Sozopol Bulgarije

De stad Sozopol Bulgarije ligt op een schilderachtig schiereiland in het zuidelijke deel van de baai van Burgas, op ongeveer 35 km van de stad Burgas. Sozopol heeft ongeveer 5.000 inwoners en is een van de oudste steden aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust en een van de populairste kuuroorden van het land. De prachtige oude binnenstad en de romantische sfeer trekken veel toeristen van over de hele wereld.
De eerste nederzettingen in de Sozopol-baai zijn gebouwd in het Neolithicum aan het einde van het 6e millennium voor Christus. Al in de eerste eeuwen van zijn bestaan ​​ervaart de regio een aanzienlijke opleving. In de 5e eeuw werden sterke vestingmuren en openbare monumentale gebouwen opgetrokken. Oude auteurs noemen een tempel gewijd aan Apollo de genezer met een enorm 13-meter standbeeld van deze God. In het jaar 72 v.Chr BC, veroverden de legioenen van de Romeinse commandant Marcus Lucullus de stad.
In de 1e eeuw na Christus werd de stad herbouwd en fungeert als een havencentrum nadat Thracië een Romeinse provincie wordt. Na de kerstening krijgt de stad de naam Sozopolis volgens de nieuwe christelijke dogma’s.

In de 16e eeuw ontvangt de stad nieuwe vestingmuren, waarvan de ruïnes nu te zien zijn in de zuidelijke en zuidoostelijke delen van het schiereiland. Met de verovering door Khan Krum wordt de stad voor het eerst opgenomen in het Bulgaarse rijk. Het middeleeuwse is Sozopol een belangrijk bisschoppelijk centrum met meer dan 20 kerken en 5 kloosters.

Villa List

450,00 in stock
Laatste update was op: mei 1, 2023 9:38 am

Met een fantastisch uitzicht op het historische centrum van Sozopol, is Villa List zeker een aanrader voor rustzoekers en cultuurliefhebbers. Dit kleinschalige complex ligt in het centrum en direct aan het zandstrand.
Met je voeten door het water of via de gezellige straatjes loop je zo het historische centrum van Sozopol in.
Heerlijke restaurantjes verwelkomen je met de traditionele Bulgaarse...

Santa Marina Holiday Village

457,00
Laatste update was op: mei 1, 2023 9:38 am

Santa Marina Holiday Village lijkt wel een echt Bulgaars dorp. Het is ruim opgezet en de omgeving is zonder twijfel groen te noemen. Heel fijn: alles is binnen handbereik. Je hebt de keuze uit niet één maar twee stranden op loopafstand. Een duik neem je in één van de vijf verschillende zwembaden en wil je een avondje uiteten, dan kies je uit een aantal restaurants. Kook je liever in je eigen...

Selena Beach

231,00
Laatste update was op: mei 1, 2023 9:38 am

Selena Beach ligt in het rustige gedeelte van Sozopol en bijna direct aan één van de hipste stranden van Sozopol. Je zal hier snel gewend zijn, want Selena Beach is een kleinschalige, gemoedelijke accommodatie. Kies je voor een verblijf op basis van halfpension of volpension? Of misschien boek je logies/ontbijt omdat je het leuk vindt om 's avonds in het authentieke Sozopol te eten. Voor een...

Bewaard gebleven zijn de ruïnes van het klooster op het eiland “St. Ivan”, de basiliek in het centrum van de oude stad en een deel van het klooster “St. Apollon ‘aan de Skamiy kaap in het noordoostelijke deel van de oude stad.

Tegenwoordig is de oude stad Sozopol tot een openluchtmuseum verklaard. Het gezicht van het reservaat vormen 180 klassieke woongebouwen. De stenen en houten huizen in de oude stad zijn tot de stijl van de zwarte zee-architectuur te associëren. De meest bekende huizen zijn het “Huis van Marieta Stefanova”, het “Huis van Kurtidi”, het “Huis van Todor Zagorov”, het “Huis van Kreanoolu”, het “Huis van Dimitri Laskaridis”.

De belangrijkste evenementen in Sozopol zijn het kunstfestival “Apollonia” (1 tot 10 september) en de ochtendtraditie van juli (zonsopgang op 1 juli).

In Sozopol zijn er twee stranden – het centrale strand en het Harmanite strand. In de omgeving zijn ook de stranden van de campings Zlatna Ribka en Kavatsite. De stad bestaat uit twee delen. De oude stad met zijn geplaveide straatjes en oude huizen nodigt uit tot romantische wandelingen, terwijl in het nieuwe deel van de stad talloze hotels, restaurants en recreatieve voorzieningen zijn geconcentreerd.
De accommodatie-opties zijn divers – luxe hotels, kleine familiehotels, pensions, bungalows. In de directe omgeving van de stad zijn enkele campings.

De restaurants bieden typische Bulgaarse Zwarte Zee-gerechten en specialiteiten.

Ten zuiden van Sozopol, aan de monding van de rivier met dezelfde naam, ligt het Ropotamo reservaat. Hier kunt u boottochten maken en interessante vogel- en plantensoorten observeren.

Wat zijn de beste bezienswaardigheden om te zien in Sozopol?

Dit zijn de beste bezienswaardigheden in Sozopol: Sozopol Old Town Zuidelijke muren van Sozopol Kasteel Ravadinovo Kavatsite Beach Aquapark Neptunus

Wat zijn de populairste activiteiten bij kinderen in Sozopol?

Zuidelijke muren van Sozopol Sozopol Old Town Kavatsite Beach Kasteel Ravadinovo St. George-kerk

Flacco
Logo