Kronplatz in Zuid-Tirol is het meest populaire skigebied in de Alpen

Perfect geprepareerde hellingen, veel afdalingen, natuurbelevenissen: bij het kiezen van het skigebied zijn dergelijke criteria het belangrijkst, maar niet alleen. In een enquête werden de beste skigebieden in de Alpen gekozen.

Kronplatz in Zuid-Tirol is het meest populaire skigebied in de Alpen

Het populairste skiresort in de Alpen is dit seizoen de Kronplatz in Zuid-Tirol. Dit was het resultaat van een onderzoek onder bijna 46.000 skiërs en snowboarders in 55 geselecteerde gebieden, waarmee om de twee jaar het “Beste Ski Resort” werd gekozen. In 2016 stond Zermatt aan de leiding in het Zwitserse Wallis en eindigde hij als tweede. De derde plaats wordt gedeeld door Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol en Val Gardena in Zuid-Tirol.

De plaatsingen zijn het resultaat van een soort tevredenheidsindex, die het adviesbureau Mountain Management in samenwerking met de universiteit van Innsbruck heeft gecreëerd. In een vragenlijst moeten de wintersporters die direct op de hellingen zijn benaderd 20 criteria beoordelen met cijfers 1 (slecht) tot 10 (bovenaan).

Deze omvatten helling aanbieding en vriendelijkheid in het gebied. Van de individuele cijfers werd een gemiddelde bepaald – hier stond Kronplatz aan de top met 8.54. Wintersporters waren vooral tevreden over het comfort van het transport, de gegarandeerde sneeuw en de vriendelijkheid.

Zermatt kwam op een waarde van 8,51 en staat dus slechts op de tweede plaats. Serfaus-Fiss-Ladis en Val Gardena kwamen gemiddeld uit op 8,40. Het gemiddelde voor alle 55 skigebieden was 8,01, wat betekent dat de algemene tevredenheid is toegenomen (2016: 7,86).

Grootte en ski pistes het belangrijkste

De andere plaatsen in de studie worden gevolgd door Alta Badia (Italië), Grächen, Arosa Lenzerheide, Aletsch Arena (geheel Zwitserland) en Livigno (Italië). Laax (Zwitserland) en Sölden (Oostenrijk) delen de tiende plaats. Duitse en Franse gebieden behoren niet tot de top tien.

Volgens de studie staat de keuze van het skigebied en de pisteaanleg centraal in de keuze van het resort – 65 procent noemt het in de top vijf. Ook op sneeuwveiligheid (51 procent) en hellingvoorbereiding (46 procent) hebben veel reizigers de selectie waard.

Andere factoren zijn echter: aanzienlijk toegenomen dus over vriendelijkheid en veiligheid op de hellingen. Ook het comfort van het vervoer, de feestmogelijkheden voor après-ski of de natuurbelevenis in het skigebied zijn relevante criteria.

De studie toont ook aan dat het toenemende aanbod van toeristen in de Duitse winter – zoals lange afstanden, steden en boottochten – de concurrentiedruk op skigebieden steeds groter maakt. De stijgende tevredenheid bevestigt de grote betrokkenheid van sommige regio’s. Belangrijk is een duidelijke positionering. Als de gast de individuele troeven van een skigebied kon herkennen, zou hij de regio over het algemeen positiever beoordelen.

Koflerhof

819,00
Laatste update was op: november 19, 2022 1:44 pm

De omschrijving rust, ruimte en relaxen past het best bij hotel Koflerhof. Het ligt prachtig in het dal met uitzicht op de Dolomieten en het skigebied Kronplatz.

Feldmilla Designhotel

239,00
Laatste update was op: november 19, 2022 1:44 pm

Feldmilla Designhotel is speciaal en uniek! Feldmilla is het eerste CO2-neutrale hotel in Zuid-Tirol dat volledig draait op duurzame energie. Naast duurzaam is het hotel ook trendy. De inrichting is strak en modern, met op veel plaatsen gezellige zitjes. In het ontbijtrestaurant is het oude...

Autentic Adler

Laatste update was op: november 19, 2022 1:44 pm

Op zoek naar een onvergetelijke en ontspannende wintersport vakantie? Dan ben je bij hotel Autentic Adler aan het juiste adres. Het hotel dat al tijden wordt gerund door de Steiner familie, ligt in het knusse dorpje Rasun Anterselva in een zijdal van het Val Pusteria. Het gehele hotel is recent...

Flacco
Logo