Salzburg bezienswaardigheden

Mozart stad, Salzach stad, festivalstad, een van de mooiste steden ter wereld … Salzburg heeft door de eeuwen heen een paar bijnamen opgebouwd en terecht. Zout maakte de stad rijk, de inwoners maakten het beroemd. En zelfs vandaag vormt de enorme erfenis kunst en cultuur. Salzburg is veel meer dan dat.

Het stedelijk gebied van Salzburg wordt al sinds de neolithische periode bewoond. Ongeveer 2000 jaar geleden bereikte het echter zijn eerste relevantie als een Romeins kamp Juvavum. De beschutte ligging tussen de heuvels van de stad en de Salzach bood bescherming tegen vijanden op het kruispunt van verschillende handelsroutes. De stad beleefde echter zijn eerste fase van pracht in de middeleeuwen door de zouthandel. De rijkdom en de aartsbisschoppen moeten voortaan de hele regio vormen en leiden tot een heropleving van kunst en muziek. Tot op de dag van vandaag is deze rijkdom zichtbaar.
De barokke stad aan de noordrand van de Alpen is de vierde grootste stad in Oostenrijk en neemt je mee terug naar een vervlogen tijdperk. Historische gebouwen bestaan bijvoorbeeld uit kastelen, oude kerken en charmante steegjes, evenals vele andere historische schatten.Hier vormen gebouwen uit bijna elk tijdperk een indrukwekkend kunstwerk in stadsformaat. Hiervoor werd de oude stad in 1996 ook uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Oude stad Salzburg

Architectuur uit verschillende tijdperken
Salzburg is een van de mooiste steden van Europa. Een reden hiervoor is hun prachtige oude stad, die rijk is aan historische schatten. Het is sinds 1996 een UNESCO werelderfgoed.
De oudste nederzettingen dateren uit de Romeinen en bevinden zich in de linkerhelft van de oude stad. De historische oude binnenstad van Salzburg wordt gedeeld door de Salzach. Vanwege het opmerkelijk goed bewaard gebleven ensemble van kerkelijke en seculiere gebouwen uit vele eeuwen, heeft UNESCO de stad 20 jaar geleden de felbegeerde prijs toegekend.

De bruggen van de stad

Als je tijdens de Salzburg Sightseeing van de ene helft van de oude stad naar de andere wilt komen, kun je een van de vele mooie bruggen gebruiken. Bijvoorbeeld de Mozartsteg of de Nonntaler Brücke.
Terwijl je door onze nummer één plek in de populairste attracties van Salzburg loopt, wordt al snel duidelijk dat de stad alle architecturale stijlen te bieden heeft. Deze variëren van middeleeuws en romaans tot renaissance en barok.
Tussendoor kronkelen historische straten zoals de Getreidegasse met de geboorteplaats van Mozart, veel leuke winkels, restaurants en cafés.

Salzburg bergen

Salzburg, de stad van Mozart, wordt sterk beïnvloed door zijn liefde voor de natuur. Het is idyllisch gelegen tussen vijf stadsbergen. Deze vormen samen met de barokke stad een absolute idylle voor ansichtkaarten.
Daarnaast zijn er zoveel mooie recreatiegebieden die zowel toeristen als toeristen aantrekken om te wandelen, te ontspannen, bezienswaardigheden te bekijken en te sporten in de bergen in de stad. Degenen die de top van een van de vijf bergen hebben beklommen, kunnen een prachtig panoramisch uitzicht op de Salzach, de daken van de stad, de uiterwaarden en stadsbossen van Salzburg verwachten.

De Kapuzinerberg

Gewoon de plek voor een kleine pauze. Met zijn kronkelende paden, de vrij rondlopende gemzen en een groen plateau, trekt het wandelaars en atleten aan. Verschillende kerken, een klooster en een Mozart monument bieden ook iets voor cultuurliefhebbers.

De monnik berg

De Mönchsberg met 508 m hoogte ligt in het midden van Salzburg. Het maakt indruk met zijn grote bosdeel en brede weiden, die u uitnodigen om te ontspannen. Daarnaast zijn er veel historische versterkte gebouwen, oude kastelen en villa’s, evenals het Museum of Modern Art.

De vestingsberg

Het bevindt zich ook in het midden van de oude stad en is met 542 m de derde hoogste van de vijf stadsbergen. Daarop staat ook het fort Hohensalzburg, het herkenningspunt van Salzburg.

De Gaisberg

Op 1.300 m hoogte is het de op één na hoogste stadsberg en tegelijkertijd een waar paradijs voor recreatieve sporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Hier kunt u bijvoorbeeld mountainbiken, wandelen, wandelen, paragliden en skiën in de winter op de paden. Wat wil je nog meer?

De Untersberg

De Untersberg strekt zich uit over Duitse en Oostenrijkse bodem en bevindt zich met 1.972 m aan de top van de hoogste Stadtberg. Rond de vele grotten vallen talloze legendes op. De berg staat ook bekend om zijn marmer, dat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de rijkdom van het barokke Salzburg. Overigens leert u meer over zijn geschiedenis in het Untersberg Museum.

Fort Hohensalzburg

Landmark van Salzburg
De derde plaats in onze ranglijst van de meest gewilde Salzburg bezienswaardigheden wordt gegarandeerd door het herkenningspunt van Salzburg.
Hoog boven de stad torent trots het fort Hohensalzburg uit. Het werd gebouwd rond 1077 door aartsbisschop Gebhard en zou de bescherming van de bisschoppen moeten dienen.
Het fort Hohensalzburg is het grootste volledig bewaard gebleven kasteel in Midden-Europa vanaf het einde van de 11e eeuw. Het weerspiegelt perfect het toenmalige verlangen naar vertegenwoordiging en de autoritaire en politieke machtsdemonstratie.

In het fort

Het interieur wordt gekenmerkt door prachtige gotische gravures, sierschilderijen en gouden ornamenten. Zelfs 900 jaar na de bouw geven ze de kijker een indrukwekkend beeld van de vroegere rijkdom van de bisschoppen.
Het vestingmuseum of de prinskamer brengt je dichter bij de geschiedenis van het kasteel.
Na het bezoeken van bezienswaardigheden in het kasteel keren veel bezoekers terug naar de kasteel taverne of het fortrestaurant om hun reis naar middeleeuws Salzburg af te ronden.

Tip: bezoeken aan het fort Hohensalzburg zijn het hele jaar mogelijk. Je moet hiervoor ongeveer 1 tot 2 uur plannen. Je bereikt het kasteel te voet of ook met de fortspoorweg uit het jaar 1892. Het begint in de fortstrook.

Salzburg Zoo

Dichtbij het Hellbrunn paleis is ook een andere topattractie van Salzburg. De dierentuin van Salzburg is een populaire attractie in het zuiden van de stad en trekt jaarlijks tot 300.000 bezoekers.
Ongeveer 1.200 inheemse en exotische dieren van 140 verschillende soorten leven hier, variërend van de steenbok tot de zebra mango. De dierentuin wordt gedomineerd door het unieke landschap op de Hellbrunner Berg. Dit is hoe steile kliffen aansluiten op ruime verblijven, waarin de gewoonlijke leefomgeving van de dieren het beste kan worden gesimuleerd.

Indien mogelijk leven de dieren in vergelijkbare diergemeenschappen. Bijvoorbeeld in de Afrikaanse savanne, waar witte neushoorns leven met antilopen en parelhoenders.

Openingstijden: nov tot feb: 9:00 – 16:30 uur | Maart: 9.00 – 17.30 uur | April tot mei, sep tot okt: 9.00 tot 18.00 uur | Juni tot aug: 9.00 – 18.30 uur

Schloss Hellbrunn

Op nummer vijf van onze populairste Salzburg attracties vindt je een van de mooiste renaissancekastelen ten noorden van de Alpen: Schloss Hellbrunn.
Het plezierpaleis is een geweldige plek om te ontsnappen, te ontspannen en te sporten in vervlogen tijden. Schloss Hellbrunn ligt in het zuiden van Salzburg en werd 400 jaar geleden gebouwd naar het Italiaanse model. Er was eens de bedoeling om vreugde en vermaak te dienen.

Waterspelen in Schloss Hellbrunn

Dit is vier eeuwen lang verzekerd door de beroemde waterpartijen, die niet mogen ontbreken tijdens sightseeing in Salzburg. Ze vertegenwoordigen een unieke ervaring die de prins aartsbisschoppen al in vrijwel ongewijzigde vorm inspireerde.
Je weet nooit wat je hierna kunt verwachten. Slechts één ding is zeker: ze maken je nat. Er zijn waterdispensers, bewegende waterkrachtfiguren, mystieke grotten en spuitbakken verspreid over het kasteelterrein. Deze houden de bezoeker voor de gek – leuk voor grote en kleine kinderen.

In Schloss Hellbrunn hebt u de mogelijkheid om een ​​uniek cultureel juweel te ervaren, dat nergens anders te zien is. Laat u betoveren en loop door het prachtige park.

Openingstijden: maart, apr, okt: 9.00 – 16.30 uur | Mei, juni, sep: 9:00 – 17:30 uur | Juli, aug: 9:00 – 18:00 uur | Toegang: gratis met SalzburgCard

Tip: In de zomer kunt u ook ’s avonds genieten van waterspelletjes in het kasteel Hellbrunn. Kijk uit naar zwoele zomeravonden en het samenspel van water, licht, maan en sterren van Hellbrunn.

Hangar 7

Fans van de luchtvaart en de kosmos van Red Bull reizen met bus 2 naar het vliegveld en voelen zich in Hangar 7 in de zevende hemel. Van de stratosfeersprongcapsule tot de Formule 1-racewagens tot helikopters en vliegtuigen Red Bull-baas Mateschitz heeft hier een persoonlijke droom vervuld. Met het restaurant Ikarus zijn culinaire hoogstandjes mogelijk tot aan de top.

De geboorteplaats van Mozart

W. A. ​​Mozart werd geboren in 1756 in het “Hagenauer Haus” van Getreidegasse 9 in Salzburg. Tegenwoordig is de geboorteplaats van Mozart een van de meest bezochte musea in Oostenrijk en een absoluut hoogtepunt, vooral voor Mozart fans.

Beroemde bewoners: de Mozarts in het “Hagenauer Haus”

In de Getreidegasse trekt een huis speciale aandacht: de nr. 9, de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. De beroemdste zoon van Salzburg werd hier op 27 januari 1756 geboren. 26 jaar lang, vanaf 1747, woonde het gezin in een appartement op de derde verdieping. Mozart bracht zijn jeugd en jeugd hier door met zijn ouders Leopold en Anna Maria en zus “Nannerl”. 1773 volgde de verhuizing naar de residentie van Mozart op Makartplatz.

Museum en “bedevaart” tegelijkertijd

De geboorteplaats van de beroemde componist trekt nog steeds Mozart vrienden en geschiedenisliefhebbers van over de hele wereld. In 1880 opende de International Mozarteum Foundation haar eerste museum in de geboorteplaats. Voortdurend uitgebreid en uitgebreid, is het museum, dat het hele jaar geopend is, een must voor elke bezoeker van Salzburg!

Een rondleiding door de tijd van Mozart

Het museum neemt je mee op een rondleiding van een uur door de oorspronkelijke woonruimtes. Wandel door een gereconstrueerd burgerlijk appartement. Ontdek alledaagse voorwerpen en meubels uit de 18e eeuw en voel je terug in de tijd van Mozart!

Ontdek unieke exposities en originelen

Originele documenten, brieven en memorabilia documenteren het leven van Mozart in Salzburg. Met de verzameling van de meeste portretten die je tijdens je leven hebt gemaakt, kun je het geniale muziek, bij wijze van spreken, persoonlijk leren kennen. Hoogtepunt voor Mozart fans: de historische instrumenten, zoals de viool en het klavichord van Mozart.

Maak kennis met Mozart in al zijn facetten

Jeugd als wonderkind, de lange jaren van reizen of de mysterieuze dood: het museum in de geboorteplaats belicht het fenomeen Mozart vanuit vele invalshoeken. Op de eerste verdieping biedt de jaarlijks wisselende speciale tentoonstelling altijd een nieuwe attractie voor zelfs de meest deskundige Mozart kenner.

Getreidegasse

De Getreidegasse is het hart van de oude binnenstad van Salzburg en trekt een groot aantal bezoekers met zijn onmiskenbare charme en de geboorteplaats van Mozart. Naast internationale modeketens maakt de Getreidegasse indruk met historische herbergen en unieke traditionele etablissementen.

De architectuur van Getreidegasse

Kenmerkend voor de architectuur van de huizen in de Getreidegasse zijn de prachtige huisportalen en ramen, die kleiner zijn vanaf de eerste verdieping. Bovendien zijn de oude huizen vaak versierd met datums, de naam van de vorige bewoners of het oog van God. Een echte attractie voor bezoekers is de geboorteplaats van Mozart in Getreidegasse nr. 9. In 1756 werd de Wunderknabe van Salzburg hier geboren.

De doorgaande huizen, die zijn versierd met kunstwerken en deels zijn versierd met arcades, hebben het stedelijke karakter van Salzburg beslissend gevormd. Tegenwoordig dienen ze hun doel als winkelcentra en galerijen. De beroemdste doorgang is het Schatz Haus van Getreidegasse 3 naar het Universiteitsplein. Daar, in een donkere nis, is er een aangrijpende opluchting van de Madonna en het kind Jezus.

De Getreidegasse als een wandel- en winkelstraat

De Getreidegasse trekt vooral met een uitgebreid aanbod van internationale modeketens, traditionele winkels en diverse gastronomie. Naast sieraden, kostuum, hippe accessoires, antiek, leer en papierwaren, parfumseries, kunnen kopers delicatessen en eten kopen in de Getreidegasse. Een bijzonder hoogtepunt zijn de delicate en speelse gildetekens op de gevels van het huis hoog boven de hoofden van de bezoekers. De traditionele slotenmaker Wieber in de Getreidegasse produceert deze “reclameborden” nog steeds met de hand.

De naam van de Getreidegasse

Oorspronkelijk heette de Getreidegasse Trabe, Trab of Trav-Gasse. De naam komt van het woord “draven”, wat “rennen” betekent, maar verwijst ook naar het draven van de paarden. In de loop der jaren werden de namen Getasse, Traidgasse en Getreidgasse gebruikt om de naam Getreidegasse te vormen. De naamsveranderingen maken duidelijk dat de naam Getreidegasse oorspronkelijk niets met graan te maken had.

Wat zijn de beste bezienswaardigheden om te zien in Salzburg?

Dit zijn de beste bezienswaardigheden in Salzburg: Fort Hohensalzburg Salzburg oude stad Unterberg Hellbrunn-paleis Red Bull Hangar-7

Wat zijn de beste buitenactiviteiten in Salzburg?

Unterberg Truc fonteinen Hellbrunn Mirabell Palace & Mirabell Gardens Lammerklamm Salzach Rivier

Waar staat Salzburg om bekend?

De stad is het best bekend als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart, voor het Salzburg Festival en voor zijn barokke oude stad, die is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. … De omgeving van de stad biedt ook tal van bezienswaardigheden, vooral van schilderachtige aard.

Hoeveel inwoners heeft Salzburg in 2020?

Per 1 maart 2018 waren in totaal 155.020 mensen – 80.582 inwoners en 74.438 inwoners – met hun hoofdverblijf in de stad Salzburg geregistreerd (waarvan 112.074 met Oostenrijks staatsburgerschap)

Welke rivier stroomt door Salzburg?

2300 m boven zeeniveau, de Salzach is een zijrivier van de herberg en is met een lengte van 225 km de langste en meest waterrijke. Het stroomt in de deelstaat Salzburg (Oostenrijk) en in Beieren (Duitsland), is een van de grote Alpenrivieren en voert de oostelijke Hohen Tauern naar het noorden.

Hoe komt Salzburg aan zijn naam?

Voor de eerste keer is het Duitse woord “Salzburch” met verwijzing naar het jaar 739 overgeleverd in de biografie van St. Boniface, geschreven rond 755. De politieke en economische functie van het vroege middeleeuwse bisdom aan de Salzach kwam duidelijk tot uitdrukking in de nieuwe naam Salzburg.ntent

Flacco
Logo