Obergurgl-Hochgurgl Ski

Bezoekers noemen Obergurgl ook wel de diamant van de Alpen. Door het hoge aantal bezoekers was de plek verkeersluw zodat het een oase van rust kan blijven. De Oostenrijkse stad gelegen in de Ötztaler Alpen (Hinteres Ötztal) leeft voornamelijk van het toerisme.

Hoogste kerkdorp van Tirol

De dorpen Obergurgl en Hochgurgl zijn nederzettingen van Gurgl, dat behoort tot de gemeente Sölden. In Gurgl, dat in de wijk Imst ligt, wonen ongeveer 430 mensen. Hochgurgl is 2154 meter hoog en Obergurgl ligt op een hoogte van 1907 tot 1927 meter. Obergurgl staat bekend als het hoogstgelegen kerkdorp van Oostenrijk.

De eerste tekenen van vestiging in Obergurgl dateren van rond 7500 voor Christus. Christus. Er zijn aanwijzingen dat in de regio rond Obergurgl van rond 4500 voor Christus. Christus beoefende begrazing, veeteelt en slash and burn. De herders kwamen uit het huidige Zuid-Tirol naar de hoge weiden in het Ötztal en lieten hun dieren in de zomermaanden op de alpenweiden grazen.

Gurgl heette ooit Gurgall, wat “plaats in de gletsjerrand” betekent. Bezoekers kunnen Obergurgl-Hochgurgl per auto, vliegtuig of trein bereiken. De dichtstbijzijnde luchthaven is in Innsbruck. Van daaruit gaat de Ötztal-shuttle rechtstreeks naar de dorpen. Als alternatief kan de trein naar Ötztal-Bahnhof worden gebruikt. Er rijden regelmatig bussen van het treinstation van Ötztal naar Obergurgl en Hochgurgl.

Hotel Austria-Bellevue - Extra ingekocht

679,00
TradetrackerProducts sunweb.nl
Laatste update was op: februari 8, 2024 3:46 am

Hotel Austria en Hotel Bellevue zijn twee verzorgde viersterrenhotels met een rustige ligging in het mooie wintersportdorp Obergurgl. De hotels zijn ondergronds met elkaar verbonden, delen alle faciliteiten en bieden o.a. een mooi wellnesscentrum en een goede keuken. Na een actieve dag op de pistes van Obergurgl kun je in de spa van de hotels induiken voor wat ontspanning. De hotels beschikken ...

Hotel Austria & Bellevue

TradetrackerProducts alpenreizen.nl
Laatste update was op: februari 8, 2024 3:46 am

Omringd door de indrukwekkende bergen en gletsjers van het Ötztal, op een prachtige locatie in het mooie Obergurgl bevindt zich Hotel Austria & Bellevue. Met een ligging aan de piste en het centrum op loopafstand heb je alles binnen handbereik.
De twee 4-sterrenhotels zijn met elkaar verbonden door een ondergrondse tunnel, zodat je gemakkelijk van alle gedeelde faciliteiten kunt genieten. En...

The Crystal Lifestyle Hotel Obergurgl

759,00
TradetrackerProducts sunweb.nl
Laatste update was op: februari 8, 2024 3:46 am

The Crystal Lifestyle Hotel Obergurgl: een uniek, luxe ski-in/ski-out resort op een prachtige locatie in het hoog gelegen Obergurgl. Direct aan de piste en met de Festkogelbahn op slechts 100 meter, trendy en luxe faciliteiten zoals een prachtige wellness, binnen- en buitenzwembad en geweldige restaurants en bars.  Dit is echt een ultieme plek aan de piste voor een heerlijke vakantie met...

The Crystal Vaya Unique

977,00
TradetrackerProducts tuicontent.nl
Laatste update was op: februari 8, 2024 3:46 am

Hotel The Crystal is een luxe hotel in Obergurgl met een service die je daarbij verwacht. Het hotel is met smaak ingericht van design naar luxe traditionele inrichting. Een leuk weetje en extraatje is dat het hotel een indoor kabelcabine heeft die in directe verbinding met het dalstation staat. Laat je heerlijk verwennen in de spa en wellness, geniet van een frisse duik in het binnenbad en...

Austria

624,00 in stock
Laatste update was op: februari 8, 2024 3:46 am

8-daagse Autovakantie naar Austria in Ötztal

Culturele mogelijkheden

In 1991 werd “Ötzi” de “Iceman”, die 5300 jaar geleden als herder stierf op de hoofdkam in het Ötztal, gered van de gletsjer op een hoogte van 3.210 meter. Tegenwoordig kan Ötzi echter niet in het museum in Obergurgl-Hochgurgl worden bekeken, maar werd hij naar Bolzano in Zuid-Tirol gebracht en daar in het museum tentoongesteld. De plaatsen van archeologisch belang kunnen in een wandeltijd van ongeveer 5 uur over een archeologische rondwandeling worden bewandeld. Het steendennenbos van Gurgl is een natuurmonument dat veel wandelaars rust en ontspanning brengt.

Tradities en sportmogelijkheden

Vroeger leefden de bewoners van het berggebied rond Obergurgl-Hochgurgl niet alleen van de veeteelt en andere landbouw, ze werkten ook als lodenwevers en linnenwevers. Obergurgl-Hochgurgl is een zeer natuurbewust bergdorp met een archeologische achtergrond. Klimmers, wandelaars en mountainbikers vinden hier talloze mogelijkheden voor een afwisselende actieve vakantie. Zonder dat Obergurgl-Hochgurgl naam had gemaakt als een alpine recreatie- en buitensportplaats, zouden de bewoners tegenwoordig nauwelijks in hun financiële levensonderhoud kunnen voorzien. Uitgebreide wandelpaden en via ferrata’s wachten op de bezoekers. De wandelingen kunnen alleen of met een deskundige gids worden ondernomen.

Benadrukt moet worden dat de inwoners van Obergurgl-Hochgurgl trouw zijn gebleven aan hun tradities en dat Oostenrijkse Alpengerechten nog steeds erg belangrijk zijn op de menukaarten. Door het traditionele bewustzijn van de Ober- en Hochgurglers bloeit de toeristenindustrie, maar het berglandschap wordt niet beschadigd. Duurzaamheid en een respectvolle omgang met de natuur zijn alomtegenwoordig.

Flacco
Logo