Parkeren Eindhoven airport

Of je nu op een lange vakantie gaat naar een verre bestemming, enkele dagen op zakenreis gaat of slechts iemand wilt brengen of halen, het is belangrijk om van te voren goed geïnformeerd te zijn over de parkeermogelijkheden op en nabij Eindhoven Airport. Er zijn verschillende parkeervakken op Eindhoven Airport en ook in de omgeving zijn er meerdere parkeergelegenheden, met als je wenst een shuttlebus van en naar het vliegveld. Reserveren is geen verplichting, maar het is wel aan te raden, aangezien de prijzen lager voor je zullen uitvallen en je hoe dan ook verzekerd bent van een parkeerplaats en je je op de dag van de vlucht geen zorgen hoeft te maken of en waar je je auto kwijt kunt. Zo kun je lekker onbezorgd op zakenreis of van je vakantie genieten!

 

 

De officiële parkeerterreinen van Eindhoven Airport
Als je je auto vlakbij de passagiersterminal wilt parkeren, kun je op Eindhoven Airport gebruik maken van de parkeerplaatsen P1, P3, P4, P5 of P8. Je kunt voor een van deze plaatsen tot 24 uur van tevoren online reserveren, zonder dat dit extra kosten voor je meebrengt. Wanneer je kiest voor Gold Parking (P1) kun je je auto direct voor de terminal neerzetten! Met een Silver Parking plaats bevind je je op ongeveer vijf minuten loopafstand van de terminal. De Bronze Parking gelegenheden (P4 en P5) liggen op een loopafstand van circa zeven minuten van de terminal en wanneer je kiest voor de Budget Parking optie (P8) word je geheel gratis met een shuttlebus naar de terminal gebracht.

Passagiers brengen en ophalen via de Kiss & Ride strook
Ook is er een Kiss & Ride strook te vinden. Deze is te bereiken via de rotonde en bedoeld om passagiers weg te brengen. Je mag de strook eventueel ook gebruiken om passagiers op te halen, maar dan moeten deze al wel klaarstaan, want parkeren op deze strook is niet toegestaan. Mochten de passagiers die je wilt op halen om wat voor reden dan ook nog niet klaarstaan, dan mag je je auto even parkeren op P1. Je mag deze strook ook gebruiken om mensen en hun bagage te vervoeren naar verder gelegen parkeerterreinen. Zo kun je ze afzetten bij het parkeerterrein van hun keuze, zodat ze niet hun zware koffers ver hoeven te dragen.

Parkeren in de buurt van Eindhoven Airport
Er zijn veel commerciële parkeerbedrijven gevestigd in de buurt van Eindhoven Airport, maar het is niet toegestaan om je auto hier te parkeren. Ook in de Eindhovense wijk Meerhoven, dat vlakbij het vliegveld van Eindhoven gelegen is, kun je je auto beter niet neerzetten. Er is hier regelmatig sprake van vernielingen en beschadigingen aan auto’s. Zo wil je je auto toch niet aantreffen bij terugkomst? Wil je je auto toch dichtbij Eindhoven Airport parkeren? Dan kun je onder andere kiezen voor de volgende aanbieders van parkeerplaatsen nabij het vliegveld, namelijk Eazzypark, ParCare of Park & Fly. Deze parkeerplaatsen zijn beveiligd, dus hoef je je geen zorgen te maken over wat er met je auto gebeurt terwijl je op reis bent. Mocht je willen weten waar je het goedkoopst kunt parkeren, dan kun je gebruik maken van de Airportparkeervergelijker op het internet. Geef simpelweg aan wanneer je vertrekdatum is en wanneer je weer aankomt. Aan de hand van de door jou ingevulde informatie kun je precies zien wat de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt van Eindhoven Airport zijn, welke parkeerplaatsen er je worden aanbevolen en hoe je geld kunt besparen. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, kun je de door jou gewenste parkeerplaats direct online reserveren.

Eazzypark
Bij het gerenommeerde bedrijf Eazzypark kun je kiezen uit de Shuttle Service en de Valet Service. De Shuttle Service houdt in dat je op 60 meter van de vertrekhal van het vliegveld van Eindhoven je auto overdraagt aan een van de chauffeurs. Hij zal je vervolgens helpen met je koffers, waarna je in de vertrekhal kan inchecken. De chauffeur zorgt er vervolgens voor dat je auto veilig wordt geparkeerd op een bewaakte parkeerplaats. Wanneer je weer terugkomt van je reis spreek je met een chauffeur een tijdstip af. Vervolgens zal je met een shuttlebus naar je auto worden gebracht. Bij de Valet Service wordt je je auto bij terugkomst voor je klaargezet in plaats van dat je met een shuttlebus je auto ophaalt. Voor beide services geldt dat je zorgeloos op reis kunt, dat er geen wachttijden zijn en je als het nodig mocht zijn gemakkelijk kunt wijzigen of annuleren.

ParCare
ParCare kent net als Eazzypark zowel een Shuttle Parking als een Valet Parking variant. Bij Shuttle Parking breng je je auto zelf naar de parkeerplaats, waarna je met een shuttlebus naar Eindhoven Airport wordt gebracht. Wanneer je terugkomt, neem je telefonisch contact op met een medewerker en zal je met een shuttlebus worden opgehaald en terug worden gebracht naar je auto. Bij Valet Parking bij ParCare rijdt je je auto naar de vertrekhallen van Eindhoven Airport. Een medewerker van ParCare zal je auto meenemen en parkeren op de parkeerplaats. Bij terugkomst zal een chauffeur je auto klaarzetten bij de aankomsthallen.

Park & Fly
Deze aanbieder van parkeerplaatsen heeft eigen parkeerterreinen bij de vertrekhal op Eindhoven Airport. Park & Fly is 24 uur per dag geopend en alle parkeerplaatsen die ze hebben, bevinden zich op loopafstand van de vertrekhal. Parkeerplaatsen kunnen alleen online worden gereserveerd. Je hebt de keuze uit verschillende parkeermogelijkheden, te weten de Short Stay, de Mid Stay, de Long Stay en de Meet & Greet.

De kosten en betaling voor het parkeren op het vliegveld
Parkeerplaats P1 van Eindhoven Airport is geschikt om kort te parkeren, bijvoorbeeld om passagiers op te halen of weg te brengen. Ook wanneer de passagiers die je op wilt halen niet klaarstaan op de Kiss & Ride strook kun je hier terecht. De eerste vijftien minuten die je hier parkeert, zijn gratis. Kort parkeren langer dan vijftien minuten kost € 28,- per dag. Lang parkeren kost voor drie dagen maximaal € 38,-. Voor elke dag dat je auto langer geparkeerd staat, wordt er € 3,- bij opgeteld. Dit kan op P3, P4 en P5. Minder validen mogen hun auto op P1 lang parkeren, maar zullen het tarief voor parkeren op P3/P4/P5 betalen. De betaling vindt plaats bij aankomst. Je kunt dan bij de informatiebalie het te betalen bedrag voldoen. Betaling via de pinpas kan bij de betaalautomaten die te vinden zijn op P1, P3, P4 en P5. Parkeren op P8 (Budget Parking) is al mogelijk vanaf € 7,- per dag. Dit geldt alleen bij beschikbaarheid en wanneer je online hebt gereserveerd.

Geef uw mening

      Laat een reactie achter

      Do NOT follow this link or you will be banned from the site!