Sagrada Familia Barcelona

De Sagrada Família is een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje. De bouw van de Sagrada Família begon in 1882 en zal naar verwachting in de komende jaren worden voltooid, meer dan 140 jaar na de start. Ondanks de lange bouwtijd is de Sagrada Família uitgegroeid tot een van de meest iconische gebouwen in Barcelona en een symbool van de stad. Het staat bekend om zijn kenmerkende architectuur, die gotische en art nouveau-stijlen combineert en sterk is beïnvloed door de natuur. Gaudí’s werk aan de Sagrada Família werd geïnspireerd door zijn diep katholieke geloof en zijn geloof in Gods rol in de natuur.

Sagrada Familia kaartjes

Er zijn verschillende ticketopties voor een bezoek aan de Sagrada Família in Barcelona.

Basisticket: Met dit ticket heb je toegang tot de kerk en kun je de buitenkant en binnenkant van het gebouw bekijken. Met dit ticket kun je ook het museum en de audiovisuele ruimte bezoeken.

Audiogidsticket: dit ticket bevat alles van het basisticket, evenals een audiogids die informatie geeft over de geschiedenis en architectuur van de Sagrada Família in meerdere talen.

Torenticket: Met dit ticket kunt u de torens van de Sagrada Família bezoeken en het panoramische uitzicht over Barcelona van bovenaf bekijken. Er zijn verschillende opties voor torentickets, waarmee je elk een andere set torens kunt bezoeken.

Volledig ticket: dit ticket bevat alles van de basis-, audiogids- en torentickets. Het geeft je toegang tot alle delen van de Sagrada Família en stelt je in staat om de kerk en haar geschiedenis ten volle te ervaren.

De prijzen voor deze tickets variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en de vraag. U kunt vooraf online kaartjes kopen of bij het loket wanneer u aankomt bij de Sagrada Família. Het wordt aanbevolen om van tevoren kaartjes te kopen, aangezien de Sagrada Família erg druk kan zijn en u mogelijk in de rij moet wachten om kaartjes te kopen als u aankomt zonder reservering.

Sagrada Familia betekenis

De Sagrada Família is een rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, die is gewijd aan de Heilige Familie, of de “Sagrada Família” in het Catalaans, de lokale taal van Barcelona. De term “Sagrada Família” is Spaans voor “Heilige Familie” en verwijst naar de familie van Jezus, Maria en Jozef. De kerk is daarom een plaats van aanbidding en toewijding aan de Heilige Familie en aan God. De Sagrada Família staat ook bekend om zijn kenmerkende architectuur en zijn lange bouwgeschiedenis. Het is ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí, die sterk werd beïnvloed door zijn katholieke geloof en door de natuur. De kerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een belangrijke toeristische attractie in Barcelona.

Sagrada Familia constructie

De bouw van de Sagrada Família in Barcelona, Spanje, begon in 1882 en zal naar verwachting in de komende jaren worden voltooid, meer dan 140 jaar na de start. De kerk is ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí, die meer dan 40 jaar aan het project werkte tot aan zijn dood in 1926. Na de dood van Gaudí zetten andere architecten zijn werk voort en brachten wijzigingen aan in het oorspronkelijke ontwerp, wat tot enige controverse leidde onder architectonische experts.

De bouw van de Sagrada Família is gefinancierd door particuliere donaties en kaartverkoop aan bezoekers. De kerk bevindt zich momenteel in de laatste fase van de bouw, waarbij de nadruk ligt op de voltooiing van de resterende torens en de decoratie van het interieur. Ondanks de lange bouwtijd is de Sagrada Família uitgegroeid tot een van de meest iconische gebouwen in Barcelona en een symbool van de stad. Het staat bekend om zijn kenmerkende architectuur, die gotische en art nouveau-stijlen combineert en sterk is beïnvloed door de natuur.

Sagrada Familia Gaudí

Antoni Gaudí was een Catalaanse architect die bekend staat om zijn kenmerkende en fantasierijke stijl van architectuur. Hij is vooral bekend vanwege zijn werk aan de Sagrada Família, een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, die wordt beschouwd als een van zijn grootste werken. Gaudí’s werk aan de Sagrada Família omvatte meer dan vier decennia, van 1882 tot aan zijn dood in 1926. Hij werd sterk beïnvloed door zijn diep katholieke geloof en zijn geloof in Gods rol in de natuur, en deze invloeden zijn terug te zien in het ontwerp van de Sagrada Família. .

Gaudí’s architectuur staat bekend om zijn organische vormen, levendige kleuren en ingewikkelde details. Hij was een pionier van de Art Nouveau-beweging in Catalonië en werd sterk beïnvloed door de gotische architectuur. Naast de Sagrada Família zijn Gaudí’s andere opmerkelijke werken het Park Güell, een openbaar park in Barcelona, en het Casa Batlló, een verbouwd appartementengebouw in de stad. Gaudí’s werk heeft een blijvende invloed gehad op de architectuur en hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de Catalaanse kunst.

Sagrada Familia feiten

Hier zijn een paar interessante feiten over de Sagrada Família, een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje:

De bouw van de Sagrada Família begon in 1882 en zal naar verwachting in de komende jaren worden voltooid, meer dan 140 jaar na de start.

De Sagrada Família is ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí, die tot aan zijn dood in 1926 meer dan 40 jaar aan het project heeft gewerkt. Andere architecten hebben het werk van Gaudí voortgezet en wijzigingen aangebracht in het oorspronkelijke ontwerp.

De Sagrada Família staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje. Het staat bekend om zijn kenmerkende architectuur, die gotische en art nouveau-stijlen combineert en sterk is beïnvloed door de natuur.

De Sagrada Família bestaat uit 18 torens, die de 12 apostelen, de Maagd Maria, de vier evangelisten en Jezus Christus voorstellen. Wanneer voltooid, zal de hoogste toren 170 meter (560 voet) hoog zijn.

De Sagrada Família is een symbool van Barcelona en is een iconisch onderdeel van de skyline van de stad geworden. Het is ook een populaire toeristische attractie, met miljoenen bezoekers per jaar.

De Sagrada Família heeft een eigen museum met een verzameling modellen, documenten en ander materiaal met betrekking tot de geschiedenis en constructie van de kerk. Er is ook een audiovisuele ruimte waar een film over de Sagrada Família wordt vertoond.

Hoogte Sagrada Familia

De Sagrada Família is een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, die bekend staat om zijn kenmerkende architectuur en zijn lange bouwgeschiedenis. Na voltooiing zal de Sagrada Família bestaan uit 18 torens, die de 12 apostelen, de Maagd Maria, de vier evangelisten en Jezus Christus voorstellen. De hoogste toren, gelegen in het midden van de kerk, wordt 170 meter hoog en wordt bekroond door een kruis. De andere torens zullen in hoogte variëren van 84 tot 136 meter (276 tot 446 voet). De Sagrada Família bevindt zich momenteel in de laatste fase van de bouw, waarbij de nadruk ligt op de voltooiing van de resterende torens en de decoratie van het interieur.

Sagrada Familia binnen

Het interieur van de Sagrada Família, een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, staat bekend om zijn unieke en uitgebreide ontwerp. De binnenruimte is verdeeld in drie beuken of zijbeuken, die worden gescheiden door rijen kolommen. De kolommen zijn versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en sculpturen die verschillende religieuze thema’s en figuren uitbeelden. De beuken worden bekroond door een reeks bogen die het dak van de kerk ondersteunen.

Het interieur van de Sagrada Família valt ook op door de glas-in-loodramen, die zich op de muren en in de gewelven van de beuken bevinden. De ramen zijn gemaakt van gekleurd glas en tonen verschillende religieuze taferelen en symbolen. Het licht dat door de ramen naar binnen valt, creëert een mooie en buitenaardse sfeer in de kerk.

Andere opvallende kenmerken van het interieur van de Sagrada Família zijn de apsis, een halfronde ruimte aan het einde van de kerk die het altaar bevat; het koor, een verhoogd platform bij het altaar waar het koor zingt; en het transept, een kruisvormig gebied in het midden van de kerk. Het interieur van de Sagrada Família is nog in aanbouw en zal naar verwachting in de komende jaren worden voltooid.

Sagrada Familia kosten

De bouw van de Sagrada Família, een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, is gefinancierd door particuliere donaties en kaartverkoop aan bezoekers. De kosten van het project worden geschat op ongeveer € 3,9 miljard vanaf 2021. Het is echter moeilijk om de exacte kosten van de bouw van de Sagrada Família te bepalen, aangezien het project al meer dan 140 jaar aan de gang is. jaar en heeft in de loop der jaren tal van veranderingen en verbeteringen ondergaan.

Naast de bouwkosten genereert de Sagrada Família ook inkomsten uit kaartverkoop aan bezoekers. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar voor een bezoek aan de kerk, waaronder basistickets, audiogidstickets, torentickets en complete tickets. De prijzen voor deze tickets variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en de vraag. De Sagrada Família is een van de meest bezochte monumenten in Spanje en is een belangrijke toeristische attractie in Barcelona.

Flacco
Logo