Moskou Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden – Moskou

Hier is een lijst met de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden en monumenten van Moskou. Ga met ons mee op een stedentrip en ontdek de vele attracties en belangrijke bezienswaardigheden van de stad. De meest bekende gebouwen, bruggen, kerken en musea en minder bekende insider plekken worden hier duidelijk en met foto’s vermeld om de charme van de wijk beter te leren kennen.

Moskou Alexandrovskii tuinen

De Alexandrovskii tuinen, Alexandrovskii Sad, werden gebouwd tussen 1820 en 1823 onder leiding van de landschapsplanner Joseph Bové. Dit was bekend door de reconstructie van het Bolshoi Theatre in 1805.
De Alexandrovskii tuinen lopen langs de westelijke muren van het Kremlin. Ze werden vroeger Kremlin tuinen genoemd, maar in 1856 werden ze omgedoopt en vernoemd naar Alexandrovskii tuinen. De tuinen beslaan een oppervlakte van 10 hectare. Om de betoverende groene ruimtes zo uniek mogelijk te maken, ontwierp Joseph Bové een systematisch plan en arrangeerde bomen en bloementuinen in een romantische tuinstijl. Bij de omheining van de Alexandrovskii tuinen koos de architect voor een ijzeren leuning.
Bij de hoek Arsenal toren in de tuinen staat een graf van een onbekende soldaat. Dit is, net als in andere Europese steden, bedoeld als gedenkteken voor alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Om van de rust te genieten, zijn deze tuinen erg populair en worden ze vaak bezocht door de lokale bevolking en door toeristen. Het park is op elk moment van de dag dagelijks geopend en is voor iedereen vrij toegankelijk. Als u op zoek bent naar een groene oase om te ontspannen en te bewonderen, dan is dit de plek voor u.

Moskou – St. Basil’s Cathedral

Basilius Cathedral is waarschijnlijk de meest beroemde architecturale structuur in Rusland. Het wordt over de hele wereld beschouwd als het symbool van de stad Moskou.
De kathedraal werd gebouwd tussen 1555 en 1561 ter ere van de triomf van Ivan de Verschrikkelijke over de Tataren in Kazan. Het bevindt zich aan de zuidkant van het Rode Plein en verschijnt daar in al zijn veelkleurige pracht.
De oorspronkelijke naam van de kathedraal was “Koepel van de Voorbede Kathedraal aan de Graben” (Pokrowski Sobor Vasilija Blaschennowo). Omdat het werd gebouwd boven het lijk van de peetvader Vasily (Basilius), werd de oorspronkelijke naam geleidelijk “Basil’s Cathedral”.
De negen tulband achtige torenspitsen die uit het Rode Plein komen, zien er vreemd uit voor westerse ogen. Ze geven de kathedraal haar bekende en onmiskenbare gezicht. De Basilius kathedraal bestaat eigenlijk uit acht kleinere kapellen, gerangschikt rond de middelste torenkerk in strikt geometrische regelmaat.

Elk van de kapellen heeft zijn eigen toren, die samen een gemeenschappelijk overdekt complex vormen. Overigens is het symbool van de Russische hoofdstad van tegenwoordig slechts een opvallend monument – diensten vinden hier niet langer plaats.

Moskou – Bolshoi-theater

Het gebouw van het Bolshoi Theater, dat is gevestigd in het centrum van Moskou, werd gebouwd in 1780. Het theater bestaat al sinds 1776.
De toenmalige prins Peter Urussov kreeg vervolgens de tsaar het exclusieve recht om op te treden in Moskou show- en zangwedstrijden. De eerste acteurs in die tijd waren lijfeigenen van de prins. Het theater werd voor het eerst genoemd naar het straatje Petrovsky Theater. Na een brand in 1805, werd het theater 20 jaar later herbouwd door de architect Joseph Bové en werd benoemd Bolshoi Theater.


Het werd geopend onder deze naam op 6 januari 1825. 1853 werd het theater opnieuw getroffen door een brand die het gehele interieur vernietigd. De Italiaanse architect Alberto Cavos, zoon van de componist Catterino Cavos, heeft het gebouw nog mooier ingericht. Deze faciliteit is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.Vanwege de buitengewone architectuur in de stijl van het Russische classicisme, is het theater een van de mooiste ter wereld. Tegenwoordig werken ongeveer 900 acteurs, zangers, muzikanten en dansers in het Bolshoi Theater.
De meeste bezoekers van de stad zullen het theater zien, tenminste van buitenaf. Kaarten kopen voor een optreden is zeker lonend voor diegenen die geïnteresseerd zijn in cultuur.

Moskou  Botanische tuin

De botanische tuin is een park in het noordoostelijke district van Moskou en meteen de grootste botanische tuin in Rusland. Met zijn 130 hectare verrukt het zijn bezoekers.
De botanische tuin heet eigenlijk “Botanical Nikolai Zizin Garden Moscow of the Russian Academy of Sciences”. Deze naam is echter nogal omslachtig, daarom zegt men kort “Botanicheski Sad”.
De botanische tuin, die 130 hectare omvat en biedt een oase voor natuurliefhebbers, werd opgericht op 14 april 1945 Het is eigendom van de biologische afdeling van de Russische Academie van Wetenschappen, de hoogste nationale onderzoeksinstelling van Rusland.


Zijn lange naam kreeg de Botanische Tuin van de bioloog Nikolai Vasilyevich Zizin (1898-1980), die al 35 jaar directeur van de tuin was.De botanische tuin belichaamt een park gemodelleerd naar Russische aristocratische stoelen uit de 18e en 19e eeuw. Het biedt ook de klassieke ensemble van een statig huis van graaf Sheremetyev gezin is op het moment. De Sheremetievs waren familieleden van de familie Romanov, die zich uit de tsaar familie kwam.
In de prachtige tuinen en arboreta in het oranjerieën en zie je de mogelijkheid om meer dan 8.200 plantensoorten uit de hele wereld. Hier zijn ook nog planten die in de Tweede Wereldoorlog als prooi uit Duitsland werden gebracht.

Moskou Cosmas en Damian Kerk

De Cosmas en Damian kerk werd gebouwd in 1722 en herbouwd in de jaren 1820-1823. De kerk is genoemd naar de tweelingbroers Cosmas en Damian.
Cosmas en Damian waren artsen en worden tegenwoordig beschouwd als martelaren die de zieken nodeloos behandelden. Velen van hen werden bekeerd tot het christendom, dus de kerk werd genoemd naar de broeders. 26 september is de dag van herdenking van de twee broers in de katholieke kerk. Vanwege hun uitgebreide en zelfopofferende activiteit, worden ze nu vereerd als patroonheiligen van artsen en apothekers.

Tijdens de communistische tijd was de kerk gesloten van 1929 tot de jaren 1970. Na de heropening was dit het brandpunt van dissidente critici uit het Brezjnev tijdperk. Ontelbare parochianen werden gedoopt door de Russisch-orthodoxe priester Aleksander Men, die in september 1990 het slachtoffer was van een inval.
In 1991 werd de kerk teruggebracht naar de orthodoxe kerk en opnieuw gezegend. Services worden dagelijks gehouden in Cosmas and Damian Church om 9.00 uur, op zondag om 7.00 uur en 9.00 uur. Er zijn extra data op zaterdag en zondag om 18.00 uur.

Moskou Het Kremlin

Het Kremlin van Moskou, Moskovsky Kremlin, is het historische en geografische centrum van de Russische hoofdstad. Het ligt aan de oever van de rivier de Moskva. Het Kremlin werd gebouwd in de jaren 1485 tot 1495.
Het Kremlin diende als de residentie van de Russische Tsaren vóór de overdracht van de hoofdstad naar St. Peterburg. Hij is vandaag de residentie van de Russische president. De muren van het Kremlin vormen ongeveer een driehoek.

Langs deze muren zijn in totaal 20 torens. Drie van de torens, elk gelegen aan de hoeken van de muurdriehoek, zijn rond. De andere 17 torens zijn vierkant. De hoogste toren van het Kremlin is de 71 meter hoge Spasskaya toren.
De totale lengte van de muren is 2235 meter. De hoogte varieert tussen de vijf en 19 meter, de dikte tussen 3,5 en 6,5 meter. Langs de muur van het Kremlin, op het Rode Plein, staat een erebegraafplaats. Hier ligt onder andere Josef Stalin begraven. In de muren zijn ook muren van Maxim Gorky, Lenin’s vrouw Nadezhda Krupskaya, Igor Kurchatov en andere belangrijke mensen ommuurd.
De buitenruimtes zijn vrij toegankelijk, zoals de Alexander-tuinen aan de noordwestelijke muur van het Kremlin. Toegang tot het Kremlin interieur is mogelijk via de uitkijktoren. Sommige delen van het gebouw zijn echter niet toegankelijk voor bezoekers omdat het nog steeds eigendom van de overheid bevat.

Moskou Het Rode Plein

Vanwege de historische betekenis, de grootte en de bekende aangrenzende gebouwen, is het Rode Plein het beroemdste plein in Moskou.
Krasnaya Plotschad, zoals het Rode Plein in het Russisch wordt genoemd, is omgeven door beroemde bezienswaardigheden. In het zuidoosten is de kathedraal van Basilius. In het zuidwesten zie je de muur van het Kremlin met het Lenin Mausoleum en het Kremlin van Moskou. In het noordwesten ligt het Historisch Museum, nabij de Wederopstandingspoort en in het noordoosten is het warenhuis GUM.


Het Rode Plein beslaat een lengte van 500 meter en een breedte van 150 meter. Volgens kronieken beval de groothertog Ivan III. in de 15e eeuw, het slopen van de omliggende houten gebouwen. Permanente branden bedreigden het Kremlin. De resulterende ruimte moet worden gebruikt als een marktplaats. De plaats heette toen “Torg”, wat handel betekent.
Het Rode Plein kreeg zijn naam pas in de 16e eeuw. De term betekent eigenlijk “prachtige plek”, omdat ‘krasny’ eigenlijk mooi betekent. In de loop van de tijd heeft het echter de betekenis van “rood” aangenomen en wordt het tegenwoordig alleen in deze betekenis in de omgangstaal gebruikt. Zelfs met de Russen leidt dit tot onjuiste veronderstellingen over de oorsprong van de naam.

Moskou Gorky Park

Gorky Park is een pretpark in Moskou. Het beslaat een totale oppervlakte van 1,2 vierkante kilometer langs de rechteroever van de rivier de Moskva, tussen de Garden Ring en de Sparrow Hills.
Het park kreeg zijn naam in 1932 van de schrijver Alexei Maximovich Gorki (1868-1936). Het beroemde park, geopend in 1927, is een uniek historisch en architectonisch natuurmonument in Moskou. Het omvat een cultureel en recreatief park, de Neskuchny Sad-tuin, een amusementspark en de bergen van Lenin.
In de Neskuchny tuin vindt u onder andere het Groene Theater, dat werd geopend in de jaren 1930. Hier vonden de meest gevarieerde evenementen plaats voor 20.000 toeschouwers. Bovendien verrast de tuin met romantische stenen bruggen, een charmante rotonde, een fontein en oude jacht- en woonplaatsen.

Op het terrein van het park bevinden zich ook een zwembad, vijversystemen, restaurants, bars, snackbars, biertuinen (“Plesen”) en vele andere attracties zoals carrousels, schietbanen en botsauto’s.
In de zomer organiseert Gorki Park talloze evenementen zoals openluchtconcerten. In de winter worden de paden van het park gebruikt als ijsbanen. Het symbool van het park is het gigantische reuzenrad, dat op 50 meter hoogte de bezoeker een adembenemend uitzicht over de stad Moskou biedt.

Reizen naar Moskou

Rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring

1.199,00
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Vlieg-/rondreis Rusland inclusief ontbijt, met o.a. Moskou, Suzdal, Kostroma, Yaroslavl, Rostov en St. Petersburg

Riviercruise St. Petersburg & Moskou

1.749,00
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

12-daagse reis incl. riviercruise per MS Rossia****+ van St. Petersburg naar Mandrogi, Yaroslavl en Moskou

Rondreis Highlights Moskou & St. Petersburg

699,00
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Stedentrip Rusland incl. ontbijt, met o.a. het Rode Plein, het Kremlin, de metrostations van Moskou, de Petrus & Paulusvesting en de Hermitage

Single Reis Highlights van Moskou & St Petersburg

869,00
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Stedentrip Rusland speciaal voor singles incl. ontbijt, met o.a. het Rode Plein, Kremlin, metro van Moskou en Hermitage

Dominicus stedengids - Moskou en Sint-Petersburg

28,95 in stock
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Nederlands | 6e druk | Paperback | 9789025764876 | 280 pagina's

Capitool reisgids - Moskou

19,39 in stock
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Nederlands | 10e druk | Hardcover | 9789000342006 | 264 pagina's

Capitool reisgidsen - Moskou

18,00 out of stock
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Nederlands | 9e druk | Paperback | 9789047518259 | 264 pagina's

ANWB Kunstreisgids - Rusland

27,50 in stock
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789018032678 | 416 pagina's

Top 10 Moscow

19,09 in stock
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Engels | 1e druk | Paperback | 9781409326694 | 128 pagina's

Dominicus stedengids - Moskou en Sint-Petersburg

7,99 out of stock
Laatste update was op: december 17, 2023 11:11 pm

Nederlands | 6e druk | E-book | 9789025764883 | 213 pagina's

Flacco
Logo