Social distancing vakantie in Nederland, wat kan je doen?

Het ziet er naar uit dat we in 2020 voor een groot gedeelte vakantie in ons eigen Nederland zullen houden met inachtneming van “social distancing” om verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen.
Kunnen we nog wel naar de camping in Frankrijk? Met het vliegtuig naar een zonnig Grieks eiland? Of met de auto naar de Duitse bossen? Laten we het hopen dat alles snel wordt opgelost, maar op het moment van schrijven ziet het er naar uit dat dit jaar de zomervakantie voor velen niet op een normale manier door zal kunnen gaan.
Maar je hoeft je niet te vervelen in eigen land er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen, ondanks de regels die er momenteel gelden.
Wij hebben een aantal tips voor u verzameld.

Ga Geocachen

Op zoek naar een leuke manier om lichaam en geest te trainen? Probeer geocaching (JEE-oh-cash-ing), een buitenactiviteit die wandelen combineert met een technische speurtocht. De naam is afgeleid van een combinatie van ‘geografie’ en ‘cache’ en de game zelf overstijgt territoriale, politieke, gender- en leeftijdsgrenzen.

In plaats van een schatkaart waar X de plek markeert, gebruik je een app op een smartphone en je waarnemingsvermogen. In plaats van op zoek te gaan naar een begraven kist, ben je op zoek naar een cache die verborgen is op een milieuvriendelijke site boven de grond.

Basisprincipes van geocaching

Ga naar geocaching.nl om een van de miljoenen wereldwijd verborgen geocaches te kiezen.
Gebruik uw smartphone-app of GPS om naar de cache te navigeren.
Let goed op, zodat je de gecamoufleerde schuilplaats van de cache kunt vinden.
Zodra je de cache hebt gevonden, onderteken je het logboek, wissel je één item uit (optioneel) en plaats je alles terug zoals je het hebt gevonden.
Volg de meest elementaire regel van geocaching: laat geen sporen na tijdens je jacht.
Er  zijn tien duizenden caches verstopt in Nederland en geocaching is dus een fantastische manier om zowel jong als oud te vermaken en ondertussen wat te leren.

Leer te vissen ( met je kinderen )

In Nederland zijn er honderd duizenden mensen die dol zijn op vissen en daar is een goede reden voor. Je bent in de natuur, samen met de natuur. Ja, we weten dat er mensen zijn die problemen hebben met het feit dat een vis een haak door zijn/haar lip krijgt, maar de echte visser is juist bezig met natuurbehoud en conservatie van het vis bestand.
Om te beginnen met vissen heb je een uitrusting nodig die niet veel kost. Bij bol.com kan je verschillende uitstekende hengelsets kopen voor een paar tientjes ( zie hier ) en je bent bijna klaar om te beginnen.
Met een goedkope vispas ( website ) voor een paar tientjes kan je naar hartenlust vissen in 90% van de Nederlandse wateren en wil je meer weten over vissen dan kan je terecht op de website van sportvisserijnederland.nl

Ga wandelen met wandelroutes in Nederland

De hele dag op de bank Netflixen? Nee toch? Er is zoveel meer te doen en te zien. In Nederland liggen door het hele land de meest prachtige wandelroutes, dus koop een paar wandelsokken en verstandige schoenen en ga er op uit! Op wandel.nl kun je de leukste routes vinden, zowel dicht bij huis als een stukje verder weg en dus kan je je eigen land echt verkennen met inachtneming van de 1,5 meter regel.
Grootschalige evenementen zijn voorlopig allemaal afgelast, maar niets let je om een interessante route uit te zoeken en de auto te pakken om verderop ergens een heerlijke dag te hebben. Er zijn ook wandeltochten door steden, en tal van thema tochten.
Een goede reden dus om eens wat calorieën te verbranden en er met het hele gezin op uit te gaan.

Maak je eigen buiten bioscoop

Heb je een redelijk formaat tuin? Maak het dan een feest met je eigen buiten bioscoop.
Wat heb je allemaal nodig voor je eigen buitenbioscoop?
Een beamer van een paar tientjes
Een projectiescherm van een paar tientjes
Je eigen laptop om de beamer aan te sluiten
Genoeg stoelen
Hapjes, drankjes
En eventueel een tafel waar de beamer op kan staan.
Succes gegarandeerd, maar let wel een beetje op geluidoverlast na 22.00

Huur een boot of sloep en verken de grachten of meren

Op tal van locaties in Nederland heb je de mogelijkheid om een sloep of bootje te huren om een dagje heerlijk op het water door te brengen. Ideaal dus voor een dagje met het gezin. Thermoskannen met koffie en broodjes mee en je hebt de dag van leven.
Waar zou je allemaal een boot kunnen huren?
Nou denk dan aan  locaties als Loosdracht en Vinkeveen. Maar ook op diverse meer locaties in bijvoorbeeld Friesland. Liever door de stad varen? Zoek dan op boot huren in Haarlem of Amsterdam en je zult de dag van je leven hebben. Prijzen zijn uiteraard divers zoals dat nu eenmaal is met boten, maar laten we zeggen dat je in het algemeen voor rond de 100 euro keuze hebt.

WhatsApp Moord Tocht spel

Een whatsapp spel dat je met je familie kan doen.

Er is een moord gepleegd en de politie zit met haar handen in het haar! Kun jij de moord oplossen? Speel dit leuke en zeer goedkope uitje in een stad naar keuze. Met behulp van foto’s en een kaart van de stad ga je op zoek naar de fotolocaties om daar een groepsselfie te maken. Elke groepsselfie levert een aanwijzing op. Lukt het jullie om deze moord binnen 3 uur op te lossen? Per mail ontvangen jullie van te voren de uitleg samen met een fotolijst en een antwoordformulier. Tevens ontvangen jullie een kaart van de stad waar de moord heeft plaats gevonden. Het centrum is opgedeeld in vakken en in een aantal vakken moeten jullie op zoek naar een locatie waar je een groepsselfie maakt. Via WhatsApp stuur je die naar de instructeur van Stad Unique en krijg je een aanwijzing over de moord. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen? Lees meer op de website

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Flacco
Logo
Shopping cart