Indrukwekkende plaatsen in Duitsland, die je gezien moet hebben

Duitsland is rijk aan indrukwekkende plaatsen – over het hele land vindt u bizarre rotsformaties, sprookjesachtige grotten, indrukwekkende bruggen, unieke natuurlijke wonderen en verbazingwekkende landschappen die u niet mag missen. We hebben een aantal indrukwekkende plaatsen in Duitsland samengebracht die je gezien moet hebben!

Teufelsmauer, Harz

De Teufelsmauer is een zandstenen rotsformatie in het voorgebergte van de noordelijke Harz, die op drie plaatsen verschijnt. Al in 1833 werden de indrukwekkende rotsruggen onder bescherming geplaatst. Volgens de legende werd de muur door de duivel gebouwd als de grensmuur van zijn eigen rijk; maar toen hij zijn muur in één nacht niet voltooide, vernietigde hij de bijna voltooide muur.

Basteibrücke, Elbsandsteingebirge

De Bastei is de beroemdste rotsformatie in Saksisch Zwitserland en biedt een adembenemend uitzicht op de vele beroemde bezienswaardigheden van de regio. De Bastei brug is het oriëntatiepunt van het bastion, een 76,5 meter lange zandstenen brug over een 40 meter diepe kloof. De brug leidt naar de beroemde ruïne van het rotskasteel Neurathen, het grootste middeleeuwse rotskasteel in de regio.

Externsteine, Teutoburger Wald

Een indrukwekkend natuurmonument is te vinden op Horn-Bad Meinberg in het oostelijke Teutoburgerwoud: de Externsteine zijn vijftien ruige kliffen van kalkzandsteen rotsen die ruig oprijzen. Ze behoren tot de beroemdste natuurlijke en culturele monumenten in Duitsland en worden soms zelfs de ‘Stonehenge van het Teutoburgerwoud’ genoemd – een echt mystieke plek in het Teutoburgerwald.

Feengrotten, Saalfeld, Thüringen

De meest kleurrijke bezienswaardigheden in de wereld zijn verborgen in Thüringen: de voormalige aluinschalie mijn huist kleurrijke stalactieten die pas aan het begin van de 20e eeuw werden ontdekt. Men kan hier 300-jaar oude stalactieten bezoeken – de mooiste zijn die in het zogenaamde Märchendom, de oudste holte van de Saalfeld feengrotten.

Teufelstisch, Pfälzer Wald

De Teufelstisch in Hinterweidenthal torent 14 meter boven de heuvels van het Paltserwoud – een kleurrijke zandstenen paddenstoelrots die doet denken aan een tafel, waarvan het gewicht wordt geschat op 284 ton. Volgens de legende stapelde de duivel de kenmerkende rots op, omdat hij geen plaats vond om uit te rusten en zonder pardon zelf een tafel opzette om zijn nachtmaaltijd te kunnen nemen.

Rakotzbrücke, Sachsen

De Rakotz-brug werd gebouwd van 1863 tot 1882 van basaltstenen als onderdeel van het Azalea- en Rhododendrons-park in Kromlau en overspant de Rakotzsee. Het wordt ook wel de Teufelsbrücke genoemd, omdat het in het meer tot een perfecte cirkel wordt weerspiegeld – een unieke structuur die al menig bezoeker in zijn betovering heeft aangetrokken.

Königsstuhl, Rügen

De Königsstuhl is de beroemdste krijtrots formatie in het Jasmund National Park op het eiland Rügen, dat steil afloopt naar de zee. Er zijn veel theorieën rond de naam: een legende beweert dat degene die voor het eerst de koningsstoel beklom van de zeezijde, ook koning werd. Of de naam gaat terug naar de Zweedse koning Charles XII, die naar verluidt vanaf daar een zeeslag tegen de Denen heeft geleid.

Blautopf, Schwäbische Alb

Iets magisch heeft het Blautopf meer bij Blaubeuren op de Schwäbische Alb, waarvan het water opvallend blauw schijnt, afhankelijk van het licht. De blauwe kleur kan gemakkelijk fysiek verklaard worden, maar veel leuker zijn de legendes en mythes rond de blauwe gloed – een daarvan gaat over een zeemeermin die opnieuw lacht aan het blauwe meer.

Flacco
Logo