Meer van Ohrid Bezienswaardigheden

Ohrid is een van de oudste nederzettingen in Macedonië. Tegenwoordig is de stad de meest ontwikkelde en aantrekkelijke plaats in de Republiek Macedonië.

Ohrid is een stad in het zuidwestelijke deel van de Republiek Macedonië, aan de noordoostelijke oever van het meer van Ohrid. Het maakt deel uit van het transportnetwerk naar Skopje, Bitola, Debar en de Republiek Albanië en ligt aan de oude Via Egnatia weg, die de Adriatische en de Witte Zeeën met elkaar verbindt, wat een belangrijke voorwaarde was voor de ontwikkeling van de stad in het verleden. Dichtbij de stad ligt de luchthaven van Ohrid, die luchtvervoer naar bepaalde bestemmingen buiten de Republiek Macedonië aanbiedt. Het waterverkeer op het meer is spaarzaam. Het wordt gebruikt voor vissen en toerisme. Het enige nadeel is het gebrek aan spoor- en railvervoer.

Antiek theater in Ohrid

Van een oude dramaserie en gladiatorenarena tot een platform voor hedendaagse culturele evenementen
Het oude theater in Ohrid dateert uit de Hellenistische periode. Het werd rond 200 voor Christus gebouwd. Het theater bevindt zich in het oude gedeelte van de stad, tussen de twee zijden van de heuvel van het fort Samuil, in een goede staat, gunstig voor de akoestiek bij het uitvoeren van verschillende culturele en sportieve evenementen. Van de tribunes van het amfitheater is er een prachtig uitzicht op het meer en de berg Galicica.

Fort Samuil

Het fort van Ohrid, een beschermd monument van de stad, is een van de grootste middeleeuwse steden in Macedonië

Fort Samuil in Ohrid werd in de 5e eeuw voor Christus genoemd door de Romeinse historici, wat betekent dat Ohrid, net als veel andere steden in Europa, zichzelf verdedigde tegen de stammenaanvallen tijdens de grote migratie van volken in de IV en V eeuw. In 479 versloeg Ohrid de aanvallen van de gotische koning Theodore.
Het fort van Samuil werd gebruikt en gedeeltelijk uitgebreid tijdens de Romeinse periode en zelfs nog meer tijdens de Byzantijnse periode. Tijdens Samuil’s imperium zijn ze enorm uitgebreid en uitgebreid met sterke muren. De huidige vorm van het fort dateert uit Samuil de tijd, maar ook na het einde van zijn bewind werd het fort verwoest en herbouwd door de Turken en de Byzantijnen.


Het fort bestaat uit muren van 10 tot 16 meter hoog en een paar meter dik. Van alle kanten behalve van de zuidkant, met uitzicht op het meer, het heuvelachtige deel van de stad door hoge muren en torens in de lengte van drie kilometer werd beschermd, in de buurt van de Hafens.Mit haar forten en Böllwerke rekt de vesting over de hele Ohrid heuvel.Vandaag de dag bleven slechts 18 torens en vier poorten over als onderdeel van het fort. Delen van het fort strekken zich uit tot aan het meer en de lagere heuvel van de oude stad. In de oude stad kon men door drie poorten gaan, waarvan alleen de bovenste poort bewaard is gebleven. De muren bevatten veel stenen met Griekse inscripties. Onder de gedeeltelijk vernietigde coating van de binnenmuren kan men horizontale lagen tegels van Byzantijns formaat zien.

De Ohrid forel

De Ohrid forel is een endemische soort zoetwatervis in Europa en is de dichtstbijzijnde voorouder van de soort die in het gebied leefde sinds het Tertiair.

De Ohrid forel verschilt van de bruine forel door zijn platte lichaam, zijn kleine kop en stervormige grijze vlekken op het lichaam. De kleur van het vlees in de meeste vissen is wit en sommige zijn roze. De maximale lengte is 25 tot 60 cm en het maximale gewicht van 15,8 kg. De hybriden, die zijn gemaakt met de kruising van brook en Ohrid forel, hebben afwisselend rode cirkels en grijze stervlekken als met de zomertarwe. De Ohrid forel is erg lekker. Als een van de handelsmerken van Macedonië, kun je ze ook vinden op de Macedonische munten.

Meer van Ohrid

Het grootste en belangrijkste natuurlijke meer in Macedonië is een van de belangrijkste aquatische ecosystemen in Europa. Het staat bekend als het diepste meer in de Balkan en een van de diepste meren van Europa. Het is een tektonisch meer, terecht “Macedonisch zoetwatermeer” genoemd, niet alleen vanwege zijn blauwe water, intenser dan het hemelsblauwe, maar ook vanwege het oppervlak.

De hoogst gemeten diepte tussen de dorpen Pestani en Trpejca ligt op ongeveer vijf kilometer van de oever van het meer. De grote helderheid van het water is een echte zeldzaamheid, die ook wordt geleerd door tal van onderwaterbronnen langs de oostelijke en zuidelijke kusten.

Stranden aan het meer van Ohrid

Naast de stadsstranden in Ohrid en Struga, onderweg van Ohrid naar St. Naum, spreidt de Ohrid Riviera zich uit, waar elke toerist iets interessants kan vinden.

Gorica

• 4 km van Ohrid
• omgeving voor een gevoel van rust
• Een strand omgeven door hoge kliffen
• Ideaal uitzicht op de Riviera van Ohrid

Slavija

• 4 km van Ohrid, in het dorp St. Stefan
• Een van de drukste stranden, netjes en schoon
• De grootste attractie is de 75 meter lange rodelbaan

Metropol en Belvue

• 8 km van Ohrid, 100 meter van het meer
• Twee hotels met moderne kamers met uitzicht op het meer
• Sportvelden, bowlingbaan, zwembad, conferentieruimte, sauna, heliotherapie, casino, fitness

Lagadin

• Het langste strand – 285 meter lang
• Organisatie van verschillende partijen met sneeuwschuim, regen en ballonnen
• Ontspanning, drinken en gezelligheid

Eleshec

• Auto camping, ​​10 km van Ohrid
• 700 bedden in bungalows en campers
• Accommodatie in privé kampeerwagens en tenten

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Flacco
Flacco
Logo
Shopping cart