Sintra in één dag – de 7 beste Sintra bezienswaardigheden en tips voor een onvergetelijke dag

De beste Sintra bezienswaardigheden, hoogtepunten & tips op één dag

De regio rond het stadje Sintra, vlakbij de Portugese hoofdstad Lissabon, is echt een van de mooiste van Europa. We bezochten enkele van de Sintra attracties op een dagtrip vanuit Lissabon.
Omringd door talloze parken en attracties, die echt mooier zijn dan de andere, is het moeilijk om bij te houden.
Om het een beetje eenvoudiger te maken om uw reis naar Sintra te plannen, hebben we de 7 beste Sintra reistips voor u geselecteerd. Dan kun je op je dagtocht plannen welke je wilt bezoeken.

Palácio Nacional de Pena

Omdat het erg druk kan zijn in Sintra en vooral in het Palácio, raden we u aan uw dag zo vroeg mogelijk te beginnen. We waren al om 08:45 uur aan de top van het paleis, nog voor de officiële openingstijd om 09:30 uur. Maar dat was het waard, want even later vormde zich een rij aan de kassa.
Je kunt ook online een kaartje kopen zonder van tevoren te hoeven wachten – dan hoef je niet langer in de rij te staan ​​aan de kassa.

Het Palácio Nacional de Pena is een kasteel gebouwd op een rotsmassief en een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Portugal. Het paleis is een geweldig voorbeeld van romantische architectuur, met Noord-Afrikaanse en Europese invloeden.
Het Palácio werd gebouwd door koning Ferdinand, een enthousiaste kunstenaar en muzikant. Hij wilde dat het paleis net zo divers en emotioneel was als het toneel van een opera voor de bezoeker. En we denken dat hij het goed gedaan heeft met het kleurrijke ontwerp. Het paleis lijkt echt op een theaterdecor.
Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Je kunt ook de kamers van het paleis bezoeken met de overwegend originele meubels. Doe mee met een rondleiding of bezoek de kamers alleen.

We raden je ten sterkste aan om eerst in het paleis te kijken. Want als de massa’s later doordringen, is dat geen plezier. We hadden bijna het gevoel te stikken, het was zo vol. In onze ogen zou de rush hier veel beter gereguleerd moeten worden.
Na een bezoek aan het paleis, moet u een korte wandeling maken door Parque de Pena, het park van het kasteel. Er zijn veel kleine kunstwerken en geheimen om hier te ontdekken.

Castelo dos Mouros

Het volgende hoogtepunt van Sintra is op loopafstand van het Palacio de Pena, de Castelo dos Mouros. Je kunt het Castelo gemakkelijk bereiken door rechtsaf te slaan vanuit de noordelijke uitgang van Parque de Pena en de weg een paar minuten te volgen.
De kasteelmuren van Castelo zelf liggen in een bosrijke omgeving en je kunt ze niet missen. Castelo dos Mouros, het kasteel van de Moren, werd gebouwd in de 8e eeuw en werd veroverd door de Portugezen in 1147 na verschillende mislukte pogingen.
Omdat het kasteel de komende paar eeuwen nauwelijks werd onderhouden, zijn er vandaag maar een paar muren bewaard gebleven. Je moet de Castelo nog steeds op je Sintra Highlights lijst hebben staan, want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied van Sintras.

Quinta da Regaleira

Het Palace Quinta da Regaleira ligt nabij het centrum van Sintra en is echt als een betoverd magisch kasteel. Het werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw en is omgeven door een uitgestrekt en mystiek park.
Onder de paleistuin zijn er tal van ondergrondse tunnels die je bijvoorbeeld naar de ondergrondse toren leiden. Dit is een fontein van ongeveer 30 meter diep, op wiens muren een wenteltrap naar boven slingert en een voelt als in een sprookje.
Naast de ondergrondse toren zijn er nog veel meer grotten te ontdekken in het park, de gangpaden, fonteinen, labyrinten en grotten, zodat je hier zonder problemen enkele uren kunt doorbrengen.

Palácio Nacional de Sintra

Het Palacio Nacional de Sintra Nationaal Paleis ligt in het centrum van het charmante stadje en werd gebouwd in de 15e eeuw. Gedurende enkele eeuwen diende dit gotische gebouw als een verblijf voor de edelen van Portugal, het decor voor vele verhalen en legendes.
Het sobere gebouw wordt bekroond door twee gigantische schoorstenen die uit de twee paleiskeukens opstaan. Tijdens een rondleiding door het Palácio Nacional de Sintra leer je meer over het levendige verleden van deze plek.
Bijzonder interessant is de zogenaamde eksterkamer, een kamer vol schilderijen met eksters. Ze moeten de roddels van de dames van het hof vertegenwoordigen.
Vanuit het paleis kun je ook het centrum van Sintra verkennen en door de smalle straatjes slenteren.

Palácio de Monserrate

Naast het Palácio Nacional de Pena is het Palácio de Monserrate ons persoonlijke Sintra hoogtepunt. Hier is het ook veel rustiger, omdat het een beetje moeilijker te bereiken is.
In visueel contrast met het Palácio Nacional, is dit herenhuis geïnspireerd door islamitische architectuur en zit het vol liefdevolle details en designelementen.
De buitengevel is bedekt met ontelbare geometrische patronen, een Indiase stenen lambrisering en gegraveerde stenen.
De tuinen rond het Palácio de Monserrate nodigen uit om te wandelen en te blijven hangen en bevatten een verzameling exotische planten. Eigenlijk kun je hier een hele dag alleen doorbrengen.

Palácio Nacional de Queluz

Een andere reistip, die niet in Sintra ligt, maar je moet zeker plannen tijdens je reis, is het Palácio Nacional de Queluz. Het ligt in de stad met dezelfde naam en op weg van Lissabon naar Sintra. Het is een van de grootste Rococo kastelen in Europa.
Overigens heeft zijn grootte en schoonheid hem het epitheton “Versailles van Portugal” opgeleverd. Oorspronkelijk bedoeld als zomerresidentie voor het toekomstige prins-gemaal van de koningin, begon de bouw in 1747 aan het paleis.
Na 31 jaar constructie werd het in 1778 geopend en tijdelijk het koninklijk huis van Portugal als een schuilplaats voor Napoleon Bonaparte.
Tegenwoordig heeft het kasteel een belangrijke kunstcollectie en wordt het omringd door een groot en liefdevol aangelegd park.

Cabo da Roca

Of je nu Sintra bezienswaardigheden per bus of huurauto ontdekt, je hebt de mogelijkheid om naar Cabo da Roca te rijden.
Hier zijn de meest westelijke uitlopers van het Europese vasteland, die uitsteekt in de vorm van een 140 meter hoog voorgebergte in de Atlantische Oceaan.
Gelegen aan de steile kust, hier staan een monument en een vuurtoren, beide uitstekende motieven voor uw souvenirfoto van uw reis naar Sintra. Omdat er hier veel touringcars stoppen, raden we u aan om ’s morgens vroeg of’ s avonds te bezoeken.

Algemene informatie over de bestemming Sintra

Sintra is een Portugese stad op ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Lissabon.
Het gelijknamige culturele landschap is bezaaid met paleizen en kastelen en is daarom sinds 1995 een UNESCO werelderfgoed.

Sintra heeft ongeveer 10.000 inwoners, de officiële taal is Portugees. Vanwege het toeristische karakter van het gebied spreekt bijna iedereen Engels en zijn de mensen behulpzaam en gastvrij.
Net als in de hele Europese Unie kun je hier ook met Euro betalen.
Sintra is een zeer veilige bestemming, maar zoals alle andere toeristische attracties, moet u op uw waardevolle spullen letten.

Restaurant tips in Sintra

Natuurlijk zijn er in Sintra niet alleen genoeg lust voor het oog, maar ook voor het gehemelte. We raden het restaurant Pendoa aan in het centrum van Sintra. Hier kunt u traditionele Portugese gerechten krijgen in een gastvrije en informele sfeer. Vooral populair is het restaurant Pendoa tijdens de lunch.
Als u op zoek bent naar een restaurant net buiten de stad, raden wij u aan naar het kleine kustplaatsje Azenhas do Mar te rijden. Hier kunt u genieten van vers gevangen vis in een spectaculaire sfeer direct boven de kliffen van het stadje en genieten van een spectaculaire zonsondergang over de Atlantische Oceaan.

Beste tijd om naar Sintra te gaan

Sintra ligt in de subtropische klimaatzone en heeft een Atlantisch kustklimaat. Aangezien Portugal, net als Nederland, zich op het noordelijk halfrond bevindt, zijn hier ook seizoenen.
Deze zijn echter veel zwakker en dus dalen de temperaturen in de winter zelden onder de 12 graden Celsius. De zomers kunnen behoorlijk warm zijn, temperaturen boven de 30 graden zijn niet ongewoon.
De minste regenachtige maanden in de regio vallen ook in de zomermaanden en daarom raden we je aan je reis naar Sintra tussen mei en oktober te plannen.

Tickets vooraf kopen voor Sintra bezienswaardigheden

Flacco
Logo