Palmitos Park Gran Canaria

In het bergachtige gebied op Gran Canaria ligt het grote Palmitos Park, het park is populair en wordt daarom ook drukbezocht. Het ligt ten zuiden van het eiland en is zeker een bezoekje waard. Tijdens de rit naar dit park heb je meteen al een adembenemend uitzicht over Gran Canaria. Palmitos Park is onderverdeeld in verschillende onderdelen, je kunt het vogelpark bezoeken, de vlinderkassen, prachtige aquaria, de parmantige orchideeën die zelfs een eigen huis hebben, het apen eiland en een mooi dolfinarium.

Opnieuw geopend Palmitos Park

In 2007 heeft het park in brand gestaan en was er een hoop verwoest, in 2008 is Park Palmitos opnieuw geopend. De dieren hebben in de tussentijd kunnen logeren op Tenerife op het Loro Park. Na de renovatie konden alle dieren weer terug keren naar hun eigen vertrouwde Palmitos Park op Gan Canaria. De wandelpaden die zijn aangelegd langs de bezienswaardigheden zijn ook een feestje om te bewandelen, de paden leiden je langs de mooiste vetplanten, mooie vormen cactussen en immense hoge palmbomen.

Bovenop de berg worden er diverse shows gegeven in het amfitheater met arenden, roofvogels en valken, de verzorgers lokken deze vogels met een nepprooi en dit is prachtig om te aanschouwen. De leiding geeft veel informatie in het Engels, Spaans en Duits over het wel en wee van de vogels, alles is dus prima te volgen.

Papegaaien spotten in Palmitos Park

Deze dieren mag je echt niet missen, de flamingo’s, de toekans, de neushoornvogels en natuurlijk de papegaaien, zij staan op je te wachten in de Botanische tuinen van Palmitos park. Schrik niet van de papegaaien, want deze sloven zich nogal uit, zijn ontzettend luidruchtig en prachtig om te zien! Ook hier worden diverse shows gegeven en laten de kaketoes en papegaaien hun mooiste kunsten zien.

Op het apeneiland kan het zomaar zijn dat je de hele dag blijft kijken, hoe lenig zijn de apen met hun slingerarmen en die kraaloogjes die je flink brutaal, maar ook heel erg lief kunnen aankijken. Het apeneiland is groot genoeg voor de apen, er wordt goed op de bewegingsvrijheid van de apen gelet.

Er staan wel meer dan duizend soorten orchideeën in het speciale orchidee huis en je hebt werkelijk ogen te kort. Dit is de grootste collectie van het eiland en de ene orchidee is nog groter en mooier van kleur dan de ander, een echte must See!

In de cactus tuin kijk je helemaal je ogen uit, heb je weleens cactussen gezien die meer dan 4 meter hoog is? Nou, hier kun je de cactussen bekijken! De vlindertuin is bewoond door meer dan honderd soorten vlinders, ze zijn er in prachtige kleuren, neem a.u.b. je camera mee ze zijn te mooi om niet te fotograferen!

Nee, je bent niet snel uitgekeken in Park Palmitos, je kunt er ook nog de rond hippende buideldieren; de wallaby’s en emoes bekijken. Ook talapoins, het kleinste soort aapjes met hun zwarte maskers zijn enig. De stokstaartjes zijn echte zonaanbidders en genieten volop en houden de hele dag van alles en nog wat in de gaten.

Na een dagje Park Palmitos op Gran Canaria ben je wel toe aan een versnapering. Bij de snackbar en het cafetaria kun je nog heerlijk nagenieten van alle indrukken, onder het genot van lekkere snacks en wat drinken. Vanaf het terras heb je nog een prachtig uitzicht ook, dat is nog eens een lekker toetje! Wanneer je al weet dat je dit Park wilt bezoeken is het handig vanaf thuis al de entreekaarten te bestellen voor Park Palmitos, zo hoef je niet in de rij te staan! Natuurlijk kan dit ook gewoon bij de ingang van het park. Bij de souvenirwinkels kun je leuke bekers, T-shirts ansichtkaarten en pluche beesten met verschillende opdrukken van de dieren van het park kopen. Dit is een uitstapje wat je echt niet mag missen, trek er gewoon een dag voor uit, je zult deze dag nooit meer vergeten!

Het adres is Palmitos Park is Barranco de Los Palmitos, s/n, 35109 Maspalomas, Las Palma, Spanje
website van het park

Geef uw mening

      Laat een reactie achter

      Do NOT follow this link or you will be banned from the site!