Montenegro, paradijs voor wandelaars

Het is niet alleen het noorden van Montenegro dat geschikt is om te wandelen. De parken in het zuiden en het centrum laten ook mooie ontdekkingen toe. Dit zijn mijn favoriete wandelingen.

Bospaden in het centrum en het noorden

Zoals te verwachten, heeft de regio Durmitor de voorkeur van reizigers om te wandelen. Een derde van het land is bedekt met bossen! Moet je zien: het zwarte meer en de Tara River Canyon (evenals de brug over de rivier). Verschillende routes van Zabljak laten je toe om van 2 uur tot meerdere dagen te lopen. Het is gemakkelijk om apparatuur en benodigdheden in het dorp te vinden.

Wandelen in Durmitor Park

Rondom Kolasin, in het Midden-Oosten, zijn er ook veel wandelmogelijkheden in de berg Bjelasica, waar u kunt verblijven in eco toeristische accommodatie. Je kunt proeven van lokale producten en genieten van fauna en flora. Op dit punt zijn we niet ver van het Prokletye National Park, dat zich uitstrekt over Albanië. Grasland en bergchalets.

Het Biogradska Gora National Park, iets verder naar het noorden, begint toeristen aan te trekken; het is een soort jungle in Europa en je kunt zweten tussen de bomen. Veel minder toeristisch, maar nog steeds in de geest van wandelen en zwemmen, een gemakkelijke wandeling van ongeveer 5 uur in de Maganik in het westen maakt het mogelijk om zijn verborgen kloof te bereiken en dan te baden in de wateren van de rivier.

Wandelen aan de Adriatische kust

Degenen die strand en berg willen combineren, zullen het zuiden van het land bevoordelen. Inderdaad, in het achterland, op de hoogten niet ver van de zee, kan men perfect de wandeling maken terwijl u de charmante steden Kotor, Ulcinj of Budva ontdekt. Voordelen: dagtochten, gemakkelijk, geschikt voor het hele gezin en de mogelijkheid om te koppelen aan een rijk cultureel aanbod en nietsdoen.

Vanuit Kotor zijn er veel wandelmogelijkheden in het Lovcen National Park. De tweedaagse wandeling naar het mausoleum is slopend, maar op veel paden (2 of 3 uur) kun je slechts een gedeelte maken. Tel tot 6 dagen om alle kloven te voet te ontdekken.

Vanuit Budva is het perfect mogelijk om een ​​mooie wandeling te maken naar de belvedère aan de kust en het Milovich massief over te steken. Prachtig uitzicht op de Adriatische Zee onderweg. De nieuwsgierigen zullen komen tot het klooster van Praskvica, 6 uur in dit geval.

 

Goedkope Montenegro Vakantie

Lovćen National Park Montenegro

Montenegro Villa huren

Jezerski Vrh Montenegro

Baai van Kotor

Montenegro bezienswaardigheden

Herceg Novi Montenegro

Tivat Montenegro

Budva Montenegro vakantie

Sveti Stefan Montenegro

Wandelen in Montenegro

Platteland van Montenegro

Wat te doen in Montenegro

Montenegro beste stranden

Cetinje Montenegro

Baai van Kotor Montenegro

Flacco
Logo