Minnewaterpark Brugge

Het Minnewaterpark in Brugge met zijn “Lake of Love” en de “Bridge of Lovers” is een plek die ideaal is voor romantische uren voor twee. Een oase van rust. Als oase van rust biedt het pure ontspanning in de stressvolle toeristische drukte van de nabijgelegen oude stad. Als je indrukwekkende natuurfoto’s wilt maken, dan is dit de plek voor jou.

Reist u met uw geliefde naar Brugge, dan is een uitstapje naar Minnewaterpark ideaal. Minnewater meer heeft de bijnaam “Lake of Love”.

Het park is onderweg naar het centrum. Op korte loopafstand van het treinstation naar het stadscentrum vindt u het Minnewater Park. Het hart van dit ruime park is het magische meer, omgeven door weelderige groene bomen, zwanen en andere dieren.

Maar waarom heeft dit meer deze naam? Volgens de legende was de mooie Minna verliefd op een man uit de naburige stad. Maar haar vader was hiertegen. Hij had een andere man voor haar gepland. Minna ontdekte zijn plan en vluchtte. In het park ontmoette ze haar geliefde en stierf uitgeput in zijn armen. In de hoop dat niemand zo’n lot meer zou meemaken, besloten de Bruggelingen het meer voortaan “Meer der Liefde” te noemen. De brug kreeg de naam “Bridge of Lovers”. Degene die zijn partner kust op de brug van geliefden, wiens liefde voor altijd blijft bestaan. Een goede reden om naar Brugge af te reizen.

Minnewaterpark is een van de mooiste plekken van Brugge. Het is ideaal om de hectische stad te verlaten en te genieten van de rust. De oude stad ligt niet ver van deze oase van rust.

Dankzij de fascinerende natuur en de opwindende lokale fauna zijn er veel fotomomenten in het park. In Minnewater kasteel, het voormalige stadscentrum van een bloemist, is nu een restaurant gevestigd. Het restaurant biedt heerlijke maaltijden en drankjes en biedt een prachtig uitzicht over het meer.

Een lange wandeling in Minnewater Park duurt zeker een goed uur. Het Minnewaterpark is geschikt voor liefhebbers, maar ook gewoon om even te relaxen. Het park is het hele jaar geopend. In de zomer is het Minnewater Park een plek voor muzikale evenementen. Er vinden veel concerten plaats. Het Cactus muziekfestival is bijzonder inspirerend. Talloze bands treden drie dagen op op het festivalterrein. Voor de fysieke bron wordt gezorgd.

Na een bezoek aan dit romantische park is de weg naar de stad niet ver. Brouwerij De Halve Maan geeft een interessant inzicht in de kunst van het bierbrouwen en nodigt je uit voor een voorproefje. Wie enthousiast is om een ​​kerk te bezoeken, vindt in de Lievevrouwe kerk een indrukwekkende kerk. Na Minnewater Park is het een bezoek waard.

Flacco
Logo