Lamborghini Museum Bologna

Lamborghini Museum is het museum dat de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen.

Het bedrijf Lamborghini werd opgericht in 1963, precies waar de fabriek en het museum nog steeds staan. Het museum zelf is pas in 2001 geopend. In het Lamborghini Museum zie je talloze voertuigen met het wereldberoemde vechtstierenlogo en nog veel meer. De tentoonstelling behandelt de geschiedenis en mijlpalen van het bedrijf. Zeldzame prototypes, schaalmodellen, scheepsmotoren en andere memorabilia geven inzicht in de ontwikkeling van Lamborghini tot een van de snelste luxe sportwagens ter wereld.

Na de Tweede Wereldoorlog was Lamborghini succesvol in het verkopen van tractoren. Nadat de Ferrari-sportwagen koppelingsproblemen had, deed Lamborghini een voorstel aan de eigenaar van het Ferrari-bedrijf, Enzo Ferrari, om het probleem op te lossen. Ferrari negeerde echter de voorgestelde oplossing van Lamborghini. Lamborghini ontwikkelde toen zijn eigen sportwagen. Op twee verdiepingen (1.486 m²) zijn meer dan 20 verschillende voertuigen te zien. Ook een kijkje in de productiehal is verleidelijk. Vanuit het museum kun je zien hoe een Lamborghini wordt samengesteld.

Ook de Lamborghini 350 GT uit 1964 is te zien. Met de productie van dit legendarische model tussen 1964 en 1966 vormde Lamborghini de basis voor het succes van het bedrijf. De Lamborghini Countach LP 400 wordt ook tentoongesteld in het museum. De LP 400 staat bekend als het eerste voertuig dat de 300 km / u overschrijdt.

Het Lamborghini Museum is geopend van maandag tot en met vrijdag en er geldt een toegangsprijs. Een rondleiding door de productiefaciliteit en productielijnen kan tegen een toeslag worden geboekt. Het museum ligt op ongeveer 25 kilometer van Bologna. Je kunt er komen met de trein of auto.

Adres
Via Modena, 12, 40019 Sant’Agata Bolognese BO

Route
Het museum ligt op ongeveer 25 kilometer van Bologna. Je kunt het bereiken met de trein, auto of buslijn 576 – richting Crevalcore (ongeveer 55 minuten rijden).

Openingstijden
Dagelijks 09: 30-18: 00 uur

Prijzen
15 € volwassenen 12 € studenten, gepensioneerden ouder dan 65, groepen 5 € kinderen 6-14 jaar (2020)

website van het museum

Flacco
Logo