Torture Museum Oude Steen Brugge

Het Torture museum in Brugge laat zien wat gevangenen in de middeleeuwen moesten doorstaan. Duimschroeven, craniale persen, botbreuken en andere wrede gereedschappen werden destijds gebruikt onder het motto “het doel rechtvaardigt de middelen”. Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp of de geschiedenis in het algemeen, is een bezoek de moeite waard.

In de gevangenis van De Oude Steen zaten ooit veel criminelen. Tegenwoordig is de oudste gevangenis van Europa gerestaureerd en wordt het gebruikt als martelmuseum. In het Torture museum bevinden zich talloze overblijfselen uit het verleden. Deze en de levensechte wasfiguren vertegenwoordigen hoe de bewakers ooit gevangenen martelden, volgens het motto “het doel rechtvaardigt de middelen”.
Het museum heeft meer dan 100 martelwerktuigen. In het museum staan ​​schedelpersen, rattenketels, duimschroeven, gloeiende botbreuken en andere sadistische gereedschappen die al snel tot bekentenissen leidden voor veel daders. Ze zijn allemaal gelabeld, chronologisch en in een juridische context geplaatst.

Bij de ingang van het museum zijn brochures in verschillende talen verkrijgbaar. De informatieborden voor de martelinstrumenten zijn in het Frans, Engels en Nederlands. Gevoelige geesten leren snel de goed geïllustreerde martelwerktuigen te vrezen. Kleine kinderen zijn toegestaan ​​in het museum, maar het is niet bijzonder geschikt voor kinderen. De goed opgenomen muziek en de donkere sfeer combineren goed om een ​​donkere sfeer te creëren.

Het museum is klein en onopvallend in een zijstraat van Brugge. Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp of bang wilt zijn, dan is dit de plek voor jou. Degenen die enthousiast zijn over de middeleeuwen zijn ook zeker een bezoek waard. De meeste relikwieën komen uit de middeleeuwen en geven een goed inzicht in de tijd.

U moet voor het hele bezoek een goed uur plannen. Op warme dagen is het de moeite waard om drankjes mee te nemen, want in het museum is niets te verkrijgen.
Na het Torture Museum zijn er tal van restaurants in de buurt die je uitnodigen om te bezoeken. Zo kunt u de verzamelde indrukken heerlijk verwerken.

Degenen die de stad liever blijven zien, hoeven niet ver te gaan. Het centrum is heel dichtbij en vele andere attracties zijn niet ver weg. De Heilig-Bloedbasiliek ligt op een paar minuten lopen van het Torture Museum.

Adres
Wollestraat 29, 8000 Brugge

Route
Lijn 88, Brugge Wollestraat 91, 2 minuten lopen 2, 3, 12, 14, 90 naar Markt, 3 minuten lopen vanaf het treinstation via Steenstraat richting 1.7 km

Openingstijden
dagelijks 10.30 uur tot 18.30 uur, juli en augustus tot 21.00 uur

Prijzen
Volwassenen: 8 euro, studenten: 6 euro, senioren: 7 euro, groepen vanaf 10: 6 euro (2020)

website

Flacco
Logo