Jezerski Vrh Montenegro

Jezerski Vrh

Ver boven, op de top van de Jezerski Vrh (Jezerski Peak), in het Lovćen National Park, is het mausoleum van Petar Njegoš thuis. De prins-bisschop noemde de bijna 1.600 meter hoge berg in veel van zijn werken. Maar niet alleen om deze reden werd het mausoleum van Petar Njegoš gebouwd op deze plek.
Veel mensen nemen een omweg naar de Jezerski piek om deze heilige plaats te bezoeken. Een Kroatische kunstenaar liet zijn creativiteit de vrije loop gedurende vier jaar om een ​​plek te creëren waar rust en architecturaal meesterschap volledig opnieuw gedefinieerd worden. Maar de laatste rustplaats van de prins-bisschop ligt aan de Jezerski Vrh is verre van alles wat bezoekers op de top van de top te wachten staat. Als je 461 stappen van de parkeerplaats naar het mausoleum aflegt, word je beloond met een adembenemend uitzicht.

 

 

De weg naar Jezerski Vrh is een beetje moeilijk

Je bereikt de op één na hoogste top van het Lovćen National Park via een kronkelig omzoomde oprijlaan die loopt van Kotor langs de zee naar de Jezerski Vrh. Het doel van deze reis is een van de meest indrukwekkende hoogtepunten van de Balkan, en dat is moeilijk onder woorden te brengen. Als je dit scenario en het spectaculaire natuurlijke landschap van dichtbij wilt ervaren, kun je bijna helemaal naar boven rijden. Alleen de laatste paar meters moeten worden afgedekt door een trap. Op de brede trap moet je precies 461 treden achter je laten tot je de tunnel bereikt die direct naar het mausoleum leidt.

Dit panoramische uitzicht beneemt je de adem

Aan de bovenkant kunnen bezoekers een weergave verwachten die niet van deze wereld lijkt te zijn. Het panoramische uitzicht op het landschap van Kotor is adembenemend. Maar het uitzicht vanaf de top over de bizarre bergen van Montenegro is onvergelijkbaar mooi. Wandelaars worden beloond op de top van de Jezerski Vrh (Jezerski Peak) met uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt van de zee tot het meer van Skadar en de mooiste bergketens van het land. Deze visie is niet betaalbaar met geld in de wereld.

Tips voor een wandeling naar de Jezerski top

Een van de mooiste paden naar Jezerski Vrh begint in de eerste weg die achter Bukovica draait. De verdere wandelroute gaat over een breed pad dat naar het zuiden leidt naar een zadel. Daarna gaat het pad verder over een weiland dat naar een licht loofbos leidt. Aan de rechterkant loopt het pad schuin omhoog. De klim is echter altijd vlakker, tot het pad op een goed beloopbaar oppervlak naar het zuiden loopt. Dit deel van de wandeling is het punt van waaruit de panoramische uitzichten naar het westen aanzienlijk toenemen. Daarna gaat het pad weer omlaag. Nu zal het niet lang meer duren voordat het bos weer dichter wordt en de klim doorgaat.

Verschillende routes, een bestemming

De volgende stop op de Jezerski Vrh trekking is een kruispunt waar een pad richting de Jezerski piek naar links wordt aangegeven en rechtdoor. Beide paden leiden naar het uitkijkpunt, dat ongeëvenaard is in het nationale park. De afslag naar links eindigt bergop op een parkeerplaats. Op dit punt kan de Jezerski top van het avontuur beginnen. Het kijkplatform is nu niet ver weg.

Baai van Kotor Montenegro

Montenegro Vakantie

Lovćen National Park Montenegro

Montenegro Villa huren

Baai van Kotor

Montenegro bezienswaardigheden

Herceg Novi Montenegro

Tivat Montenegro

Budva Montenegro

Sveti Stefan Montenegro

Wandelen in Montenegro

Platteland van Montenegro

Wat te doen in Montenegro

Montenegro beste stranden

Cetinje Montenegro

Flacco
Logo