Kreta Bezienswaardigheden

Kreta is het grootste van de Griekse eilanden en heeft ontelbare stranden om een bijzonder divers landschap te bieden. Voeg daar nog de warme gastvrijheid van de lokale bevolking aan toe en het heerlijke eten waar je gegarandeerd van zult genieten. Er heerst het hele jaar door een aangenaam mediterraan klimaat en met 300 dagen zon per jaar is het zonder twijfel een waardevolle bestemming voor een vakantie aan zee.

Knossos

Knossos was een oude plaats in het noorden van het eiland, dichtbij Heraklion, en is nog steeds de belangrijkste archeologische vindplaats op Kreta.
De stad is vooral bekend om het paleis van Knossos. Het paleis van de toenmalige koning kreeg terecht het Europees erfgoedzegel. De koninklijke familie vond hier plaats in statige 1400 kamers.
Maak een ontspannen wandeling door de enorme ruïnes van het paleis en bewonder de wereldberoemde dolfijnenfresco, die te zien is in een kamer aan de muur. Vanuit de meeste kamers zijn alleen de funderingen en trappen zichtbaar of zijn alleen delen van de bovenste verdiepingen zichtbaar.

Tui Kreta aanbiedingen
Tui Kreta aanbiedingen
Actuele Kreta vakantie aanbiedingen van TUI. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Corendon
Corendon
Actuele vakantie aanbiedingen naar Kreta van Corendon Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Sunweb aanbiedingen
Sunweb aanbiedingen
Actuele vakantie aanbiedingen van Sunweb. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.

Samaria National Park

Het Samaria National Park is een door UNESCO beschermde biotoop in het zuidwesten van het eiland. Het hoogtepunt van het nationale park is een 16 km lange kloof van het midden van het eiland naar de Libische Zee. Dit maakt het de langste kloof in zijn soort in Europa. Op de 16 km lange, veeleisende wandelroute kun je genieten van een adembenemend uitzicht.
Houd er rekening mee dat er slechts weinig of geen cateringopties onderweg zijn! Het Nationaal Park is open van mei tot eind oktober met het wandelpad.

Fortezza Rethymno

Het fort van de hoofdstad Rethymno is een oude vesting ruïne uit de 16e eeuw. Zelfs van een afstand zie je het meest opvallende gebouw in de stad Rethymno. Het hoogtepunt van het fort is de volledig bewaarde 1.307 meter lange vestingmuur met de hoofdpoort. Het ligt direct aan zee en is een van de bezienswaardigheden van de stad.
Andere bezienswaardigheden in Rethymno

De prachtige oude stad met zijn kleine, smalle straatjes
Fraaie, kilometerslange zandstranden
In het havengebied zijn veel gezellige cafés en tavernes
Rethymno biedt ook een stijlvol nachtleven

Spinalonga

Spinalonga of officieel sinds 1954 genaamd Kalydon is een onbewoond eiland in het noordoosten van Kreta. Het eiland werd bekend door de oprichting van een leprakolonie uit 1903. Tot 1957 bleef de instelling voor leprapatiënten (zeer besmettelijke ziekte) ontvangen, waardoor het een van de laatste leprakolonies in Europa is. Tegenwoordig kunt u de veerboot veilig naar het eiland nemen en meer te weten komen over de geschiedenis van het lepra-eiland. Je kunt ook de overblijfselen van de interessante vesting van Spinalonga bezoeken.

Arkadi klooster bij Rethymnon

Als symbool van de wil tot vrijheid is het Arkadi klooster het meest beroemde klooster op Kreta. Het was ooit het centrum van verzet tegen de Turkse bezetting. Op 9 november 1866 ging het ten slotte de geschiedenis in en is nog steeds een van de belangrijkste nationale monumenten van het eiland.

Zelfs vandaag de dag wordt het nog steeds bewoond door monniken. In het klooster zelf is ook een museum dat het verhaal van het klooster vertelt.

Voulismeni meer

Geen klassiek gezicht, maar een populaire fotomoment. Het zoetwatermeer Voulismeni ligt in Agios Nikolaos en is 65 meter diep. Omdat het meer slechts 137 m in diameter is, loopt het erg diep af op de oevers.

Het meer is niet alleen een populaire bestemming voor orthodoxe Pasen elk jaar. Godin Athena zou al in dit meer hebben gebaad. Reden genoeg om zelfs de sprong in het koele water te durven nemen, toch? Het Voulismeni meer is verbonden door een kanaal met de mooie haven van Agios Nikolaos, waar gezellige cafés en tavernes uitnodigen om te genieten en te blijven hangen.
Vanwege de zeeverbinding bevat het meer tegelijkertijd zout water en zoet water.

Cretaquarium

Maak kennis met de wereld van de zee in Gournes. Het Cretaquarium is een van de grootste aquaria in Europa en vertegenwoordigt in de eerste plaats de kleurrijke onderwaterwereld van de Middellandse Zee rond Kreta. Bewonder ongeveer 2500 verschillende vissen en zeedieren, van zeepaardjes tot inktvissen en kwallen. De belangrijkste attractie is echter de reuzenschildpad en het spectaculaire Haiaquarium.

Een rondleiding door het aquarium is tegelijkertijd spannend en leerzaam. Met aanraakschermen, videoprojectoren, microscopen en stereoscopen wordt je reis door de zeewereld interactief en krijg je extra kennis en informatie.

Lefka Ori

Lefka Ori betekent zoiets als “Witte Bergen” en is het grootste bergmassief in het westen van het eiland. De bergen zijn ook bekend als Kretenzische Himalaya. De hoogste berg rijst op in de bergen tot een trotse 2.454 meter. Lefka Ori is een van de weinige Europese woestijngebieden vanwege zijn witte zand. In de lente zie je zelfs sneeuw op de toppen.

Tip: een tocht door de bergen is vrij veeleisend, vereist een goede conditie en is daarom geschikt, vooral voor ervaren trekking vrienden. Speciaal aanbevolen is een wandeling in de lente. Daar toont de rijkdom van Kretas zijn mooiste kant.
Je kunt ook een van de schattige wilde geiten onderweg zien of zelfs de unieke Kreta paarden ontmoeten.

Chania Kreta

Chania is de oude hoofdstad van het eiland. Tegenwoordig is het het groene westen van Kreta en bestaat het uit de oude stad met de haven en de nieuwe stad. De Venetiaanse haven met de Egyptische vuurtoren en een moskee zijn de hoogtepunten van de stad. Vanuit de vuurtoren heeft u een prachtig uitzicht op het kristalheldere water, de haven en de bergen daarbuiten.
Andere bezienswaardigheden in Chania

De romantische oude stad met een charmante Venetiaanse architectuur
De markthal met fruit, groenten, vis, kaas en veel Kretenzische specialiteiten
Het Sabbionara Bastion met een permanente tentoonstelling van oude en traditionele scheepvaartarcheologie
De stranden Nea Chora en Koum Kapi
Het Venetiaanse Fort Firkas.

Archeologisch Museum van Heraklion

Het archeologisch museum van Heraklion is het belangrijkste museum van het hele eiland. Bijna geen enkel ander museum heeft zo’n oude collectie, waarin het Minoïsche tijdperk zo volledig en levendig wordt afgeschilderd. Om deze reden is het ook een van de belangrijkste musea in Europa. De 20 hallen in het museum zijn in chronologische volgorde gerangschikt en thematisch met elkaar verbonden.


Flacco
Logo