Limone sul Garda

Aan de voet van een steile berghelling met terrassen gebouwd op het meer, het charmante dorpje Limone. Overlappen geneste huizen lijken hier vast te zitten op de rotsen, de kronkelende straatjes van het pittoreske oude stad versierd met bloemen.

Boven deze eindeloze olijfgaarden en schilderachtige citroen tuinen. Met welke de naam van de 1000 inwoners dorp oorspronkelijk had niets te maken. Limone komt van het Latijnse woord “Limes” – om Duitse grens – omdat hier een lange tijd de grens tussen Oostenrijk en Italië liep.

Toch Limone heeft de citroen aan zijn kermerk en verkoopt ze uitstekend. Ze zijn verkrijgbaar als wandtegel, op t-shirts, handdoeken en ansichtkaarten in het gips of echt.
De plaats is een zeer populaire toeristische bestemming en komt regelmatig in de zomer aan de grenzen van haar capaciteit. Maar weg van de drukte in de smalle steegjes of in de hogere olijfgaarden, het is nog steeds erg rustig en romantisch. Ten zuiden van Limone de kust loopt een beetje verder. Er is een mooi lang strand en enkele campings.

Vakantie Limone sul Garda

Autovakantie Gardameer - La Limonaia

189,00
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Voor spectaculaire prijzen naar het populaire Gardameer! U verblijft in Hotel Centro Vacanze La Limonaia in het gezellige Limone sul Garda, inclusief ontbijtbuffet en diner! Het vakantiecomplex is werkelijk prachtig gelegen in terrasvorm tegen de bosrijke heuvels van Limone sul Garda, met fantastisch uitzicht over het Gardameer dat op ca. 600 m ligt. De schitterende omgeving is ideaal voor...

Garda

Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Camping Garda ligt direct aan het meer en heeft een mooi privéstrand. Het is één van de mooist gelegen campings aan het Gardameer, terrasvormig gebouwd en met een panoramisch uitzicht over het meer. Voor een koele duik kun je behalve in het meer ook in het zwembad terecht en voor de inwendige mens is er een restaurant/pizzeria met terras. Je kunt met de veerboot naar de overkant als je...

Gardameer - Hotel San Pietro

121,00
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Autovakantie Italië naar Limone sul Garda met verblijf in een 4-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet

8 daagse vliegvakantie naar Oasi in limone sul garda, italie

425,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Oasi is een prachtig gelegen appartementencomplex met panoramisch uitzicht over het Gardameer. Ga lekker relaxen aan het zwembad of breng een bezoekje aan het centrum van Limone en het Gardameer. Ideaal voor een leuke, en ook wel rustgevende, vakantie naar Limone Sul Garda!

Leonardo Da Vinci

378,00
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Bikini aan, Check! Slippers aan, Check! Handdoek mee, Check! En plons in het Gardameer. Bijkomen van de reis doe je op het privéstrand in een ligstoel genietend van de omgeving. 's Avonds opfrissen in je kamer voor het uitgebreide diner. Zelf kiezen wat je wilt eten en hoeveel je wilt. Wat is All Inclusive toch genieten. De kids zullen zich hier ook niet vervelen. Dagelijks staat er een...

La Limonaia

239,00
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Als je aan komt rijden ruik je al waar Limone sul Garda haar naam aan te danken heeft: de frisse limoen geur kruipt in je neus. Als je het laatste steile weggetje omhoog naar La Limonaia hebt getrotseerd, ben je helemaal klaar voor je vakantie. Je hotelkamer of appartement vind je in één van de gebouwen. Ze zijn eenvoudig, maar met een gunstige prijs. Onbetaalbaar is het uitzicht over het...

Autovakantie Gardameer - La Limonaia

189,00
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Voor spectaculaire prijzen naar het populaire Gardameer! U verblijft in Hotel Centro Vacanze La Limonaia in het gezellige Limone sul Garda, inclusief ontbijtbuffet en diner! Het vakantiecomplex is werkelijk prachtig gelegen in terrasvorm tegen de bosrijke heuvels van Limone sul Garda, met fantastisch uitzicht over het Gardameer dat op ca. 600 m ligt. De schitterende omgeving is ideaal voor...

Royal Village

311,00 in stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Een royale vakantie aan het Gardameer. Drankjes zijn tijdens het eten inclusief, je hebt een fijne kamer. Terwijl je geniet van je cappuccino bij het ontbijt, kijk je naar de schittering op het Gardameer. Wat zijn de plannen voor vandaag? Ravotten in het zwembad of in het meer? Een wandeling naar het centrum of een tour langs of over het meer? Zeker niet vergeten na het eten een limoncello te...

Over Limone Sul Garda

Limone sul Garda is een stad in de Italiaanse regio Lombardije in de provincie Brescia. De stad beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 25 vierkante kilometer en herbergt meer dan 2000 mensen.
Limone sul Garda ligt aan de westelijke oever van het Gardameer op een hoogte van ongeveer 70 meter boven de zeespiegel. Klimatisch geniet de stad van haar beschutte locatie, omringd door hoge bergen, wat betekent dat er nauwelijks regen valt in de stad, maar ook op slechts enkele stormachtige dagen van het jaar.
Bovendien zorgt de geografische ligging van de stad ervoor dat het zich heeft ontwikkeld van een voormalig vissersdorp tot een pulserende vakantiebestemming.
Naast de twee havens – de Porto Vecchio en de Porto Nuovo – waar talloze cafés en restaurants zijn gevestigd, vindt u in de stad ook tal van appartementen en moderne hotels en enkele campings.

Provincie: Brescia
Postcode: 25010
bevolking:1200
Grootte: 26 km²
Netnummer (Limone sul Garda) 0365
Politie 112
Politie (Limone sul Garda) 0365-954027
Brandweer 115
Spoedeisende hulp 118
Taxi 335-6477337
Toeristische informatie 0365-918917
Post 0365-954746

De geschiedenis van Limone sul Garda

De geschiedenis van Limone sul Garda is zeer divers en gevarieerd. Dus, het gebied waarin het huidige stadsgebied zich uitstrekt, ooit het toneel van verschillende oorlogen tussen de machtige Noord-Italiaanse steden en keizer Frederik Barbarossa.
De inwoners van Brescia en de graaf van Arco vochten ook vaak in de stad om hen heen. Het oorlogszuchtige verhaal van Limone is toegeschreven aan hun vroegere geografische locatie als het laatste redmiddel aan de westelijke oever van het Gardameer. Als gevolg hiervan was het de grensstad van het voormalige rijk van Oostenrijk-Hongarije en het Koninkrijk Italië.
Vreedzaam is niet alleen de behandeling van de inwoners van Limone met de naburige steden en voormalige vijanden. De flair, die overal te vinden is, vooral in het centrum, is buitengewoon vredig en levens bevestigend.

De bezienswaardigheden van Limone sul Garda

Er zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken in Limone sul Garda. Opmerkelijk zijn de twee belangrijkste havens van de stad, San Benedetto en San Rocco. De kerk van San Bendetto werd gebouwd in de 17e eeuw en de kerk van San Rocco in de 16e eeuw. Ze stralen vooral uit met hun architecturale kenmerken en wanddecoraties. Een van de schilderijen die te zien is aan de oostkant van San Benedetto, staat voor een scène van St. Daniel Comboni en ook de boulevard en de spa-tuinen zijn de moeite waard. Deze twee stedelijke attracties nodigen u uit om te blijven hangen en hebben een prachtig uitzicht op het Gardameer, dat u ook heeft vanaf de heuvels van de stad, die het stedelijk gebied van alle kanten afschermen behalve de zeezijde.

Dom San Bendetto
De machtige barokke koepel torent uit boven de oude stad en heeft prachtige schilderijen van Battista Angolo en Andrea Celesti van binnen.

Kerk van San Rocco
14e-eeuwse gotische kerk met prachtige renaissance-fresco’s.

Kapel van San Pietro in Oliveto
De kleine romaanse kapel staat in het midden van een olijfboomgaard aan de weg naar Tremosine.

Centro Comboniano Tesol
Lemon Greenhouse, vandaag een gedenkteken voor Daniele Comboni, een van de belangrijkste zendelingen in Afrika van de katholieke kerk. Hij werd hier geboren in 1831 en stierf aan malaria in 1881.

Limonaie
Ten noorden van Limone liggen de ruïnes van de oude citroenkassen, die je in een ontspannen wandeling van dichtbij kunt zien.

Limonaia del Castèl
De citroenkas “the castle” bevindt zich in het oude centrum van Limone, tussen de berg, de Via Orti en de Via Castello en strekt zich uit over verschillende terrassen. Het is nu een museum en kan bezocht worden, op sommige zomeravonden ook op speciale openingstijden als onderdeel van het evenement “Limonaia sotto le stelle”.

Sopino Waterval
Een zacht glooiend pad over de Gardesana leidt naar een plek waar je getuige kunt zijn van een waarlijk spectaculair natuurverschijnsel: de waterval van de Sopino rivier baant zich een weg door de diepten.

Limone sul Garda is het meest noordelijke dorp aan de westelijke oever van het Gardameer en behoort tot de provincie Brescia. De naam van de gemeente komt van het Latijnse “Limes” en betekent grens.

Tot 1932, toen de westelijke weg van Gardesana werd voltooid, was het dorp volledig geïsoleerd en alleen bereikbaar via de zee of via een steil bergpad. De economie was uitsluitend afhankelijk van de teelt van citroenen en olijven en van vissen tot de aanleg van de weg de ontwikkeling van het toerisme begunstigde.

Vanaf de kerk van San Rocco (XVI eeuw), die boven het dorp ligt, kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het Gardameer. Andere bezienswaardigheden zijn de San Benedetto-kerk met de vier marmeren altaren en de pittoreske haven van Limone.

De vegetatie is typisch mediterraan, met oleanders, palmbomen en olijfbomen. De beroemde “Limonaie” (citroenkassen), die op aangelegde terrassen op de hellingen van de “Cima della Mughera” staan, zijn het symbool van het dorp. Net ten noorden van Limone kunt u een bezoek brengen aan de ruïnes van de eerste kassen uit de 17e eeuw.

Limone sul Garda Markt

De wekelijkse markt in Limone sul Garda vindt elke eerste en derde dinsdag van de maand plaats. Bovendien is de evenementenkalender rijk aan interessante evenementen, demonstraties, concerten, sportactiviteiten en tentoonstellingen.

Limone sul Garda is de ideale vakantiebestemming, niet alleen voor wie op zoek is naar rust, maar ook voor diegenen die de omgeving te voet of met de fiets willen verkennen.
De wandeling van het zonnewandelpad “Il sentiero del sole” en de verschillende wandelingen tussen de olijfbomen, op de Monte Carone of Monte Preàls, zijn een must tijdens uw verblijf in Limone. Sommige tochten zijn ook mogelijk met mountainbike en e-bike.

Tegenwoordig is Limone een van de toeristische trekpleisters van het Brescian Gardameer. Het kleine dorp werd gebouwd rond de pittoreske haven en heeft de typische sfeer van een vissersdorp behouden. De prachtige paleizen en smalle straatjes van het historische centrum, die zich vastklampen aan de steile hellingen van de berg Dosso dei Roveri, betoverende beroemde bezoekers zoals Goethe, Lawrence en Ibsen.

Hotels in Limone sul Garda

Hotel Leonardo Da Vinci

Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Hotel Leonardo da Vinci beschikt over all-inclusive-accommodatie direct aan het Gardameer.

Hotel Ilma

Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Hotel Ilma ligt op een panoramische locatie op minder dan 5 minuten lopen van het centrum van Limone del Garda.

Hotel Capo Reamol

Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Hotel Capo Reamol ligt te midden van cipressen en olijfbomen, aan de oever van het Gardameer.

Hotel Cristina

Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Hotel Cristina ligt op de top van een heuvel in Limone sul Garda en biedt een panoramisch uitzicht op het meer, dat bewonderd kan worden vanuit de...

Hotel San Pietro

Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Hotel San Pietro ligt midden in de rust van de groene tropische tuinen.

Park Hotel Imperial

280,00 in stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Het Park Hotel Imperial beschikt over elegante kamers met een balkon, en biedt gratis toegang tot het zwembad, de hot tub en de sauna.

Anwb Extra Gardameer

48,04 in stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789018033637 | 128 pagina's

Capitool Compact - Italiaanse Meren

52,00 out of stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789000301461 | 128 pagina's

Gardameer Marco Polo NL

7,90 out of stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9783829758093 | 148 pagina's

Gardameer

22,50 in stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789491172557 | 157 pagina's

FB Zuid-Tirol • Trentino • Gardameer • Venetië

13,99 out of stock
Laatste update was op: november 29, 2022 11:13 am

Gedetailleerde wegenkaart, schaal 1:200 000, ideaal om uw reis te plannen en om ter plekke te gebruiken, ● dubbelzijdig ● met stadsplattegronden ● plaatsnamenregister ● toeristische informatie over bezienswaardigheden, uitzichtpunten, kastelen, religieuze gebouwen, historische plaatsen, havens,...

 1. Personeel was vriendelijk Behulpzaam in het uitleggen en tips ivm citytrips in Italië (Verona, ect…)

 2. Prachtige omgeving en over het algemeen vriendelijke mensen.

 3. Goede receptiebezetting, die in ieder geval ook Duits spreken. Mooie kamer met terras, tuintje en uitzicht op het Gardameer, erg fijn. Zeer goed onderhouden en schoon park. Goed werkende airco op de kamer, erg fijn. Goede parkeervoorzieningen bij het hotel, zowel buiten als in de parkeergarage tegen € 10,- borg (welke je terugkrijgt als je de sleutel inlevert). Heerlijke zwembaden met ligstoelen en parasols. Geweldig privé strand met ligstoelen en parasols. Zowel bij het zwembad als strand, goede drankvoorziening, tot sterke drank- en ijs toe. Uitgebreid ontbijt, welke elke dag hetzelfde was. De lunch was bij het zwembad, frietjes, pasta, iets van vlees en salades, prima. Het diner was super, elke dag wat anders en alles even lekker, echt top. Regelmatig live muziek. Ongeveer 20 minuten lopen naar het gezellige centrum van Limone met veel winkeltjes en terrasjes. Kortom echt genoten. Komen hier zeker weer terug.

 4. Lag heerlijk rustig, dorpje is druk maar daar hadden wij geen last van. Je was toch binnen een paar minuten in het centrum, echte aanrader

 5. Afstand naar limone was lopend te doen. Terras heeft een mooi uitzicht.

 6. – Ruime, gerenoveerde (?) kamer met héél mooi uitzicht op Limone en Gardameer. – Heel proper hotel op alle vlakken. – Op loopafstand van het centrum van Limone: perfecte afstand (3-5min) – Uitgereid ontbijtbuffet – Mogelijkheid tot hapje en drankje aan zwembad – In vergelijking met andere hotels in Limone (uit ervaring sprekende): vriendelijk personeel.

 7. Zeer schoon hotel. Moderne kamers. Perfecte ligging

 8. De bedden waren geweldig en de dames van de schoonmaak zagen dat je naar ontbijt ging en ze maakten snel de kamer in orde👍

 9. Prachtige locatie aan het meer. Veel en afwisselende plekjes om te zitten/ liggen met schitterende uitzicht. Zeer vriendelijk personeel. Modern en comfortabel ingerichte kamers.

 10. als je op zoek bent naar massa-toerisme schiet je hier in de roos. Gezellig met een paar honderd man in de eetzaal en waag het niet van het protocol af te wijken.

 11. Prachtige uitzicht vanuit het hotel . Uitgebreide ontbijtbuffet

 12. Het uitzicht was formidabel en een goed verzorgd hotel.

 13. De prachtige uitzichten vanaf de kamer, het restaurant en de zwembaden. Ruime kamer met groot terras, mooi aangelegde en goed onderhouden tuinen. Genoeg bedjes rondom zwembad en zonneterras.

 14. Uitzicht is prachtig. Hotel is op de berg gebouwt. 20 min lopen naar het strandje en stadje Limone. Parkeeren was zeer goed (als je de andere Hotels neemt is alles veel nauwer) Het was viez op terras, bij het ontbijt. Het zwembad op de eerste verdieping was niet schoon (een bruine vetrand op de tegels en zonnebrandcremespoor op het water! Dus je hoeft je niet meer in te smeren!) Zwembad op de 2e verdieping schoon, maar geen kinderen toegelaten. Handdoeken worden elke dag verschoont en de bedden worden elke dag opgemaakt. Bed van mijn zoon kraakte. Badkamer en inrichting ouderwets.

 15. Zwembad met fantastisch uitzicht Bedden Uitzicht terras

 16. De rust, locatie, personeel, service, eten en de kamer (Garden Suite).

 17. schoon, goede faciliteiten zoals welness en fitness. rustige ontspannen sfeer

 18. Het hotel en het personeel zijn onberispelijk, beleefd, vriendelijk en behulpzaam. Het hotel ligt op 10 minuten wandelen van het centrum van Limone. Vanuit de tuin heb je zicht op het Garda Meer. Zelfs de meest veeleisende klant komt er zeker niets tekort. Dit hotel is zijn 5 sterren waard.

Flacco
Logo