ongeveer 112 €
Toelating show zonder drank om 21:00 en 23:00 in de Moulin Rouge:
Prijzen vanaf 77 €
Boek een bezoek aan de show in de Moulin Rouge online
Combinatie Aanbiedingen Moulin Rouge & Boottocht met Diner & Eiffeltoren

Adres: 82 Boulevard de Clichy, 75018 Parijs
Metro: Blanche

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco