Londen Tips om te doen

Londen Tips

Er zijn van die wereldsteden waar je eigenlijk niet omheen kunt, die zo bekend zijn dat iedereen ter wereld er wel een voorstelling bij hebt. Londen is één van die steden, zelfs al ben je er nooit geweest toch ken je beroemde beelden van de Big Ben, Tower Bridge en de London Eye. Voor ieder die naar Londen gaat, zijn die iconische bezienswaardigheden misschien wel een must maar er is veel meer te beleven in deze bruisende stad.

Hier moet je vooral heen!
De tips in dit stukje zijn gesplitst in de bezienswaardigheden die zo bepalend voor Londen zijn en die zaken die wat minder bekend zijn, maar daarom niet minder interessant. We beginnen met de absolute must-sees of must-do’s

Spring op de bus van de Sightseeing tour
Toegegeven dit is een duur tripje maar de bus brengt je wel langs al die plaatsen waar Londen beroemd voor is en je kunt een hele dag op meer dan 80 haltes in- en uitstappen. Er zijn verschillende routes die je allemaal kunt nemen en dus rijden de bussen ook naar die attracties die je een bezoek wilt brengen. Als je de originele London Sightseeing Tourbus neemt, zit er in de prijs een boottocht over de Theems en een wandeltocht bij inbegrepen.

Vergaap je aan straatartiesten in Convent Garden
Op deze plek wordt al eeuwenlang door bekende straatartiesten opgetreden. Levende standbeelden, zangers, jongleurs, klassieke muziek of een goochelaar. Allerlei soorten artiesten treden hier met verve op. Ook vind je hier een levendige markt, winkeltjes en leuke restaurantjes en dit alles in en om een historische hal van glas en gietijzer.

Bekijk de familiejuwelen in de Tower
Een bezoek aan de Tower is een bezoek aan historisch Londen, deze middeleeuwse burcht was gebouwd als bescherming tegen invasies en dat is nog steeds te zien. Stoer en sterk staat de Tower in de stad en de sterke muren bewaken nu de kroonjuwelen van koningin Elisabeth. Voor de Tower een museum was, heeft het kasteel vele functies bekleed. Een van de bekendste is die van de gevangenis waar belangrijke gevangenen werden gehuisvest. Hier werd de tweede vrouw van Hendrik de Achtste gevangen gehouden en later onthoofd.

Bekijk Londen van boven
Eén van de jongste bezienswaardigheden van de stad is The London Eye. Dit is de allergrootste reuzenrad ter wereld en is te vinden in de buurt van de Big Ben. Het biedt je een unieke blik over Londen. Vooral als het donker is en de stad verlicht is, is het een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Proef de geschiedenis in het Brits Museum
Het is ondoenlijk om dit museum in één dag te bekijken omdat hier nu eenmaal één van de grootste verzameling kunstvoorwerpen te vinden is. Hier wordt meer dan een miljoen jaar geschiedenis getoond en bevinden zich een aantal wereldberoemde voorwerpen. Neem nu de steen van Rosetta, een met teksten gegraveerde steen die als sleutel is gebruikt om de hiërogliefen te vertalen.

Zin in iets anders?
Als je Londen al wat vaker bezocht hebt, is de kans groot dat je bovenstaande attracties en bezienswaardigheden al kent. Voor de toerist die wat anders wilt, hieronder een paar ideeën.

 

 

Stap op de fiets
Boek een fiets toer en verken met een groep en een Nederlands sprekende gids de stad. Drie uur lang op de pedalen langs de bekende trekpleisters als Big Ben, Trafalgar Square en Buckingham Palace. Dit is een volkomen unieke manier voor een toerist om de stad te verkennen.

Ga naar Venetië
Zelfs in een wereldstad als Londen zijn er rustige plekken te vinden, ga eens op zoek naar dat stukje wat Little Venice genoemd wordt. Zoals de naam al aangeeft is dit een waterrijk gebied waar je langs het kanaal kunt slenteren en naar de smalle en kleurrijke woonboten en de sluizen kunt kijken.
Hier kun je kun je neerstrijken in één van de gezellige eetgelegenheden en even tot rust komen.

Winkel in stijl
Wie aan winkelen in Londen denkt, heeft al snel Harrods en Oxfordstreet op het oog, maar voor wie iets anders wil kan Fortnum & Mason proberen. Dit is één van de oudste warenhuizen van de stad en heeft nog een bijna vooroorlogse sfeer. Alleen al hier rondlopen is genot, en geeft je het gevoel in een tijdmachine te zijn gestapt

Neem een kijkje in Holland Park
Londen is een groene stad, die een paar beroemde parken bezit. Hyde Park en Regent Park zijn hiervan het meest bekend, maar Londen heeft meer te bieden. Eén van de mooiste parken is Holland Park. Dit park heeft een pastoraal (zogenaamd natuurlijk) gedeelte maar ook een schitterende Japanse tuin en een beroemde oranjerie.

Geef uw mening

      Laat een reactie achter

      Do NOT follow this link or you will be banned from the site!