Kreta Stranden, dit zijn de mooiste plekken

Hier vindt u alle informatie over de mooiste stranden van het eiland Kreta!
Kreta is ongetwijfeld een van de meest populaire Griekse eilanden – en zeker niet zonder reden. Omdat dit het grootste eiland is, zijn er veel mooie stranden op Kreta.
Naast de vele ruïnes en historische bezienswaardigheden, staat Kreta vooral bekend om zijn gevarieerde landschap in combinatie met bergen, prachtige natuur in het binnenland en witte stranden met kristalhelder, blauw water.
De temperaturen zijn ook meestal erg aangenaam, dus het heeft van april tot november eigenlijk altijd temperaturen van meer dan 20 ° C, in de zomermaanden vaak boven de 30 ° C. Dus waar kan het beter zijn dan op het strand?

De veelzijdige stranden van Kreta

Bijna alle stranden van Kreta zijn mooi en geschikt voor een lange strandvakantie. De stranden, deels bestaande uit zand en deels uit kleine steentjes, trekken jaarlijks talloze reizigers aan voor een vakantie op Kreta. Vooral het noorden van Kreta is goed ontwikkeld toeristisch, zodat de lokale stranden een goede infrastructuur hebben, variërend van strandwachten, snacks tot watersportaanbieders. Een klein nadeel zijn de vele zee-egels, die vaak op de rotsen en in de baaien van de stranden leven. Zolang je geschikte slippers draagt, heb je er geen probleem mee!

Het strand van Falassarna

Het strand van Falassarna is niet voor niets een van de mooiste stranden van het eiland. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en ligt op ongeveer een uur rijden ten westen van Chania. Het hoofdstrand is ongeveer een kilometer lang en ongeveer 150 meter breed. Hier zijn strandstoelen met paraplu te huur voor ongeveer 6 euro de set. Het strand is relatief vlak in de zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen. Ik hou van het strand omdat het relatief leeg is in vergelijking met veel andere stranden en omdat het een van de weinige stranden is die zelfs in het water niet stenig is.

Tui Kreta aanbiedingen
Tui Kreta aanbiedingen
Actuele vakantie aanbiedingen van TUI. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Corendon
Corendon
Actuele Kreta vakantie aanbiedingen van Corendon Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Sunweb Kreta Hotel aanbiedingen
Sunweb Kreta Hotel aanbiedingen
Actuele Kreta acties van Sunweb. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.

Het strand van Agiofarago

Als je in het hoogseizoen geen drukke stranden op Kreta wilt hebben, raad ik het strand van Agiofarago aan. Hier kom je pas nadat je een lange onverharde weg met de auto hebt gereden en daarna een gemakkelijke wandeling achter je hebt gelaten door een kloof. De prachtige baai, met het verfrissende water aan het einde van de kloof, is zeker de moeite waard – zelfs als hier maar één kiezelstrand is.
Vlak voor de baai vind je een kleine kapel met een fontein. Het water is drinkbaar en is geschikt voor het aanvullen van de watervoorraden. Tussen twee haakjes: als je van geiten houdt, kun je je flessen met water bijvullen en een tijdje wachten om de geiten te zien drinken.

Strand van Elafonissi

Een van de bekendste en meest populaire stranden is Elafonissi. Het is gelegen op de zuidwestelijke punt van het eiland en kan alleen worden bereikt na een dienovereenkomstig lange reis. De schoonheid van het strand is het speciale zand, dat vooral schelpenzand is en lichtjes roodachtig glanst. Het is ook geweldig dat het strand bijzonder geschikt is voor kinderen. Het strand is erg ondiep in de zee en het water is hier bijzonder warm. Op sommige plaatsen kun je zelfs uren in het ondiepe water doorbrengen en ontspannen.

De turquoise wateren van het strand van Elafonisi zijn prachtig en vallen op in tegenstelling tot het roze zand. Deze look maakt dit zandstrand aan de zuidwestelijke punt van het eiland zeer Instagram waardig en niet alleen een van de mooiste stranden in Griekenland, maar ook een van de mooiste stranden van Europa. Door het warme water kunt u naar verschillende witte zandbanken of het natuurlijke eiland waden of zwemmen, dat het strand tegen ruw water beschermt. De kleur komt van alle gebroken schelpen die het zand en het waterroze kleuren.

Elafonisi betekent “Het Eiland van het Hert” en is een magische plek die je tijdens je reis naar West-Kreta niet mag missen. Een deel van het strand is uitgerust met ligstoelen en parasols.

Elafonisi heeft veel kindvriendelijke lagunes en zandduinen die wachten om ontdekt te worden. Bovendien is het gebied begroeid met kleurrijke bloemen – met een beetje geluk zult u dieren in het wild zien, van schildpadden tot exotische vogels.

Het palmenstrand van Vai

Eigenlijk geen echte insider tip voor de beste stranden van Kreta, omdat het in elke gids wordt genoemd. Maar dat heeft zeker een goede reden. Vai maakt indruk met zijn prachtige zandstrand en de tropische palmbomen. Hier kunt u zich in het Caribisch gebied voelen!

Dit strand aan de noordoostelijke punt van Kreta staat bekend om zijn palmbomen – er zijn er zo veel dat je denkt dat je in het Caribisch gebied bent. Het ligt 25 kilometer ten oosten van Sitia en 94 kilometer ten oosten van de stad Agios Nikolaos. Op het strand is het enige dadelpalmboom bos in Griekenland, dat een oppervlakte van 250 vierkante kilometer beslaat en bestaat uit 5000 palmbomen, waarmee het het grootste bekende palmbos van heel Europa is. Volgens een legende groeiden de palmbomen uit kernen die werden weggegooid door Saraceense piraten en aangespoeld door de zee.

Het zachte zand van het palmenstrand, het kristalheldere water en de natuurlijke schoonheid maken dit strand een uitnodigende plek voor gezinnen. De hoofdingang van het strand is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Aan het strand zijn snackbars en coffeeshops te vinden.

Er zijn tal van ligbedden en bars in de omgeving, maar het strand is populair vanwege het prachtige landschap en je moet er vroeg zijn om een ​​goede plek te vinden.

Myrtos strand

Myrtos, samen met Váï en Mátala, was een van de originele Kretenzische hippie mecca’s uit de jaren zestig en zeventig, en ondanks gentrificatie heeft veel van dit ethos behouden. Hoewel de rest van het oosten van Kreta wordt doorsneden door windstoten, wordt het kiezelstrand van 1 km lang, fijnkorrelig hier beschermd aan de voet van de uitlopers van de Díkti berg. Daarnaast staat het gebied bekend om verschillende oude Minoïsche locaties. Ligstoelen en parasols bij de verschillende tavernes zijn gratis op het strand, maar met de verwachting dat u overdag in de taverne zult zijn. In het midden van het strand is er een verhuur voor watersportuitrusting – zoals kajaks en dergelijke.

Het strand van Maha

Het strand ligt ongeveer een kilometer van Chrysostomos en is perfect voor vakantiegangers die het een beetje rustiger vinden of graag snorkelen. Vergeet de parasol en de crème niet, want je kunt alleen schaduw vinden aan de oostkant van het strand in een grot.

Het palmenstrand van Preveli

Op Kreta is het palmenstrand van Preveli zeer bekend.
Als je vanuit de bergen komt, stroomt een riviertje de zee in en biedt een leuke afwisseling op de andere stranden van het eiland.
Naar het strand kun je met de boot of vanaf de parkeerplaats te voet de heuvel af.
Op het strand is er ook een kleine taverne waar u eenvoudig eten kunt bestellen. Een wandeling door de palmbosjes langs de rivier is de moeite waard.

Komos strand

Het fijne zandstrand ligt aan de zuidkust bij Matala. Het strand is erg ruim en nodigt uit om schelpen te verzamelen. Hier is het in de midzomer niet overspoeld en vind je hier en daar een schaduwplekje aan de rand. Aan de zuidelijke hoek van het strand vindt u de Bunga Bunga Bar, waar u kunt genieten van heerlijk ijs. Hier kun je ’s avonds komen om feest te vieren. Een beetje verder naar het noorden ligt het dorp Kalamaki. Hier kun je heerlijk eten. Als je met kinderen reist, wordt je goed verzorgd in Kalamaki. Hier bij de tavernes zijn er gratis ligstoelen en veel speelfaciliteiten, zoals glijbanen, een trampoline en klimrekken.

Strand van Evita Bay in Bali

Bali is een goed ontwikkelde badplaats aan de noordkust, gelegen tussen Heraklion en Rethymnon. Eigenlijk zou je denken dat er geen geheim is dat een vermelding verdient. Maar dat klopt niet, omdat het strand zo goed in het dorp ligt dat niet alle Bali gasten het kennen. Volg vanuit de haven het smalle pad langs de kiosk en de juwelier, ga dan de trap links op en volg het pad naar rechts. Na 200 meter kom je bij een verborgen baai met kristalhelder water. Hier vindt u tijdens het seizoen tal van gratis ligstoelen. Als je goed wilt eten, ga dan naar de taverne Karavostasi. Hier is het beste eten op Bali.

Marmara Beach

De laatste van de top  van de stranden van Kreta is het strand van Marmara. Het bevindt zich aan het einde van de Aradena kloof en u kunt het alleen te voet of per boot bereiken. Taxiboten kunnen je huren bij Loutro of Chora Sfakion – helaas niet goedkoop. Als u van wandelen houdt, kunt u het Marmara strand in ongeveer 2 uur te voet bereiken vanuit Loutro. Ik hou van het strand, omdat het niet druk is en een leuke taverne heeft, die me altijd heeft aangetrokken om te eten tijdens mijn wandelingen.

Als u buiten het seizoen komt, moet u aan voldoende water denken, omdat de taverne op dat moment gesloten is.

Tui Kreta aanbiedingen
Tui Kreta aanbiedingen
Actuele vakantie aanbiedingen van TUI. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Corendon
Corendon
Actuele Kreta vakantie aanbiedingen van Corendon Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Neckermann Kreta aanbiedingen
Neckermann Kreta aanbiedingen
Actuele vakantiekortingen van Neckermann. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Sunweb Kreta Hotel aanbiedingen
Sunweb Kreta Hotel aanbiedingen
Actuele Kreta acties van Sunweb. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.

De stadsstranden

Natuurlijk zijn de meest populaire resorts niet zo populair geworden zonder reden, maar worden bezocht vanwege hun stranden. Een voorbeeld hiervan is het strand van Rethymno, dat direct grenst aan de stad met dezelfde naam en met zijn zachte zand, koele drankjes aan de bars en strandwachten klopt het hart van de strandvakantiegangers sneller. Het Karteros strand gaat zelfs nog beter en biedt hotels, restaurants en heel zacht zand, de Blauwe Vlag als een keurmerk voor bijzonder goede waterkwaliteit en goede badomstandigheden.

Stranden om te ontspannen

Er zijn ook enkele ongerepte, rustiger stranden op Kreta. Op Stalos Beach kunt u uw dag op het strand doorbrengen, weg van de drukte, zonder in te boeten aan comfort. Het strand is zo lang dat iedereen een rustig plekje kan vinden. Restaurants en tavernes zijn echter niet ver weg, dus u kunt uzelf na een luie dag belonen met een drankje of iets te eten. Als je het een beetje natuurlijker wilt hebben, moet je gewoon zelf gaan zwemmen.


Flacco
Logo