Porto Bezienswaardigheden

Begin aan een verrijkend sightseeing-avontuur in Porto, de betoverende tweede stad van Portugal. Met zijn boeiende mix van geschiedenis, cultuur en verbluffende architectuur biedt Porto een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Dwaal door de wijk Ribeira, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar kleurrijke gevels en smalle geplaveide straatjes langs de oevers van de rivier de Douro lopen. Bewonder de iconische Dom Luís I-brug, een architectonisch meesterwerk dat Porto verbindt met Vila Nova de Gaia, waar wereldberoemde portwijnkelders wachten op verkenning. Beklim de Clerigos-toren voor een panoramisch uitzicht over de stad en ontdek de weelderige interieurs van de Livraria Lello, een boekwinkel met een rijke literaire geschiedenis. Voor kunstliefhebbers toont het Serralves Museum hedendaagse kunst in een prachtige modernistische setting, terwijl liefhebbers van geschiedenis zich kunnen verdiepen in het verleden van Porto in de kathedraal van Porto en Palácio da Bolsa. Of je nu geniet van de lokale gastronomie in charmante cafés of geniet van de levendige sfeer van Mercado do Bolhão, de bezienswaardigheden van Porto zijn even divers als boeiend.

Bereid je voor om betoverd te worden door de tijdloze schoonheid van Porto terwijl je verder gaat dan de beroemde bezienswaardigheden. Verken de minder bekende buurten, zoals Miragaia en Foz do Douro, waar je pittoreske straatjes, schilderachtige vissershuisjes en serene stranden vindt. Ontdek de levendige straatkunstscène die een moderne flair toevoegt aan de historische ambiance van de stad, en dompel jezelf onder in de lokale cultuur op drukke markten zoals Mercado Ferreira Borges. Mis een boottocht langs de rivier de Douro niet, waar wijngaarden op terrassen en middeleeuwse dorpjes het landschap schilderen. Voor een ervaring buiten de gebaande paden, ontsnap naar de nabijgelegen Douro-vallei, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, bekend om zijn terrasvormige wijngaarden en wijntradities. Of je nu gefascineerd bent door de iconische bezienswaardigheden van Porto of op zoek bent naar verborgen juweeltjes, de rijkdom aan bezienswaardigheden van deze stad belooft een verrijkende en onvergetelijke reis door de noordwestelijke parel van Portugal.

Porto bezienswaardigheden

Enkele populaire bezienswaardigheden in Porto zijn:

Ribeira: een historische wijk aan de rivier met kleurrijke huizen, traditionele tavernes en een prachtig uitzicht op de rivier de Douro.

São Francisco-kerk: een gotische kerk uit de 13e eeuw, bekend om zijn sierlijke bladgouddecoratie en grote kapellen.

Clérigos-toren: een klokkentoren in barokstijl met een panoramisch uitzicht over de stad.

Palácio da Bolsa: een 19e-eeuws paleis dat dienst doet als conferentie- en expositiecentrum en open is voor bezoekers.

Livraria Lello: een prachtige Art Nouveau boekhandel, beschouwd als een van de mooiste boekwinkels ter wereld.

Douro River Cruise: een boottocht op de Douro-rivier met uitzicht op de historische portwijnlodges van de stad en de pittoreske wijngaarden van de Douro-vallei.

Casa da Música: een moderne concertzaal waar verschillende muziekoptredens plaatsvinden.

Serralves Museum of Contemporary Art: een museum voor hedendaagse kunst met een permanente collectie en tijdelijke tentoonstellingen.

De Cristal Palace Gardens: een prachtig park met een groot meer, een kas en een paleis.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden en attracties in Porto. Bezoekers kunnen ook andere charmante buurten verkennen, genieten van de lokale keuken en genieten van een port wijn proeverij.

 

Porto geschiedenis

Porto, ook wel Oporto genoemd, is een van de oudste Europese centra en de geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd. De Kelten, Romeinen en Moren bezetten achtereenvolgens de regio en drukten hun stempel op de cultuur en architectuur van de stad.

In de Middeleeuwen was Porto een belangrijk centrum voor handel en scheepsbouw. Tijdens de 12e en 13e eeuw maakte de stad een aanzienlijke groei en ontwikkeling door en werd het een belangrijk religieus en cultureel centrum. De São Francisco-kerk in gotische stijl en de kathedraal in romaanse stijl zijn voorbeelden van de middeleeuwse architectuur van de stad.

In de 18e en 19e eeuw werd Porto een belangrijk industrieel centrum, vooral in de textielindustrie. De stad maakte in deze periode ook een aanzienlijke groei en modernisering door, met de bouw van veel nieuwe gebouwen en infrastructuur.

Tijdens de 20e eeuw onderging Porto verdere modernisering, met de bouw van nieuwe woonwijken, industriële zones en infrastructuur. De stad werd ook een belangrijk centrum voor onderwijs en cultuur, met de oprichting van verschillende universiteiten en culturele instellingen.

Tegenwoordig is Porto een levendige stad, bekend om zijn rijke culturele erfgoed, geschiedenis en architectuur. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt nog steeds bezoekers van over de hele wereld.

De rivier de Douro, die door de stad stroomt, is een belangrijke motor geweest voor de economische en culturele ontwikkeling van de stad. De traditionele portwijn industrie is een belangrijke bron van inkomsten voor de stad geweest en de Douro-vallei is nog steeds een van de belangrijkste wijnregio’s ter wereld.

 

Ribeira

Ribeira is een historische wijk in de stad Porto, gelegen langs de oevers van de rivier de Douro. Het wordt beschouwd als een van de meest pittoreske en charmante delen van de stad, bekend om zijn traditionele huizen, smalle straatjes en levendige sfeer. De wijk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire toeristische bestemming.

Ribeira heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en was ooit het centrum van Porto’s maritieme en commerciële activiteiten. De architectuur van de wijk weerspiegelt het diverse culturele erfgoed, met een mix van middeleeuwse, barokke en art nouveau-gebouwen. Bezoekers kunnen de kronkelende straatjes van de wijk verkennen en genieten van de kleurrijke huizen, traditionele tavernes en een panoramisch uitzicht op de rivier de Douro.

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Ribeira zijn:

Het Ribeira-plein: een levendig plein dat het hart van de wijk vormt, omringd door traditionele tavernes, en een prachtig uitzicht biedt op de rivier de Douro.

De kerk van São Francisco: een kerk in gotische stijl uit de 13e eeuw, bekend om zijn sierlijke bladgouddecoratie en grote kapellen.

De Lello Bookstore: een prachtige Art Nouveau boekhandel, beschouwd als een van de mooiste boekwinkels ter wereld.

Het Palácio de Cristal: een 19e-eeuws paleis dat dienst doet als conferentie- en expositiecentrum en open is voor bezoekers.

De riviercruise op de Douro: een boottocht over de rivier de Douro met uitzicht op de historische portwijnlodges van de stad en de pittoreske wijngaarden van de Douro-vallei.

Ribeira is ook een geweldige plek om te genieten van de lokale keuken en te genieten van portwijn proeverijen. Bezoekers kunnen traditionele Portugese restaurants en bars vinden met een verscheidenheid aan zeevruchten en lokale specialiteiten.

 

São Francisco-kerk

De São Francisco-kerk, ook wel bekend als de Sint-Franciscuskerk, is een kerk in gotische stijl in de wijk Ribeira in Porto, Portugal. De kerk dateert uit de 13e eeuw en wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van gotische architectuur in de stad. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed.

De buitenkant van de kerk is relatief eenvoudig, maar het interieur is rijkelijk versierd met sierlijke decoraties in barok- en rococostijl, waaronder verguld houtsnijwerk en fresco’s. Het hoogtepunt van de kerk is de hoofdkapel, die is bedekt met bladgoud en is voorzien van ingewikkeld houtsnijwerk en fresco’s. De kerk heeft ook een klein museum, waar bezoekers enkele van de schatten van de kerk kunnen zien, waaronder een verzameling heilige kunst en religieuze artefacten.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk van São Francisco zijn de grote kapellen. De kapellen zijn versierd met verguld houtsnijwerk, fresco’s en beschilderde tegels, die de verhalen van de heiligen vertellen. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van barokke kunst in Portugal.

De kerk heeft ook een prachtig klooster, een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de kerk. Het klooster is omgeven door een weelderige tuin, die een oase van rust vormt in het hart van de bruisende wijk Ribeira.

De kerk van São Francisco is open voor bezoekers en is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, kunst en geschiedenis. Het is ook een populaire plek voor fotografie en biedt bezoekers de kans om een van de mooiste voorbeelden van gotische en barokke architectuur in Porto te zien.

 

Clérigos toren

De Clérigos-toren, ook wel bekend als de Clérigos-kerktoren, is een klokkentoren in barokstijl in de stad Porto, Portugal. Het wordt beschouwd als een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De toren is in de 18e eeuw gebouwd als onderdeel van de Clérigoskerk, die naast de toren staat. De toren is ontworpen door de Italiaanse architect Nicolau Nasoni en is met een hoogte van 75 meter het hoogste punt van de stad. De toren is open voor bezoekers en bezoekers kunnen de 245 treden naar de top beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad. De klim biedt een geweldig uitzicht over de stad en de rivier de Douro.

De toren staat ook bekend om zijn zes klokken, die nog steeds in gebruik zijn en door de hele stad te horen zijn. De toren wordt beschouwd als een belangrijk voorbeeld van barokke architectuur in Portugal en is een populaire plek voor fotografie.

De Clérigos-toren is open voor bezoekers en is bijna elke dag open. Bezoekers kunnen naar de top van de toren klimmen en genieten van het uitzicht, of de toren gewoon van buitenaf bewonderen. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking en biedt een geweldige kans om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Palácio da Bolsa

Het Palácio da Bolsa, ook wel bekend als het Beurspaleis, is een 19e-eeuws paleis in de stad Porto, Portugal. Het werd gebouwd als het hoofdkwartier van de Commercial Association of Porto en deed later dienst als beurs. Tegenwoordig doet het paleis dienst als conferentie- en expositiecentrum en is het open voor bezoekers.

Het paleis is ontworpen door de Franse architect Tommaso Tommaseo en is gebouwd in neoklassieke stijl. Het paleis beschikt over een grote hal, bekend als de Arabische kamer, die is versierd met ingewikkeld tegelwerk en fresco’s. Het paleis heeft ook een reeks sierlijke salons, waaronder de Gouden Zaal, die is versierd met bladgoud en fresco’s, en de Spiegelkamer, die is versierd met spiegelwanden en kristallen kroonluchters.

Het paleis heeft ook een prachtige binnentuin en een terras met een panoramisch uitzicht over de stad. Het paleis wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van neoklassieke architectuur in Portugal en is een populaire plek voor fotografie.

Het Palácio da Bolsa is open voor bezoekers en rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen. Bezoekers kunnen het paleis verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis, architectuur en kunst. Het paleis is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, kunst en geschiedenis.

Livraria Lello

De Livraria Lello, ook wel bekend als de Lello Bookshop, is een prachtige Art Nouveau-boekwinkel in de stad Porto, Portugal. Het wordt beschouwd als een van de mooiste boekwinkels ter wereld en is een populaire toeristische bestemming.

De boekhandel werd in 1906 opgericht door de gebroeders Lello, José en António, en werd ontworpen door de architect Xavier Esteves. De boekwinkel staat bekend om zijn sierlijke architectuur, met een grote trap, glas-in-loodramen en ingewikkeld houtsnijwerk. De boekhandel heeft ook een prachtig dakraam dat de ruimte verlicht en een warme en uitnodigende sfeer creëert.

De collectie van de boekwinkel is enorm en gevarieerd, met een brede selectie boeken in verschillende talen, waaronder Portugees, Engels, Spaans en Frans. De boekhandel heeft ook een klein museum op de bovenverdieping, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de boekhandel en enkele originele kenmerken van het gebouw kunnen zien.

De Livraria Lello is open voor bezoekers en het is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, kunst en literatuur. Vanwege de grote populariteit van de winkel is er echter een toegangsprijs en is er een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegestaan. Bezoekers kunnen ook een boek kopen in de winkel en hun toegangsprijs terugkrijgen.

Douro riviercruise

Een riviercruise op de Douro is een boottocht op de rivier de Douro die bezoekers de kans biedt om de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden van de Douro-vallei in Portugal te zien. De rivier de Douro ligt in het noordwesten van Portugal en staat bekend om zijn pittoreske wijngaarden en historische portwijnhutten.

Cruises vertrekken meestal vanuit de stad Porto en brengen bezoekers de rivier op naar de Douro-vallei, waar ze de terrasvormige wijngaarden, historische dorpjes en prachtige landschappen kunnen zien waar de regio bekend om staat. Enkele populaire stops tijdens de cruise zijn de steden Régua en Pinhão, die beide bekend staan om hun historische portwijnlodges.

Tijdens de cruise kunnen bezoekers ook genieten van een portwijnproeverij en meer te weten komen over de geschiedenis en productie van portwijn in de Douro-vallei. Veel cruises bieden ook traditionele Portugese maaltijden en livemuziek aan boord.

Cruises zijn beschikbaar in verschillende lengtes, van tochten van een halve dag tot meerdaagse cruises. Sommige cruises bevatten ook hotelaccommodatie, zodat bezoekers meer tijd kunnen besteden aan het verkennen van de regio. De cruises varen het hele jaar door, maar de beste tijd om de cruise te maken is tijdens de zomermaanden, wanneer het warm weer is en de wijngaarden weelderig en groen zijn.

 

Casa da Música

Casa da Música (House of Music) is een moderne concertzaal in de stad Porto, Portugal. Het is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas en werd geopend in 2005. Het gebouw wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van hedendaagse architectuur in de stad en is een populaire toeristische bestemming.

De concertzaal heeft twee grote concertzalen, de Grote Zaal, die plaats biedt aan 1.300 personen, en de Kleine Zaal, die plaats biedt aan 300 personen. Het gebouw heeft ook verschillende andere ruimtes, waaronder een restaurant, een terras en een muziekbibliotheek. Casa da Música is de thuisbasis van het Porto National Orchestra en biedt regelmatig een breed scala aan muzikale uitvoeringen, waaronder klassieke, jazz en hedendaagse muziek.

De concertzaal staat ook bekend om zijn opvallende architectonische vormgeving. Het gebouw wordt gekenmerkt door zijn gebogen glazen wanden, die een panoramisch uitzicht over de stad bieden. Binnen is het gebouw ontworpen om flexibel en open te zijn, waardoor een verscheidenheid aan verschillende configuraties en opstellingen mogelijk is.

Casa da Música is open voor bezoekers en rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen. Bezoekers kunnen het gebouw verkennen, leren over de geschiedenis en architectuur. Het is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur,

kunst en muziek. De rondleidingen zijn inclusief toegang tot het panoramische terras met een geweldig uitzicht over de stad. Daarnaast kunnen bezoekers het programma van optredens bekijken en een concert bijwonen in de Grote Zaal of Kleine Zaal. De concertzaal heeft ook een souvenirwinkel waar u cd’s, boeken en andere muziekgerelateerde artikelen kunt kopen.

Serralves Museum voor Hedendaagse Kunst

Het Serralves Museum of Contemporary Art is een museum voor hedendaagse kunst in de stad Porto, Portugal. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst in Europa en is een populaire toeristische bestemming.

Het museum bevindt zich in het Serralves-park, een prachtig park van 18 hectare dat ook een villa, tuinen en een kapel omvat. Het museumgebouw is ontworpen door de architect Álvaro Siza en werd geopend in 1999. De collectie van het museum omvat een breed scala aan hedendaagse kunst, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, video en fotografie. De collectie richt zich op internationale hedendaagse kunst van de jaren zestig tot heden en bevat ook tijdelijke tentoonstellingen.

Het museum heeft ook een verscheidenheid aan educatieve programma’s, waaronder rondleidingen, workshops en lezingen, voor bezoekers van alle leeftijden. Daarnaast zijn het park en de tuinen van het museum open voor bezoekers en is het een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

Het Serralves Museum of Contemporary Art is open voor bezoekers en is bijna elke dag open. Bezoekers kunnen de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen van het museum verkennen en deelnemen aan de educatieve programma’s. Het is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse kunst en architectuur.

 

De tuinen van het Cristalpaleis

De Cristal Palace-tuinen, ook wel bekend als de Jardins do Palácio de Cristal, zijn een prachtig park in de stad Porto, Portugal. Het park staat bekend om zijn grote meer, een kas en een paleis. Het is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als bezoekers en biedt een vredige oase in het hart van de stad.

Het park is aangelegd in de 19e eeuw en ontworpen door Émile David, een Franse tuinman, die een botanische tuin in Porto wilde aanleggen. Het middelpunt van het park is het Cristal Palace, een gebouw van smeedijzer en glas dat werd gebouwd om een tentoonstelling van tropische planten te huisvesten. Het paleis wordt nu gebruikt voor culturele evenementen en tentoonstellingen.

Het park heeft ook een groot meer, waar veel verschillende soorten vogels leven, en het is een perfecte plek om vogels te spotten. Er is ook een kas met een verzameling exotische planten, waaronder een verzameling cactussen en vetplanten.

Het park is het hele jaar open voor bezoekers en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen wandelen over de paden van het park, ontspannen in de groene ruimtes en genieten van de prachtige omgeving. Het park is ook een geweldige plek voor een picknick, en bezoekers kunnen eten en drinken meenemen om van te genieten terwijl ze genieten van het prachtige landschap.

 

TURIM Oporto Hotel

197,00 in stock
AE__booking booking.com
Laatste update was op: april 15, 2024 6:58 am

TURIM Oporto Hotel ligt in Porto, op 700 meter van het metrostation São Bento, en biedt accommodatie met een gemeenschappelijke lounge,...

YOTEL Porto

109,00 in stock
AE__booking booking.com
Laatste update was op: april 15, 2024 6:58 am

YOTEL Porto ligt in Porto, op 1,1 km van het metrostation Sao Bento, en biedt accommodatie met een tuin, privéparkeergelegenheid, een terras en een...

Residencia LIS B&B

AE__booking booking.com
Laatste update was op: april 15, 2024 6:58 am

Residencia LIS B&B is gevestigd in een gebouw uit de jaren 30 van de vorige eeuw en biedt rookvrije kamers met een eigen balkon.

Santo da Casa / Sc apartments

107,00 in stock
AE__booking booking.com
Laatste update was op: april 15, 2024 6:58 am

Santo da Casa / Sc apartments ligt in Porto, op 400 meter van het Palácio da Bolsa en de Mercado Ferreira Borges.

Seventyset Flats - Porto Historical Center

81,00 in stock
AE__booking booking.com
Laatste update was op: april 15, 2024 6:58 am

Seventyset Flats ligt in de historische stad Port, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, op korte loopafstand van de rivier de Douro.

 1. Hotel is very clean and comfortable with spacious rooms and a very good breakfast

 2. central location, clean & comfortable, pleasant staff

 3. Hotel excepcional. Tudo novo, tudo de bom gosto. Mas o staff……. Simplesmente sensacional!

 4. Perfecte locatie, vriendelijk en behulpzaam personeel, prima bedden en een top ontbijt.

 5. Mooie kamer, heerlijke bedden, super locatie, vriendelijk personeel, goed ontbijt

 6. Ontbijt was prima, personeel vriendelijk, kamers schoon. Leuk hotel!

 7. prachtig appartement , super mooie locatie. Wij willen zeker een keertje terug

 8. de locatie was top. in Ribeira, aan de boulevard, bij de brug Pont Luis. de wijken Balhao en Vitória zijn ook goed aan te lopen. Niet gehorige appartementen. grote kamer(s)! aardig personeel.

 9. klantvriendelijk en centraal gelegen. appartement was schoon en comfortabel.

 10. de locatie is echt geweldig! dichtbij het oude centrum maar net niet in de drukte ervan.

 11. Fantastische ligging aan de Douro, alles op loopafstand

 12. Een volledig ontbijt stond gereed : oranjesap, chocolade, boter, confituur, fruit ( spijtig geen koffie of tea ) mineraalwater en werd dagelijks vernieuwd.

Flacco
Logo