Parfummuseum Andorra

Het Prinsdom Andorra staat bekend als een winkelparadijs, vooral voor parfums, die zeer aantrekkelijke prijzen hebben. De meeste bezoekers weten echter niet dat het land een lange traditie heeft op het gebied van parfumproductie.

In gevolg, heeft de rijke Andorraanse flora de ontwikkeling van vele fragrances toegestaan. Als verschillende families het bedrijf zijn begonnen, is Julia Donat (die haar naam aan een reeks parfumerieën heeft gegeven) ongetwijfeld de pionier in het vakgebied. Het is ook aan haar te danken dat het Prinsdom vandaag een privé-museum heeft met een groot cultureel belang.

Alvorens over het museum te praten, is het noodzakelijk om een ​​beetje deze dame te introduceren: Julia Donat werd geboren in 1922 en op haar 17e opende ze een kapsalon. Op dat moment, de commerciële structuur van Andorra is bijna onbestaand, maar Julia importeert belangrijk beauty producten uit Frankrijk die ze verkoopt in haar woonkamer, het bedrijf begint goed te draaien wat haar aanmoedigde om het aanbod te ontwikkelen. Ze begint gepassioneerd te raken over parfums en uiteindelijk besluit ze haar eigen cosmeticamerk op de markt te brengen.

91 jaar later, de parfumerieën Julia is een succesvol business model: er zijn 21 winkels in Andorra, maar de keten is ook aanwezig in Spanje in niet minder dan 51 vestigingen in het schiereiland. Als de anekdote misschien helemaal commercieel lijkt, is dat in werkelijkheid niet het geval: Julia Donat belichaamt de Andorraanse arbeidersgeest. En ze vergeet niemand, er is een parfummuseum gecreëerd.

Het museum biedt haar bezoekers een vrij unieke ervaring. Ten eerste omdat mevrouw Donat haar hele leven parfumflesjes heeft verzameld en het huidige resultaat indrukwekkend is, met in totaal 25.000 stuks. De nieuwsgierigen zullen voorbeelden ontdekken van flessen die dateren uit het oude Egypte (5e eeuw voor Christus) en zullen de geschiedenis van parfum door de eeuwen heen leren kennen.

Het museum biedt ook de mogelijkheid om direct contact met de geuren en smaken, een documentaire vertelt een onderhoudende en leuke manier hoe het parfum begrip in de geschiedenis. Eindelijk is dit museum de ideale plek om de basis van parfumontwikkeling te ontdekken. Zowel leuk als educatief, je bezoek duurt een uur en is de prijs meer dan waard.

Praktische informatie: het museum bevindt zich op nummer 115 avenida Carlemany in Escaldes. De toegangsprijs is 5 euro voor volwassenen (2,5 euro voor kinderen). Het museum organiseert ook workshops rond het thema parfum op reservering. Tel. +376 80 19 26, web: www.museurdelperfum.net

Flacco
Logo