Kathedraal La Seu van Palma Mallorca

Het symbool van de stad Palma op het eiland Mallorca is het godshuis dat gebouwd is in de Catalaans- gotische bouwstijl. Deze kathedraal is al te zen vanaf de zee, La Seu is expres zo gebouwd omdat de invasiemachten zo konden worden afgeschrikt. De bouw van deze gotische kathedraal startte al in aan het eind van de 13de eeuw en heeft maar liefst 300 jaar geduurd. Met de bloemmotieven en geometrische figuur decoraties van de beeldhouwer Guillermo Sagrera is het zeker de moeite waard om deze kathedraal te bezoeken.

Gaudi en Barcelo hebben ook een steentje bijgedragen aan de ontwerpen, zo heeft Gaudi een immens grote kroonluchter boven het altaar geplaatst en ook de wanden van keramiek zijn van zijn hand. Ook de baldakijn die van smeedijzer gemaakt is heeft Gaudi ontworpen, de vele lampen verlichten de kathedraal op een bijzondere manier. De glas in lood ramen zijn ook van Gaudi’s hand, hij bracht meer kleur op de ramen aan wat ook weer een prachtige schittering brengt.De wanden van de St. Petruskapel die wel 300m2 zijn, zijn bekleed met prachtige keramiek en is ontworpen door Miquel Barcelo, het grote opvallende raam toont de boom der wijsheid, er is een prachtige visgraad in verwerkt.

Dit speciale bouwwerk op Mallorca is beslist een bezoek waard, het is een waar pronkstuk van het eiland. De moskee die er vroeger stond de Medina de Mayurcag van de Arabieren is afgebroken rond e de 14de eeuw. Daarna is de kathedraal opgebouwd en is echt een aanrader om een kijkje te nemen, de kathedraal is uitgeroepen tot historisch artistik monument in de jaren ’30.

De openingstijden van de Plaza de la Sneu is van 1 april t/m 31 maart/ oktober van maandag t/m vrijdag van 10: 00 tot-17:50 uur en van 1 juni t/m 30 september van maandag tot en met vrijdag va 10:00- 18-15 maandag. Informeer van tevoren nog even extra voor de zekerheid bij een informatie loket. De kathedraal is ook enkele dagen gesloten en dat is op: 1, 6 en 20 januari, op 2 en 3 april, 15 augustus, op 2 november, op 7, 8, 25, 26 en 31 december.

Geef uw mening

      Laat een reactie achter