Louvre Museum Parijs

Musée du Louvre

Het Louvre is een wereldberoemd museum in Parijs, Frankrijk. Het is gelegen in het 1e arrondissement van de stad en herbergt een uitgebreide collectie kunst en culturele artefacten van over de hele wereld. Het museum staat bekend om zijn iconische glazen piramide-ingang, ontworpen door architect I.M. Pei. Het Louvre herbergt duizenden kunstwerken, waaronder de Mona Lisa en de Venus van Milo, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het is een van de meest populaire toeristische attracties in Parijs en wordt beschouwd als een van de grootste musea ter wereld.

Louvre Parijs

Het Louvre Museum, gevestigd in Parijs, Frankrijk, is een van de grootste en meest bezochte musea ter wereld. Het is de thuisbasis van een uitgebreide collectie kunst en culturele artefacten van over de hele wereld, waaronder schilderijen, sculpturen, tekeningen en andere kunstwerken. Het museum staat bekend om zijn iconische glazen piramide-ingang, ontworpen door architect I.M. Pei. Het Louvre herbergt duizenden kunstwerken, waaronder de Mona Lisa en de Venus van Milo, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het is een van de meest populaire toeristische attracties in Parijs en wordt beschouwd als een van de grootste musea ter wereld.

Louvre bezienswaardigheden

Er zijn veel manieren om te genieten van sightseeing in het Louvre in Parijs, Frankrijk. Hier zijn een paar suggesties:

Volg een rondleiding: Rondleidingen zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over de collectie en de geschiedenis van het museum. Er zijn verschillende touropties beschikbaar, waaronder algemene tours, thematours en audiotours.

Bezoek de hoogtepunten van het museum: het Louvre herbergt duizenden kunstwerken, dus het is onmogelijk om alles in één bezoek te zien. Enkele van de beroemdste werken van het museum zijn de Mona Lisa, de Venus van Milo en de Winged Victory of Samothrace. Breng tijdens je bezoek zeker een bezoek aan deze en andere populaire werken.

Verken de galerijen van het museum: Het Louvre is verdeeld in acht afdelingen, die elk gewijd zijn aan een ander soort kunst. Neem de tijd om de verschillende galerijen te verkennen en werken te ontdekken die u interesseren.

Bezoek de tuinen van het museum: Het Louvre heeft prachtige tuinen die een bezoek waard zijn. Neem een pauze van de kunst en ontspan in de vredige buitenruimtes.

Even uitrusten in een van de cafés of restaurants van het museum: Het Louvre heeft verschillende cafés en restaurants waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen. Dit zijn geweldige plekken om uit te rusten en bij te tanken tijdens uw bezoek.

Louvre kaartjes

Er zijn een paar verschillende ticketopties voor een bezoek aan het Louvre in Parijs, Frankrijk:

Volle prijs ticket: Dit is de standaard ticketprijs voor volwassenen (18-25 jaar oud). De kosten zijn € 17.

Ticket met verlaagde prijs: Dit ticket is beschikbaar voor degenen die in aanmerking komen voor verlaagde tarieven, zoals kinderen (6-17 jaar oud), studenten (26-30 jaar oud) en bezoekers met een handicap. De kosten bedragen €9

Gratis ticket: Dit ticket is beschikbaar voor kinderen jonger dan 6 jaar, EU-burgers jonger dan 18 jaar en EU-burgers ouder dan 60 jaar. Het is ook gratis voor alle bezoekers op de eerste zondag van elke maand (exclusief tentoonstellingen met een ticket).

Kaartjes voor tentoonstellingen met kaartjes: Voor sommige tentoonstellingen in het Louvre is een extra kaartje nodig, dat je in het museum of online kunt kopen. De kosten van deze tickets variëren afhankelijk van de tentoonstelling.

Het is vermeldenswaard dat het Louvre enorm populair is en erg druk kan worden, vooral tijdens het hoogseizoen. Om lange rijen te vermijden, kunt u overwegen uw tickets van tevoren online te kopen.

Louvre skip the line-tickets

Er zijn een paar verschillende manieren om de wachtrijen bij het Louvre in Parijs, Frankrijk, over te slaan:

Vooraf kaartjes kopen: U kunt voor uw bezoek online of aan de kassa een kaartje kopen. Dit is de meest betrouwbare manier om de rijen bij het museum te vermijden.

Koop een skip-the-line ticket: Er zijn verschillende bedrijven die skip-the-line tickets voor het Louvre aanbieden. Deze tickets kun je online kopen en omzeilen de rijen bij de ingang van het museum.

Bezoek tijdens daluren: De rijen bij het Louvre kunnen veel korter zijn tijdens daluren, zoals vroeg in de ochtend of laat in de middag. Overweeg om op deze tijden te bezoeken om de drukte te vermijden.

Koop een Museumpas: De Museumpas is een stadspas die je toegang geeft tot meer dan 60 musea en monumenten in Parijs, waaronder het Louvre. Hiermee kun je bij de meeste van deze attracties ook de rijen overslaan.

Houd er rekening mee dat zelfs als u een skip-the-line ticket of een museumpas heeft, u mogelijk toch in de rij moet wachten om bepaalde tentoonstellingen in het Louvre te betreden.

Louvre Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi is een museum in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, dat deel uitmaakt van een groter cultureel district dat bekend staat als Saadiyat Island Cultural District. Het is een samenwerking tussen de regeringen van Abu Dhabi en Frankrijk, en de collectie bestaat uit kunstwerken van over de hele wereld. Het museum is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel en staat bekend om zijn unieke bouwstijl, waaronder een grote koepel die bestaat uit 8.000 metalen sterren. Louvre Abu Dhabi herbergt meer dan 600 kunstwerken en culturele objecten, waaronder schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken uit het Louvre in Parijs. Het herbergt ook tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen.

Louvre bij nacht

Het Louvre Museum in Parijs, Frankrijk is gewoonlijk geopend van 9.00 tot 18.00 uur, behalve op dinsdag, dan is het open tot 21.45 uur. Het museum is op bepaalde feestdagen gesloten, waaronder nieuwjaarsdag, 1 mei en eerste kerstdag.

Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Louvre ’s avonds, dan kan dat op dinsdag, wanneer het museum open is tot 21:45 uur. Op deze avonden heeft het museum een speciaal programma genaamd “Louvre Nights”, met livemuziek, rondleidingen en andere culturele activiteiten. De zalen van het museum zijn tijdens deze verlengde uren open, dus je kunt de collectie nog steeds zien. Houd er rekening mee dat het Louvre op dinsdagavond drukker kan zijn vanwege de langere openingstijden.

Louvre architect

Het Louvre in Parijs, Frankrijk, was oorspronkelijk een paleis en heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan. De meest bekende toevoeging aan het museum is de iconische glazen piramide-ingang, ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei. De piramide is in 1989 aan het museum toegevoegd en dient als hoofdingang van het museum. Het bestaat uit meer dan 600 ruiten en staat op een hoogte van 21 meter. De piramide is een van de meest herkenbare symbolen van het Louvre geworden en heeft bijgedragen aan de modernisering van het uiterlijk van het museum. Naast de piramide ontwierp Pei ook verschillende andere gebouwen op de campus van het museum, waaronder de Pyramide Inversée (omgekeerde piramide) en de Galerie du Carrousel.

Louvre collectie

Het Louvre Museum in Parijs, Frankrijk, herbergt een uitgebreide collectie kunst en culturele artefacten van over de hele wereld. De collectie is onderverdeeld in acht afdelingen, die elk zijn gewijd aan een ander type kunst:

Egyptische oudheden: deze afdeling herbergt een verzameling oude Egyptische artefacten, waaronder sculpturen, sieraden en andere voorwerpen.

Oudheden uit het Nabije Oosten: deze afdeling herbergt een verzameling artefacten uit oude beschavingen in het Nabije Oosten, waaronder Mesopotamië, Syrië en Palestina.

Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden: deze afdeling herbergt een verzameling oude Griekse, Etruskische en Romeinse artefacten, waaronder sculpturen, aardewerk en andere voorwerpen.

Islamitische kunst: deze afdeling herbergt een verzameling islamitische kunst en kunstvoorwerpen, waaronder keramiek, textiel en andere voorwerpen.

Beeldhouwkunst: deze afdeling herbergt een collectie Europese beeldhouwkunst van de middeleeuwen tot de 19e eeuw.

Decoratieve kunst: deze afdeling herbergt een verzameling decoratieve kunst, waaronder meubels, keramiek en andere voorwerpen.

Schilderijen: Deze afdeling herbergt een collectie Europese schilderijen uit de 13e tot de 19e eeuw.

Prenten en tekeningen: deze afdeling herbergt een verzameling prenten en tekeningen uit de 15e tot de 19e eeuw.

Enkele van de beroemdste werken van het museum zijn de Mona Lisa, de Venus van Milo en de Winged Victory of Samothrace. Het Louvre is ook de thuisbasis van vele andere beroemde kunstwerken, waaronder de Madonna met kind met Johannes de Doper en St. Elizabeth van Giovanni Bellini en de Persistence of Memory van Salvador Dali.

Louvre café

Het Louvre Museum in Parijs, Frankrijk heeft verschillende cafés en restaurants waar je een hapje kunt eten of drinken. Hier zijn een paar opties:

Café Mollien: Dit café bevindt zich op de begane grond van het museum en heeft een groot buitenterras waar u kunt ontspannen en genieten van een maaltijd of een drankje. Op het menu staan sandwiches, salades en andere lichte gerechten.

Café Richelieu: Dit café bevindt zich op de eerste verdieping van het museum en heeft een prachtig buitenterras met uitzicht op de tuinen van het Palais-Royal. Op het menu staan sandwiches, salades en andere lichte gerechten.

Café de la Pyramide: Dit café bevindt zich in de piramide-ingang van het museum en heeft een modern en stijlvol design. Op het menu staan sandwiches, salades en andere lichte gerechten.

Restaurant du Louvre: Dit restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van het museum en heeft een formele sfeer en serveert een verscheidenheid aan Franse gerechten. Op de kaart staan gerechten als coq au vin, bouillabaisse en andere klassieke Franse gerechten.

Louvre des Halles: Dit café bevindt zich in het winkelcentrum van het museum en is een geweldige plek om een snelle hap te eten. Op het menu staan sandwiches, gebak en andere lichte gerechten.

Alle cafés en restaurants van het Louvre zijn geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat het Louvre een populaire toeristische bestemming is, dus deze cafés kunnen behoorlijk druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen.

 

 

Flacco
Logo