Tenerife wandelen, een wandelvakantie

Wandelen op Tenerife: de perfecte bestemming voor alle actieve vakantiegangers

Je ziet het al vanuit het vliegtuig: de majestueuze Pico del Teide. Het is de op twee na hoogste vulkaan van het eiland ter wereld en met 3718 meter de hoogste berg van Tenerife en zelfs van heel Spanje. Het is een heel bijzondere ervaring om erop te wandelen, om lava puin onder de voeten te voelen en te genieten van een beetje “vulkanisch gevoel”. Maar Tenerife biedt nog meer spannende wandelpaden, zodat u een gevarieerde wandelvakantie op het Canarische eiland kunt doorbrengen. Hier vertellen we je waar de mooiste wandeltochten op Tenerife zijn.
Onze reistip voor alle wandelliefhebbers: het Tenerife Walking Festival

Wandelen op het Riscosteig

We gaan meteen aan de slag, want de eerste route is alleen voor ervaren wandelaars. Het Riscosteig is een van de moeilijke routes op Tenerife en is een cirkelvormige route met adembenemende uitzichten. In ongeveer 3 uur wandel je van Buenavista naar Teno Alto en moet je een paar hoogtemeters overwinnen.

Aangezien je meestal op rotsachtige, smalle en steile paden wandelt, moet je zeker op goed weer letten. Het is te gevaarlijk bij regen of harde wind! Als je geen hoogtevrees hebt en een zeer goed uithoudingsvermogen hebt, kun je je tijdens de beklimming verbazen over fascinerende rotswanden en kloven.

Wandelen in het El Teide National Park

De beroemde berg Tenerife Pico del Teide wordt omgeven door een nationaal park, waarmee het sinds 2007 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En het te voet verkennen van het vulkanische landschap met zijn kraters, rotsen en lavastromen is echt iets bijzonders. Bijna een aanrader als je op vakantie gaat naar Tenerife. Er zijn tal van goed bewegwijzerde wandelpaden in het nationale park, de zogenaamde Senderos.

Iedereen die het park binnenkomt via het bezoekerscentrum van El Portillo, kan hier meer informatie vinden en kaarten inslaan. Denk er bij het plannen van je wandeling aan om stevige schoenen te dragen vanwege de rotsachtige grond, zonnebrandcrème vanwege de sterke straling hier en ook wat warmere kleding. Een jas en eventueel een hoed zullen je goed van pas komen naarmate je hoger gaat.

Door het nationale park zijn er gemakkelijke en moeilijke wandelpaden, lang en kort. Ze staan ​​goed aangegeven. De wandelpaden tot 10 kilometer zijn gemarkeerd in groen en wit, die meer dan 10 kilometer lang in geel en wit. Het is altijd een ervaring, welke kant je ook kiest. Je loopt door het lavalandschap en voelt je een beetje op een andere planeet. Of in een sciencefictionfilm.

Los Roques de Garcia

De meest bekende zijn de bizarre rotsen genaamd “Los Roques de Garcia”. En overal vind je de zogenaamde miradors. Dit zijn geweldige uitzichtpunten, met een werkelijk adembenemend uitzicht op de bergen, het eiland, de zee en zelfs de naburige eilanden. In het park zijn er bijvoorbeeld de Mirador del Tabonal Negro van waaruit je een geweldig uitzicht hebt op een lavaveld, of de Mirador de Pico Viejao met uitzicht op de naburige eilanden.

Paisaje Lunar

De wandeling naar de Paisaje Lunar is een gematigde wandeling in een maanlandschap. Vanuit het hoogste dorp van Vilaflor, Tenerife, start je de route en kom je door prachtige dennenbossen naar de beroemde witte puimsteen pilaren. Je moet ongeveer 4 uur plannen voor de hele tour en alleen wandelen bij mooi weer. Omdat het mooie uitzicht vanaf daar alleen bij mooi weer optimaal kan worden genoten.

De hoogste berg van Tenerife beklimmen

De top van Pico del Teide beklimmen is een hele uitdaging. Je moet zeker fit zijn en geen last hebben van de ijle lucht op hoogte. Het gaat tenslotte tot meer dan 3000 meter hoogte.

De Sendero 7, d.w.z. de 12,5 kilometer lange klim naar de top, kan alleen door ervaren wandelaars op één dag worden gedaan. Belangrijk: toestemming is vereist om de top te beklimmen, aangezien het aantal bezoekers beperkt is tot 200 per dag. De vergunning is gratis en kan online worden verkregen of bij het administratiekantoor van het Nationaal Park in Santa Cruz.
Het eerste hoogtepunt is de “Huevos del Teide“. Deze “Eieren van Teide” zijn grote vulkanische brokken die gewoon in het landschap liggen. Vervolgens slinger je je een weg omhoog in slingerlijnen.

Na een tijdje passeer je de “Refugio de Altavista“, een hut met eigen kookgelegenheid waar je ook kunt overnachten als je bijvoorbeeld bij zonsopgang de berg op wilt. Het gaat verder over lavasteen, wat voor het juiste “vulkanische gevoel” zorgt. De subtiele zwavelgeur doet de rest.
Ongeveer bovenaan de kabelbaan ontmoet u de wandelaars die comfortabel de berg op zijn geklommen. U wordt hier ook om uw goedkeuring gevraagd. Nu is de top al in zicht en lokt u de laatste 200 meter omhoog. Goed Gedaan! En als beloning is er een prachtig uitzicht over de naburige eilanden.

Start vanaf het bergstation van Pico del Teide (op 3.555 meter)

Als je niet zo fit bent of als je kleine kinderen bij je hebt, kun je de kabelbaan tot 200 meter onder de top nemen. Er zijn hier drie wandelroutes beschikbaar.

Kabelbaan naar de Pico del Teide

Als u route 10 naar de Teide krater kiest, heeft u een vergunning nodig. Als je tevreden bent met het uitzicht van iets verder naar beneden, kun je kiezen voor een gemakkelijke, half uur durende vulkaanwandeling en Route 11 naar het uitkijkpunt Fortaleza kiezen. Een andere mooie wandelroute over vulkanisch gesteente leidt op route 12 naar het uitkijkpunt Pico Viejo. Hier kunt u ver over het Teno gebergte naar de naburige eilanden La Gomera en El Hierro kijken.

Flacco
Logo