Lahemaa Rahvuspark

Het Lahemaa National Park

Het Lahemaa National Park (Lahemaa Rahvuspark), gelegen in het noorden van Estland, strekt zich langs de kust uit over een gebied van meer dan 700 vierkante kilometer. Het is iets meer dan een uur rijden van Tallinn, ongeveer 70 kilometer naar het oosten. Twee derde van het natuurreservaat, geopend in 1971, bestaat uit beboste gebieden en ongeveer een derde van het wateroppervlak. Iedereen die hier ooit is geweest, zal getuigen dat het goed is om het Noord-Estlandse landschap met zijn torenhoge bomen, meren, wilde grassen en mossen zorgvuldig te behouden.

Het Lahemaa National Park is een van de laatste ongerepte gebieden aan de Oostzee. Verrukkelijk, niet alleen vanwege de gevarieerde natuur, maar ook vanwege alle mythische verhalen die zijn doorgegeven en onderhouden door de mensen die hier al generaties lang wonen. Met zijn geografische nabijheid tot de hoofdstad Tallinn is het beschermde gebied als een enorm recreatiegebied. Inderdaad, het is alsof het toeristen en inwoners zijn die hier rust en ontspanning zoeken te midden van perfecte afzondering.

 

 

De natuur is gevarieerd en onthult een zeer idiosyncratisch karakter: er zijn dichte bossen, hoogveen, meren en watervallen. Er zijn ook elanden, everzwijnen en ongeveer 220 soorten vogels.

Maar ook sommige schiereilanden en baaien die ver in de zee reiken, bieden extra aantrekkelijkheid. Overigens geven ze het nationale park zijn naam: Lahemaa, wat “land van de baaien” betekent. Niet minder dan acht kastelen verspreid over het reservaat geven het geheel uiteindelijk een dienovereenkomstig stijlvolle beschaving.

Met andere woorden: met het oog op het grote aantal verschillende bezienswaardigheden, is het zinvol om precieze wandel- en sightseeing routes van tevoren uit te werken. Door een gebrek aan lokale kennis om iets te missen, zou absoluut vervelend zijn.

Het park is gemakkelijk te verkennen in verschillende dagelijkse etappes, eerst met de auto en ter plaatse op de fiets of te voet. Er zijn goed ontwikkelde wandelpaden en natuurpaden die veilig door het landschap leiden. Dus ook in de dichtste delen van de prachtige dennen-, sparren- en berkenbossen.

 

 

Voor meerdaagse tochten kan zijn nachten in het landhuis Palmse, Sagadi door te brengen of Vihula (afhankelijk van de kamer tussen de 20 en 100 euro per nacht). Degenen die het wat bescheidener vinden, vinden een rustieke herberg in een van de vele dorpen. Van tevoren boeken kan nuttig zijn.

Terwijl je het terrein verkent, zie je machtige rotsblokken die meestal begroeid zijn met mos. Dit zijn glaciale rotsblokken, een kenmerk van de Noord Estlandse natuur. Er moeten duizenden in het hele nationale park zijn.

Bekijk ook:

Estland vakantie
De beste hotels in Tallinn
Lahemaa Rahvus Park Estland
Tallinn Estland
Estland Bezienswaardigheden
Beste reistijd naar Estland

De verplaatsing van keien brengt pech. Indien nodig wordt het tuinhek eenvoudig rond de steen gebouwd. Hetzelfde geldt voor eiken: om ze te snijden brengt ook ongeluk. Daarom is het in Estland niet ongewoon om ze eenvoudig te integreren in een huis (een) gebouw. De eik bevindt zich dan na voltooiing in het midden van het gebouw en steekt met zijn kroon over het dak uit. Geen grapje.
Het kleinere westelijke deel van het reservaat ligt in het gebied van de provincie Harjumaa en is gemakkelijk bereikbaar vanaf Tallinn via snelweg nummer 1. Direct achter Kuusalu strekt zich nu uit in noordoostelijke richting, het enorme reservaat.

Op het gebied van het kleine dorp Muuksi zijn in eerste instantie de resten van ongeveer duizend jaar van de Estse fort dat – aan de verdediging Zweedse en Deense aanvallen dienen – blijkbaar met slechts beperkt succes. Daarnaast doen enkele tientallen kistgraven denken aan een veel oudere nederzetting in de buurt van de periode rond 500 voor Christus. Was verouderd.

Een stuk in de richting Kolga het Viru veen (Viru raba) waarvan de grote voorraad loopafstand tot slechts ongeveer 3,5 kilometer planken pad verkennen. Turf is hier nooit gestoken. Dienovereenkomstig zou de laag vandaag tot zes meter dik moeten zijn. Vanuit een uitkijktoren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de kale heidevelden.

 

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

1.598,00
TradetrackerProducts sawadee.nl
Laatste update was op: januari 1, 2024 8:33 am

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een verfrissende duik in de 'zomerhoofdstad' Pärnu...

Rondreis Estland, Rusland en Finland

1.548,00
TradetrackerProducts sawadee.nl
Laatste update was op: januari 1, 2024 8:33 am

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Estland, Finland en Rusland bezoeken we 3 indrukwekkende landen en reizen we door diverse gebieden. Naast de klassieke highlights van de drie landen nemen we ook ruim te tijd om de minder bekende gebieden te bezoeken. We ontdekken bruisende steden, we...

Flacco
Logo