Kastelen en paleizen in Schotland

Schotland staat bekend om zijn kastelen en paleizen. Mystieke ruïnes zijn de belangrijkste attractie van talrijke rondreizen, nobele kastelen dienen als comfortabele accommodatie voor vakantiegangers en alle kastelen herinneren aan de lange en vaak turbulente geschiedenis van dit land.
Er wordt gezegd dat hier ooit meer dan 3.000 kastelen waren. Zelfs vandaag de dag vormen ongeveer 1.400 van de imposante gebouwen nog steeds het landschap. De Schot maakt geen onderscheid tussen kasteel en paleis zoals we die kennen uit Duitsland. Of het nu voor defensie of voor residentiële doeleinden is, het Scottish Castle noemt imposante gebouwen en bouwt ze al meer dan 900 jaar. Een strategisch gunstige locatie, zoals een eiland of een plateau, kreeg de voorkeur bij de bouw van een kasteel.

Kasteel van Edinburgh

Hetzelfde gold voor de bouw van een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Schotland van vandaag. Edinburgh Castle troont nu op het Castle Rock bergplateau. Gelegen in het centrum van de hoofdstad, is het kasteel het ontmoetingspunt voor duizenden toeristen.
Het ooit zeer omstreden kasteel bevat nu gebouwen uit alle eeuwen, van de 12e-eeuwse St. Margaret’s Chapel, het oudste nog bestaande gebouw, tot 21e-eeuwse gebouwen die nog steeds worden gebruikt door de 2nd British Infantry Division zullen.

U kunt gemakkelijk en gelukkig een hele dag doorbrengen op de grote faciliteit. In ieder geval is een bezoek om 13.00 uur de moeite waard, want dan klinkt de One O’Clock Gun. Oorspronkelijk bedoeld als tijdsdoel voor zeevarenden, is deze traditie tegenwoordig vooral een toeristische attractie.
website

Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle is zonder twijfel een van de mooiste fotomomenten. Bij Loch Duich in het westen van de Hooglanden is het kasteel schilderachtig gelegen op een klein voorgebergte dat bij vloed een eiland wordt. Eilean Donan Castle, gebouwd in het begin van de 13e eeuw ter bescherming tegen de Vikingen, is nu een van de meest bezochte kastelen in Schotland met meer dan 300.000 toeristen per jaar.

Het hoofdkantoor van de Schotse clan Macrae wordt tegenwoordig gebruikt als museum, maar mag ook schitteren in verschillende films, zoals “Braveheart” of voor de James Bond-film “The World Is Not Enough”. Inveraray Castle in de stad met dezelfde naam diende ook als filmset. Het kasteel, open voor het publiek, ten noorden van Glasgow verscheen voor het laatst in de populaire Downton Abbey kostuumreeks.
website

Dunrobin Castle

U kunt ook een bezoek brengen aan Dunrobin Castle, het grootste woongebouw in de noordelijke hooglanden. Het hoofdkantoor van de Clan Sutherland heeft 189 kamers. Het interieur is te bezichtigen tijdens een rondleiding van april tot oktober. De tuin met eigen valkerij is zelfs het hele jaar geopend. We raden aan om de trein te nemen om er te komen, aangezien Dunrobin Castle een eigen treinstation heeft aan de Far North Line.
website

Carbisdale Castle

Carbisdale Castle is nog extravaganter, net als de merkwaardige geschiedenis. Het begon allemaal met een erfenisgeschil tussen Mary Caroline Mitchell, weduwe van wijlen George Sutherland-Leveson-Gower, en zijn familie. Als compromis betaalde de familie Sutherlands de weduwe om een ​​kasteel te bouwen dat buiten de provincie zou liggen.

Vervolgens liet Mary Carbisdale Castle op een heuvel bij de grens bouwen zodat het kasteel ook in Sutherland te zien was. Op de kasteeltoren had ze aan drie kanten een klok bevestigd, geen wijzerplaat kijkt alleen naar Sutherland.

Maar niet elke bijzonderheid van het kasteel moet worden opgevat als een belediging voor de familie van de echtgenoot, bijvoorbeeld de 365 ramen voor elke dag van het jaar. Er is zelfs een geheime deur die – hoe kan het ook anders – kan worden geopend door een standbeeld te draaien.

Flacco
Logo