Grasse Parfum

Welke parfum te ontdekken in Grasse? Volg onze gids om de Grasse parfumerieën te bezoeken.

Benieuwd welke parfum je moet bezoeken in Grasse?

Hier vindt u onze tips voor het ontdekken van de parfumhoofdstad en de beroemde Grasse parfumerieën. De parfumhoofdstad van de wereld herbergt drie beroemde parfumhuizen: Fragonard, Molinard en Galimard. Wij stellen u hier voor om de onderstaande parfumerieën te ontdekken die de faam van de stad hebben gemaakt.

De Fragonard parfumerie

Fragonard Perfumery werd begonnen in 1926, het concept was toen om de directe verkoop van parfums en andere producten aan te bieden aan toeristen die een paar dagen aan de Franse Rivièra hebben doorgebracht. Hieraan werd een museum toegevoegd van voorwerpen die nauw verwant zijn aan de kunst van de parfumerie, maar ook schilderijen van een van de beroemdste Franse rococo schilders.
Tegenwoordig nodigt Fragonard je uit om de fabriek te bezoeken met een gastvrouw die uitleg geeft over de kunst van het maken van parfums en bijproducten zoals zeep en kaarsen, die in de loop van de tijd aan hun catalogus zijn toegevoegd . Het bezoek eindigt met toegang tot de winkel waar je alle Fragonard parfums en geurende producten voor het huis kunt vinden: de mogelijkheid om een souvenir van je verblijf in Grasse aan te bieden of te krijgen.

website

De Molinard parfumerie

De geschiedenis van de parfumerie Molinard begon in 1849 met het verkopen van bloemenwater door Hyacinthe Molinard. Ze kon al snel rijke klanten aantrekken, waaronder koningin Victoria. De installatie zal een paar jaar later voor het publiek toegankelijk zijn. Het is in het midden van de gekke jaren dat de meest beroemde parfum van het huis wordt geboren: Habanita. De parfumerie zal vervolgens opnieuw opvallen door kristallen kunstwerken zoals Baccarat of Lalique op te roepen voor het maken van zijn kolven. Het huis zal vele prijzen van topkwaliteit winnen, waaronder de mooiste fles ter wereld voor de “Kiss Wildlife”, een werk van Lalique.

De parfumerie Molinard biedt u tegenwoordig de mogelijkheid om de kunst van parfum te ontdekken via verschillende geurworkshops:
The Fragrance Bar: maak je zintuigen wakker met een workshop van 20 minuten en een aantal essences die je kunt associëren om je geur te creëren,
L’Atelier des Parfums: laat je leiden door een expert die je een uur lang de subtiele kunst leert je eigen parfum te maken.
Villa du Parfumeur: een originele geurervaring met meer dan 100 essences en 2 uur om je geur te creëren.

website

De parfumerie van Galimard

De geschiedenis van de parfumerie van Galimard begon in 1747 met Jean de Galimard, een voormalig handschoenmaker, die besloot om parfums en zalven te gaan maken op basis van bloemen die in Grasse waren geoogst. Hij slaagt erin zijn zalven en andere geparfumeerde producten voor te stellen aan het Hof van Louis XV, dat zijn roem zal vergroten. De traditionele productie gaat nog steeds door, omdat de bloemen en vruchten aan de oorsprong van de essences nog steeds worden geoogst in Grasse.
De fabriek is nu open voor het publiek, de mogelijkheid om meer te weten te komen over de productie van Galimard parfums, om oude machines en andere stills te observeren, ontdek de verschillende extractiemethoden … Aan het einde van deze rondleiding zal de winkel je verwelkomen om zijn parfums, zeepjes, cosmetica te presenteren.
Als je deze geurervaring wilt verlengen, wacht de Fragrances Studio je op: je kunt de kunst leren om je eigen parfum te maken en met je eigen fles te vertrekken.

website

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco