Sölden skigebied

Het ski gebied

Sölden is een van de hipste en sinds de James Bond-film “Spectre” ook een van de beroemdste skigebieden in Oostenrijk. Naast de beroemde après-ski en tal van topevenementen zoals het Electric Mountain Festival of het gletsjerspektakel Hannibal, overtuigt het skigebied in Tirol ook met zijn sportieve aanbod. Dankzij het gletsjer skigebied is Sölden de eerste van de drie skigebieden in het Ötztal die het seizoen begint.

Vanaf september wachten 33 kilometer pistes op skiërs in het enige gletsjerskigebied in de Alpen tussen de gletsjers Rettenbach en Tiefenbach. Omdat de pistes meestal blauw gemarkeerd zijn (25 kilometer), kunnen ook beginners hier prima skiën. Alleen de zwart gemarkeerde landingsbaan op Rettenbachjoch mag alleen worden genomen door ervaren atleten. Hier worden regelmatig Wereldbekerraces gehouden.

Vanaf november breidt het aanbod zich uit tot 144 kilometer pistes. Dankzij de kunstmatige sneeuwkanonnen van ongeveer 77 procent van de afdalingen en de hoogte tot 3.340 meter, is sneeuw gegarandeerd naast de grote diversiteit. Wintersporters uit de Gaislachkogl of de Giggijoch vallei beginnen op de pistes, vooral beginners moeten het laatste startpunt kiezen. Met de gondellift op de berg boven Hochsölden, wordt u begroet door prachtige blauw gemarkeerde pistes en kunt u overschakelen naar de gemakkelijke gletsjer afdalingen op de stoeltjeslift Silberbrünnl. Als je je bochten in alle rust wilt oefenen, kun je eerst het Innerwald-gebied voor beginners bezoeken in de buurt van de Gaislachkogl spoorweg in de vallei.

Sölden Oostenrijk

Sölden, in het hart van het Ötztal, is niet alleen een van de populairste toeristische bestemmingen van Tirol, maar ook een van de beroemdste skigebieden in de Alpen. En terecht, een van de beste: dankzij de hoogte van 1.350 tot 3.340 meter, twee gletsjers en de nieuwste liftinfrastructuur en het maken van sneeuw, staat niets een sneeuw zekere skivakantie in een klasse apart. 144 km vers geprepareerde pistes voor beginners, gevorderden en professionals nodigen u uit om te skiën en snowboarden. Bijzonder aantrekkelijk: Sölden is het enige skigebied in Oostenrijk met drie toppen van drie toppen met spectaculaire, met een lift bereikbare uitkijkplatform.

Dit onderscheidt het skigebied Sölden:

  • Gevarieerde hellingen op 146 kilometer lengte
  • Moderne afdalingen
  • Dubbele sneeuw gegarandeerd door de twee gletsjers en perfecte sneeuwkanonnen
  • Meer dan 70 varianten voor off-piste rijders
  • Talrijke skiroutes naar de omliggende toppen zoals de Wildspitze, de hoogste berg in Tirol
  • Sölden in het Ötztal in Tirol biedt 146 kilometer piste

Dankzij zijn grootte biedt het skigebied Sölden hellingen voor iedereen. Terwijl de Giggijoch eenvoudige pistes biedt voor gezinnen en beginners, heeft de Gaislachkogel een aantal meer uitdagende afdalingen. De langste afdaling van het skigebied loopt van het BIG3-platform op de Schwarze Schneide naar het dalstation van de Gaislachkogelbahn kabelbaan. Het omvat 15 km pistes en bijna 2.000 verticale meters. Sölden heeft ook een ski-filmfaciliteit, een speedphoto-piste, het snowpark bij de Giggijoch en verschillende mogul pistes.

Sölden ligt op maximaal 3.340 meter en biedt met zijn ligging aan de gletsjers sneeuwveiligheid van september tot mei

Dankzij de hoogte tot 3.340 meter en de twee gletsjers van het skigebied, de Tiefenbach en de Rettenbach gletsjer, is skiën in Sölden mogelijk van eind september tot mei. Het gletsjerskigebied omvat tien moderne liften en 34,5 kilometer pistes. Zachte en brede pistes voor beginners en gezinnen zijn te vinden op de Tiefenbach-gletsjer, terwijl het gebied op de Rettenbach gletsjer steile en steile afdalingen biedt. Het skigebied “Golden Gate to the Glacier” verbindt het wintersportgebied met de gletsjergebieden.

Met wereldrecord naar de top met de Giggijochbahn & Gaislachkogelbahn

Sölden heeft de twee gondelbanen met de hoogste capaciteit wereldwijd. De Giggijoch 10-persoons gondel kan tot 4.500 personen per uur in slechts 9 minuten naar het skigebied tillen. Ook nieuw zijn de moderne dal- en bergstations, die een barrièrevrije toegang tot de gondels mogelijk maken. In het bergstation is er ook een sportwinkel en een skiopslag. De nieuwe 8EUB Gaislachkogel brengt tot 3.600 mensen per uur in slechts 12 minuten tot 3.000 meter.

Freestyler paradijs Sölden

Sölden is een van de topplekken in de snowboard scene, mede vanwege de jaarlijkse snowboardopening in de herfst en vanwege de talloze mogelijkheden. In het Snowpark Area 47 aan de Giggijoch vind je 41 obstakels op zes hectare, zoals rails, boxes en kickers. Direct onder de twee stoeltjesliften Hainbachkar en Silberbrünnl komt u bij het sneeuwpark, waar ook een chill-out met ligstoelen en goed geluid is. Actie wordt ook geboden door de nieuwe Funslope Sölden.

Sölden Wintersport

Twee gletsjers, top après-ski en tal van internationale evenementen – dit is het skigebied Sölden samengevat in één zin. Sölden in het Ötztal heeft bijna perfecte omstandigheden voor wintersport. Ongeveer 140 km pistes, meer dan 10 km afdalingen, moderne skiliften en een topsneeuwpark zullen uw skivakantie in Sölden verrijken. Zowel beginners als gevorderden zullen in het Oostenrijkse skigebied de nodige uitdaging en afwisseling in het skiën vinden. Als alternatief zijn er enkele hotels in Hochsölden aan de Giggijoch (2.284 m) direct aan de piste. Overigens is de meerdaagse skipas ook geldig in het aangrenzende skigebied Gurgl vanaf het skiseizoen 2017/2018.

De pistes van het skigebied Sölden reiken tot een hoogte van 3.340 meter. Gevorderden kunnen vanaf de Gaislachkogel (3058 m) de vallei afdalen en 1.700 hoogtemeters overwinnen. Professionals duiken de legendarische “Mafia Downhill” af op de Hainbachjoch (2.727 m), en beginners zullen mooie, brede en zachte hellingen vinden op de Giggijoch (2.284 m) en de gletsjers Tiefenbach en Rettenbach. Bovendien zorgen de twee gletsjers voor sneeuwveiligheid tijdens de skivakantie, zodat de bergbanen in Sölden van eind september tot begin mei in gebruik zijn. Na het skiën is er een feest en een goed humeur in Sölden. Talloze restaurants, hutten, paraplu bars, concerten, shows en internationale evenementen zoals het Electric Mountain Festival bekronen elke skidag in Sölden. Een evenementen tip is ook de opmaat naar de Ski World Cup, die elk jaar in oktober in Sölden stopt.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!