Mallorca Markten, dit zijn de leukste

Delicatessen van de Spaanse keuken, speciale souvenirs en ontspannende wandelingen door mediterrane flair: de wekelijkse markten van Mallorca staan erom bekend het beste te bieden dat Mallorcaanse boeren, ambachtslieden en andere handelaren te bieden hebben. Van fruit en groenten, tot mals vlees en verse vis, tot geurige kruiden en hartige specerijen, je kunt niet alleen veel eten en lekkernijen kopen met je rieten mand om je arm, maar je kunt ook echte parels van Spaans handwerk ontdekken. Wandel door kleine straatjes en schilderachtige straatjes naar de mooiste marktplaatsen van het Balearische eiland – de beste weekmarkten in Mallorca presenteren wij hier.

Markten in Mallorca – een week overzicht

Allereerst heeft elke markt op Mallorca zijn voordelen en speciale kenmerken. Niet alleen het aanbod van de verkopers, maar ook de flair van de plek, die bezoekers het beste bevalt. Vind je het rustiger en comfortabeler? Of houdt u van de drukte tussen marktkramers, handelaars en kopers? We geven je een kleine selectie voor de hele week – zodat je zelf kunt ontdekken welke van de markten op Mallorca je uiteindelijk elke dag zal verslaan.

Helaas kunnen we hier niet elk van de markten in Mallorca individueel presenteren.

Hier is een kort overzicht van welke markten op de Balearen op welke dag plaatsvinden:

 • Maandag Caimari, Calvia, Lloret, Manacor, Montuiri, Palma
 • Dinsdag Alcúdia, Artá, Campanet, Can Picafort, Llubi, Palma, Porerres, S’Arenal, Santa Margarita, Santa Margalida
 • Woensdag Andratx, Capdepera, Colonia de Sant Jordi, Petra, Port de Pollenca, Santanyí, Selva, Sineu, Villafranca
 • Donderdag Ariany, Campos, Consel, Inca, S’Arenal, San Joan, San Lorenzo, Ses Salines
 • Vrijdag Alaró, Algaida, Binissalem, Can Picafort, Llucmajor, Sa Cabaneta, Santa Eugenia, Son Servera
 • Zaterdag Bunyola, Cala Ratjada, Campos, Esporles, Lloseta, Palma, Santa Eugenia, Santanyí, Soller
 • Zondag Alcúdia, Felanitx, Llucmajor, Muro, Pollensa, Porto Cristo, Santa Maria, Sa Pobla, Valldemossa

Begin van de Marktenweek van Mallorca: Parels van Manacor op maandag

De derde grootste gemeente van het eiland is ook bekend als Mallorca meubilair en parel stad, wat je indrukwekkende demonstratie op Manacor Weekmarkt uiterlijk krijgen: op de Placa Ramon Llull met name de kwaliteit van het werk van olijfhout en kleine sieraden fabriek Majorica grote populariteit genieten.

Voor etenswaren loop je best door op de Plaça Constitució waar een grote verscheidenheid aa verse groenten en fruit voor u klaar staat. Als u op reis gaat in september in Mallorca, heb je geluk: Rond het midden van de maand is op de Avenida de Tren jaar de food service-industrie en ambachtslieden markt – de beste kans om lokale delicatessen, glinsterende faux parels en mooie patroon olijf houtwerk aan te schaffen. Met de auto vanaf Palma de Mallorca duurt het ongeveer 50 minuten rijden naar Manacor – de snelste manier is via de Ma-15 in het oosten van het eiland Balearen.

Kleurrijke markt van Mallorca op dinsdag: Artá

Ga dinsdag verder op de Mallorcaanse markt in Artá, die elke week zijn stands rond het centrale plein van het stadje bouwt. Hier, tussen de huizen in de stad, is een hele mooie en kleurrijke markt overvol, waar je kunt onderhandelen over de gevarieerde goederen van lokale ambachtslieden.

Tip: de late vogel vangt de worm

Net voor de ontmanteling van de stands proberen de boeren om hun voedsel of snel aan de klanten te brengen: aan het eind van de dag kan men eventueel nog echt geld te besparen. Dus knibbelen en afdingen – dat is de enige manier om specialiteiten te kopen voor weinig geld. Aangenaam is de levendige drukte op het plein met de vele gezellige cafés, waar u kunt ontspannen na een lange wandeling en de drukke markt kunt volgen met een kopje koffie.
Van Palma is het weer op de Ma-15 voor ongeveer 50 minuten in het oosten van het eiland. Parkeren is mogelijk direct bij de ingang, vanwaar het slechts een korte wandeling naar het voetgangersgebied met de markt is.

Sineu – de Mallorcaanse markt op woensdag

Op woensdag valt de oude stad van de anders zo slaperige Sineu echt op: misschien beslaat de beroemdste Mallorcaanse wekelijkse markt op het Plaça Es Fossar bijna het hele stadscentrum en biedt alles wat zinvol is voor vakantiegangers en de lokale bevolking. Van culinaire lekkernijen uit de regio tot fijne ambachten tot kleine souvenirs, chique kleding en hoogwaardig leerwerk, hier is niets te wensen over.

Ook bekend is de grote dierenmarkt, waar u echte ezels, kippen, paarden en ander vee en traditionele landbouwproducten kunt zien. Belangrijk: hier krijg je een interessant inzicht in het dagelijks leven van Mallorcaanse boeren.

Niet alleen vanuit Palma, maar overal is Sineu zeer snel te bereiken met de auto. Vanuit het centrum van de hoofdstad, de Ma-13 is slechts 41 kilometer en dus een half uur rijden voordat je aankomt in het stadje. Je kunt parkeren in alle zijstraten – maar wees indien mogelijk vóór 11 uur daar!

Majorca’s grootste markt op donderdag: Inca

De openluchtmarkt in Inca loopt door het hele historische stadscentrum en is een waar land van overvloed voor vrienden van wijn en verse biologische producten. Vanwege zijn grootte en de toeristische drukte zul je hier helaas ook veel goedkope goederen uit het Verre Oosten tegenkomen.

Bij veel kraampjes krijgt u opnieuw de kans om de beste lederwaren te kopen waar de stad beroemd om is, evenals plaatselijke delicatessen. Voor de laatste koopjes kun je het beste stoppen bij de markthal aan de Carrer Miquel Duran, die elke ochtend behalve op zondag is geopend.
benaderen

Met de auto vanaf Palma de Mallorca via de snelweg MA-13 rechtstreeks naar Inca.

Vrijdag de markt in Llucmajor

Op de wekelijkse markt in Llucmajor in het centrum op Plaça is het behoorlijk multicultureel: In de drukte in de voorkant van het stadhuis tussen fruit en groente staan goederen in cultuurmix in het Spaans, Catalaans, Engels, Duits en Frans. Wat u ook zoekt, hier vindt u iets; of gebraden kip voor de lunch, verse bloemen voor uw dierbaren of een nieuwe badjas voor op het strand.

Na te hebben genoten van een heerlijk geurende Churro, moet je na de markt een wandeling naar een van de vele cafés en restaurants maken en kijken naar de spannende chaos van de markt.

Llucmajor ligt op slechts 30 minuten rijden met de auto van Palma de Mallorca – neem de Ma-19 richting Campos. Als alle gratis parkeerplaatsen in het stadscentrum al bezet zijn, kunt u de auto indien nodig op een van de betaalde parkeerplaatsen parkeren; ze zijn nog steeds relatief goedkoop.

Mooiste markt op zaterdag? In Santanyí!

In Santanyí wacht een contrastprogramma op u in Llicmajor, schilderachtig gelegen aan het raadhuis plein, het is erg gezellig en bijna huiselijk tussen de zandstenen huizen van de stad. Ideaal is het rijke aanbod van sappig fruit, verse groenten en hartige kaas, vooral voor hobby fijnproevers die de beste Spaanse alledaagse specialiteiten willen proeven.

Maar ook bij het zoeken naar sieraden, jurken en vers gesneden bloemen en de fijnste kruiden die je hier kunt vinden. Omdat de Santanyí markt echter steeds populairder wordt, niet alleen bij de lokale bevolking, maar ook bij toeristen vanwege de schilderachtige sfeer, moet je zo vroeg mogelijk even langsgaan. Je kunt ook je culinaire geluk op woensdag proberen. Overigens zijn verkopers ook altijd blij om hapjes te bieden bij het nemen van een beslissing.

Santanyí is met de auto te bereiken vanuit Palma de Mallorca op de MA-19 binnen ongeveer 45 minuten rijden.

Pollença & Alcúdia markt op zondag

Op zondag wordt u verwend met keuzemogelijkheden: zowel de markt in Alcúdia als in Pollença behoren tot de echte wekelijkse hoogtepunten op Mallorca.

De markt in Pollença is ideaal voor stevige feestvreugde en flaneren: naast lokale lekkernijen vindt u hier ook Britse specialiteiten, omdat veel Engelsen zich hebben gevestigd in het noorden van het Balearische eiland. Je moet ook de  Jamón Ibérico proberen, die afkomstig is van varkens die alleen kruiden en eikels krijgen voor consumptie – een heerlijk pittige smaak gegarandeerd. Bovendien lokken rond het marktplein met zijn kleding, houtwerk en voedslekramen nog tal van schilderachtige cafés om te blijven hangen en te genieten.

Terwijl de wekelijkse markt in Pollença voornamelijk door de lokale bevolking wordt gebruikt om dagelijkse benodigdheden en een uitgebreid gesprek te kopen tijdens het drinken van koffie, is Alcúdia al een beetje meer toeristisch – maar dit zou je niet moeten weerhouden van het bezoeken van deze geweldige markt. Voor een schilderachtig decor worden je zintuigen verwend met kleurrijke kleuren van goederen, heerlijke geuren en lekkernijen.

Ook op de markt in Alcúdia komen de meest verschillende culturele goederen samen, zodat je typische Mallorcaanse delicatessen en uitstekende producten uit Afrika en elders kunt kopen tegen redelijke prijzen. Vooral uitstekend is de kwaliteit van het fruit en de groenten: altijd knapperig vers en van de hoogste kwaliteit.

Pollença ligt in het noorden van het Balearische eiland en kan met de auto vanuit Palma de Mallorca binnen ongeveer 50 minuten met de auto worden bereikt. Daarentegen ligt Alcúdia op slechts 40 minuten rijden van de hoofdstad van het eiland via de Ma-13. On-site zijn er tal van parkeerfaciliteiten op beide markten.

Geef uw mening

   Laat een reactie achter

   Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
   Flacco