Tenerife vakantie tips

Tenerife is een ideale vakantiebestemming als je een heerlijke strandvakantie wilt, maar ook actief je vakantie wilt organiseren. De diversiteit van het Spaanse eiland is verantwoordelijk voor het feit dat velen niet alleen een vakantie op het eiland doorbrengen, maar steeds terugkeren en bezwijken voor de charme van het populaire Spaanse vakantie eiland. Om u net zo enthousiast te maken, hebben we voor u nuttige informatie en spannende tips voor Tenerife verzameld in onze online reisgids voor Tenerife.

Reistips voor Tenerife – de belangrijkste feiten

  • Klimaat: Tenerife staat bekend om haar ​​milde klimaat. De noordoostelijke passaatwinden, zijn hiervoor verantwoordelijk. In de zomer stijgen de temperaturen gemiddeld tot 28 ° C, hoewel er ook af en toe temperaturen boven de 35 ° C zijn. De beste reistijd is van april tot oktober, hoewel Tenerife ook buiten deze tijd erg aantrekkelijk kan zijn. Als u in de winter naar de Canarische Eilanden wilt reizen, vindt u hier handige tips.
  • Aankomst: De reis naar het Spaanse eiland Tenerife is mogelijk per vliegtuig. Daarnaast is het eiland bereikbaar met de veerboot vanaf het Spaanse vasteland, zodat u er ook voor kunt kiezen om met de auto te reizen. Met het vliegtuig aankomen is bijzonder gemakkelijk en aangenaam.Het Canarische eiland heeft twee luchthavens, met internationale vluchten die voornamelijk worden verzorgd door Aeropuerto Reina Sofia (TFS) in de buurt van El Medano. Aeropuerto Los Rodeos Airport (TFN), gelegen in het noorden, richt zich op het Spaanse binnenlandse luchtverkeer. Bij aankomst op Tenerife moet je rekening houden met het tijdsverschil, namelijk -1 uur.
  • Toegangsvereisten: u heeft alleen uw geldige ID of een paspoort nodig om het land binnen te komen. Als u meer dan 90 dagen in Spanje wilt doorbrengen, heeft u een visum nodig, dat u van tevoren kunt aanvragen bij de Spaanse ambassade of een consulaat. Afhankelijk van de reden van de reis kunnen er verschillende documenten nodig zijn, dus het is raadzaam om telefonisch te informeren.
  • Munteenheid: In Spanje en dus ook in Tenerife is de euro het officiële betaalmiddel, dus u hoeft geen geld te wisselen. Contant geld is nog steeds de meest populaire betaalmethode in Spanje. Hoewel u in grote steden en toeristische locaties gemakkelijk met een kaart kunt betalen, wordt het in kleinere steden vaak van cruciaal belang. Betalen met een creditcard is ook uiterst ongebruikelijk voor kleine bedragen.
  • Fooien: Als het gaat om fooien op Tenerife, zoals in de rest van Spanje, is de fooi niet verplicht. Fooien geven doet u in Spanje als u tevreden bent met de service. In restaurants geven de Spanjaarden meestal 5 tot 10 procent van het factuurbedrag. Wil je meer geven, dan kan dat natuurlijk. Taxichauffeurs, dienstmeisjes en dergelijke geven ook graag een fooi, ook als het geschenk niet verplicht is.
terug naar menu ↑

Vakantiegids voor Tenerife: de mooiste regio’s van het Canarische eiland

Tenerife is een aantrekkelijke reisbestemming, daarom geven we je graag enkele reistips op Tenerife. Uiteindelijk is Tenerife niet alleen een eiland met prachtige stranden. Een reis naar het eiland is eerder ook een plezier voor natuurliefhebbers, omdat het Teide National Park trekt met zijn onmiskenbare kenmerken.

terug naar menu ↑

Zuid-Tenerife: een veelzijdige hotspot

Het zuiden van Tenerife staat bekend om zijn prachtige natuurlijke stands van zwart zand. Een uitzondering vormen de kunstmatige stranden van Los Cristionos, Playa de las Américas en Playa las Teresitas, die zich presenteren met licht zand. Het zuiden van Tenerife is populair vanwege de aangename stranden en biedt ook prachtige wandelpaden.

Met name de flora en fauna van de regio trekt veel vakantiegangers aan die van tevoren een pure strandvakantie hadden gepland en die uiteindelijk genieten van het verkennen van de regio. De stranden El Médano en Playa de la Tejita zijn ook populaire ontmoetingsplaatsen voor surfers en watersporters, zodat deze extra opties ook het zuidelijke deel van het eiland nog aantrekkelijker maken.

Kortom, het zuiden van Tenerife wordt druk bezocht door toeristen en een overeenkomstig aantal hotels, vakantiehuizen, winkels en restaurants is te vinden in de regio. Santa Cruz de Tenerife, de metropool van het eiland, ligt in het zuiden, net als goed gestructureerde vakantieoorden en dromerige kleine vissersdorpjes.

terug naar menu ↑

Tenerife Noord: de groene kant van het Canarische eiland

Het noorden van Tenerife wordt vaak het groene deel van het eiland of de tuin van Tenerife genoemd. De bodem van het noordelijke deel van het eiland is erg vruchtbaar en er is dus weelderige vegetatie. Groente en fruit worden overeenkomstig verbouwd. Exotische planten houden ook van de vruchtbare vulkanische grond en gedijen hier goed. Vooral natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers houden van de noordkust van Tenerife en zijn enthousiast over de diverse flora en fauna.

In tegenstelling tot het zuiden wordt het noorden in wezen volledig gekenmerkt door een steile kust, maar er zijn kleine romantische baaien met zwarte zandstranden. Degenen die het rustiger vinden, zullen de noordkust van het eiland waarderen en waarderen. De dorpen en steden in het noorden worden nog steeds gekenmerkt door talrijke historische kerken en huizen, die grotendeels liefdevol zijn gerestaureerd. Het “Casa de los Balcones” is een oud herenhuis en is een van de attracties in het noorden.

Het noorden herbergt ook veel ambachtslieden, die ook in de gebouwen te zien zijn. Een van de mooiste plekken in het noorden is Icod de los Vinos. Het kleine stadje staat bekend om zijn 1000 jaar oude drakenboom en de vulkanische grot Cuevas del Viento. Het gebied rond de stad staat ook bekend om zijn uitstekende wijnen.

terug naar menu ↑

Nationaal park Teide: een paradijs voor natuurliefhebbers

Het Parque Nacional del Teide is het boegbeeld van Tenerife en daarom bijna een must voor alle bezoekers van het eiland. Het unieke kraterlandschap is net zo indrukwekkend als de versteende lavastromen en de vulkanen zelf.Een uitgebreid en vertakt netwerk van paden zorgt ervoor dat iedereen het nationale park individueel kan verkennen. Natuurlijk worden er ook rondleidingen door het beschermde gebied aangeboden en in twee informatiecentra ontvangen bezoekers alle feiten en achtergrondinformatie over het Teide National Park en de vulkanische activiteiten. Het hoogste punt van de Teide ligt op 3.718 m, waarmee de Teide de hoogste top van Spanje is. Sinds 2007 staat Teide National Park ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

terug naar menu ↑

Vakantiegids voor Tenerife: de mooiste plekjes van het Canarische eiland

Tenerife staat bekend om zijn natuurlijke schoonheden, maar u kunt ook mooie plekken verwachten die kenmerkend zijn voor het eiland. Of het nu Santa Cruz, Puerto de la Cruz, La Laguna of La Orotava is, al deze plaatsen zijn onmisbaar op het eiland en mogen daarom niet ontbreken in onze reistips voor Tenerife.

Santa Cruz – de opmerkelijke hoofdstad van het eiland

Gelegen in het noordoosten van het eiland, is de stad het aanspreekpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur. De lijst met bezienswaardigheden in Santa Cruz is lang en tal van historische gebouwen zijn de moeite waard om te beschermen. Als je door de straten van de stad slentert, moet je allereerst genieten van de heerlijke sfeer. In het voetgangersgebied van de stad vormt de Plaza de la Candelaria het centrum en wordt omringd door moderne gebouwen. Het plein wordt ook regelmatig gebruikt voor evenementen en is hiervoor voorzien van een podium.

Historisch belangrijke plaatsen zoals de Plaza de la Iglesia zijn te vinden in Santa Cruz, en er valt dus veel te ontdekken. De parken van de stad zijn ideaal voor een korte pauze van de drukte van het stadsleven. Een van de mooiste is het Parque de la Granja, een populaire ontmoetingsplaats met een café, speeltuinen en sportfaciliteiten. Wat echter bijzonder indrukwekkend is in Santa Cruz, is de succesvolle mix tussen historische en moderne gebouwen, wat een interessant totaalbeeld creëert.

Puerto de la Cruz – het toeristische centrum van het noorden

Als derde stad van Tenerife is de metropool van het noorden de moeite waard. De spil van de stad is de Plaza del Charco. Rond het plein zijn restaurants, winkels, een speeltuin en nog veel meer. In de haven van Puerto de la Cruz kunt u genieten van de maritieme kant van de stad. Hier vind je ook de “Casa Miranda” een van de mooiste en bekendste gebouwen in de stad.

De stad laat zich van haar beste kant zien als je over de ruime promenade wandelt. Hier staan ​​traditionele hotels, cafés, bars, restaurants en kleine winkels, terwijl onder de promenade het strand “San Telmo” lonkt. U kunt genieten van het mooiste uitzicht over de stad vanuit het Taoro Park, dat ooit de tuin was van het Grand Hotel Taoro, dat in 1892 werd geopend en de Europese adel naar het eiland trok. Het ooit grootste hotel van Spanje is al lang geschiedenis, maar de tuin is nu een goed onderhouden park, dat echt een bezoek waard is.

San Cristobal de La Laguna – universiteitsstad doordrenkt van geschiedenis

San Cristobal de La Laguna is een van de mooiste steden van Tenerife. De UNESCO Werelderfgoed stad bekoort met talloze historische gebouwen en pleinen, zodat je je gemakkelijk kunt onderdompelen in de geschiedenis van de stad en dus ook van het eiland. Tegelijkertijd is de stad de bisschoppelijke zetel van de Canarische Eilanden en ook een populaire universiteitsstad.

Dienovereenkomstig presenteert de historische stad zich ook als een zeer levendig centrum van het studentenleven op het eiland. In de stad wachten veel cafés, restaurants, bars en winkels op u. De unieke flair van La Laguna ligt in de perfecte mix, omdat het moderne leven en de historische sfeer hier samenkomen. De stad is bijzonder aantrekkelijk voor cultuurliefhebbers, historici, winkelliefhebbers en voor iedereen die zijn vakantie in een bijzondere omgeving wil doorbrengen.

La Orotava – de stad van het Teide National Park

Een van de belangrijkste culturele centra van het eiland en daarom zeker een bezoek waard is de stad La Orotava. Vooral het stadscentrum maakt indruk met prachtige monumentale ensembles. Zowel in de benedenstad “Villa” als in de wijk “Farrabo” kunt u een reis door de eeuwen maken. Speciale kenmerken zoals het park Jardines del Marquesado de la Quinta Roja, waaronder een ongebruikt mausoleum, maken La Orotava tot een onvergetelijke plek die elke bezoeker echt boeit. Geen enkele andere stad op Tenerife verrast met zoveel bezienswaardigheden als La Orotava en tegelijkertijd ligt het Teide National Park aan de poorten van de stad en nodigt u uit om te ontdekken.

terug naar menu ↑

Strandvakantie op Tenerife: genieten aan zee

Als u een strandvakantie op Tenerife plant, bent u niet beperkt in tijd, want Tenerife heeft het hele jaar door badseizoen. De watertemperaturen schommelen tussen ca. 18 en 23 graden Celsius. Alleen in januari wacht u de laagste watertemperatuur, anders liggen de watertemperaturen constant boven de 20 graden Celsius en zijn daardoor aangenaam. Om echt van je strandvakantie op Tenerife te kunnen genieten, moet je kiezen voor accommodatie vlakbij het strand.

Een van de mooiste stranden van het eiland is Playa de las Teresitas in het noordoosten van het eiland in de gemeente San Andrés. Het zacht glooiende strand is bijzonder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, aangezien golfbrekers voor de kust voor rustige golven zorgen. Playa El Scorro ligt echter in het noorden van het eiland, vlakbij Los Realejos. Het strand is bijzonder geschikt voor surfers en surfers. Een van de mooiste natuurlijke stranden is Playa del Bollullo, ten oosten van Puerto da la Cruz in het noorden van het eiland. Het strandgedeelte ligt een beetje uit de weg in een baai omringd door de kliffen. Het strand is ideaal voor romantici en mensen die rust nodig hebben, omdat het niet overvol is.

terug naar menu ↑

Excursiebestemmingen op Tenerife: ervaar het paradijselijke eiland weg van het strand

Speciale ervaringen verrijken elke reis en daarom is het goed dat Tenerife ook aantrekkelijke excursiebestemmingen biedt, weg van het strand, die uw vakantie nog mooier maken en niet mogen ontbreken in onze online reisgids voor Tenerife.

  • Walvissen kijken is een van de vakantieactiviteiten die u nooit zult vergeten. Veel zeezoogdieren zwemmen rond de Canarische Eilanden, dus een Walvistour is altijd succesvol en je kunt de dieren van dichtbij observeren. Vooral de griendwalvissen zijn in groten getale vertegenwoordigd, want tussen Tenerife en La Gomera leven zo’n 400 van deze prachtige zeedieren.
  • Bekroond als de beste dierentuin van Europa, zou Loro Parque zeker op uw lijst met vakantie-activiteiten moeten staan. Laat u niet misleiden door de naam, want Loro Parque is niet langer een puur papegaaienpark, maar een dierenpark van bijzondere klasse.
  • Een bezoek aan de vulkaanbuis Cuevas del Viento is een heel bijzondere ervaring. Hier krijg je al snel het gevoel dat de steen leeft, omdat de donkere vulkanische buis unieke geologische verschijnselen bevat.
  • De ietwat andere manier om Tenerife te verkennen is een begeleide quadtour door het Teide National Park. Het startpunt van de tours is Playa de las Americas, het beroemdste strand van het eiland en trekt veel bezoekers.
  • Een reis naar het naburige eiland La Gomera zorgt voor bijzondere vakantiemomenten. Het eiland is een van de oudste van de Canarische Eilanden. Het eiland is ruiger en ongerepter dan Tenerife en vooral het nationale park met zijn prachtige laurierbossen vol spanning.

TIME TO SMILE Coral Dreams

591,00 in stock
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

In Playa de Las Americas voel je je direct welkom in TIME TO SMILE Coral Dreams. Hier heb je een op en top vakantiegevoel en zijn de bedden net zo zacht als thuis. Luxe en comfort kenmerken de ruime appartementen, die door topdesigner Paul Linse zijn ontworpen. Bij Coral Dreams in Tenerife is aan alles is gedacht: de badkamer is groot en heeft een inloopdouche, ieder appartement heeft zijn...

Sunlight Bahia Principe Tenerife (hotel)

735,00
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

Strandvakantie Tenerife met verblijf in Sunlight Bahia Principe Tenerife

Premium All Inclusive cruise Canarische Eilanden

1.051,00
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

8-daagse cruise per Mein Schiff 3 met vertrek vanaf Gran Canaria naar o.a. Tenerife en afhankelijk van de vertrekdatum naar Madeira, La Palma, Lanzarote en/of Agadir.

Best Tenerife

700,00
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

Een zeer geliefd hotel met veel faciliteiten, een goede sfeer en een centrale ligging. Rond het zwembad is een fraaie tuin met subtropische planten, waar je kunt genieten van de Spaanse zon. Hotel Best Tenerife is een uitstekende keuze voor families met kinderen, maar ook voor stellen is hier genoeg te doen. Geniet hier van je vakantie waar het aan niets zal ontbreken. Niet voor niets is hotel...

Best Jacaranda

417,00
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

Best Jacaranda op Tenerife is het zusje van het geliefde hotel Best Tenerife en verwelkomt je in een mediterraanse oase. Best Jacaranda ligt in het centrum van Costa Adeje met het strand van Playa Fañabe om de hoek. De vele zwembaden lonken voor een verfrissende duik nadat je je uitgeleefd hebt in de fitness of bij een van de andere sport activiteiten. De hele familie voelt zich thuis in hotel...

Parque Santiago IV

752,00 in stock
TradetrackerProducts d-reizen.nl
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

Deze accommodatie hoort bij 'Het Beste van D-reizen': de 200 meest geliefde vakanties van onze kl...

8 daagse vliegvakantie naar Sunlight Bahia Principe San Felipe in puerto de la cruz, canarische eilanden

447,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: mei 22, 2020 8:16 am

Het zeer geliefde hotel Bahia Principe San Felipe is perfect voor een verzorgde zonvakantie naar Tenerife. Het hotel bevindt zich op loopafstand van het stadscentrum van Puerto de la Cruz, waar vele winkels, restaurantjes en bars te vinden zijn. Naast de geweldige centrale ligging biedt het hotel de mogelijkheid om heerlijk te relaxen aan een van de 2 zwembaden of in de spa.


 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco