Gran Canaria Maspalomas tips

Tips voor uw vakantie in Maspalomas

Als u uw vakantie doorbrengt in Maspalomas, kunt u zich verheugen op veel mooi weer. Omdat de zuidkust van Gran Canaria bekend staat om veel zon en milde temperaturen. Omdat de gemiddelde zonneschijnduur zelfs in de wintermaanden met 6 tot 7 uur zonneschijn per dag verwent. Bovendien is het nooit koud met piektemperaturen van 21 tot 22 graden Celsius, zelfs tijdens de winter. Maspalomas is daarom het hele jaar door een geschikte bestemming voor een strandvakantie.

Sunweb 12 Maspalomas aanbiedingen
Corendon 9 Maspalomas vakantie aanbiedingen
Prijsvrij, last minutes naar Maspalomas
TUI 12 Maspalomas vakantie aanbiedingen

Maspalomas Bezienswaardigheden

Maspalomas is niet alleen beroemd om zijn spectaculaire witte zandstranden en de duinen daarachter, die tot 10 meter hoog kunnen worden en een oppervlakte van 404 hectare beslaan, maar ook voor “El Charca”, het aangrenzende kleine zoutwatermeer en de vuurtoren, de architecturale Landmark van het gebied.

Als je iets anders wilt doen, buiten de norm, kunnen we een rustige en ontspannen kameelrit door de duinen aanbevelen. Deze rit duurt ongeveer een half uur en is een van de populairste toeristische attracties in Maspalomas.

Maspalomas is geen afgelegen gebied. Het is zo dicht bij Playa del Inglés en Meloneras dat de twee steden bijna samensmelten en je niet echt kunt zien waar een van de plaatsen stopt en de volgende begint. Daarom is het goed om te winkelen, eten en andere luxe aanbiedingen in deze drie zones. Geniet overdag van de uitbundige verscheidenheid aan restaurants, cafés en winkels en de overvloed aan pubs, clubs en disco’s ‘s nachts.

Bezoek de nabijgelegen winkelcentra, zoals de Boulevard el Faro, Oasis of Varadero in Meloneras en Yumbo, Kasbah, La Sandía, Anexo II of Gran Chaparral in Playa del Inglés.

Voor de sportliefhebbers is er de mogelijkheid om de dag door te brengen met golfen, tennis, paddle tennis, voet of basketbal. U bent ook van harte welkom om te duiken of een van de vele watersporten te beoefenen.

Er zijn veel meer mogelijkheden om iets te doen in Maspalomas en Gran Canaria. We hebben de beste, meest luxueuze activiteiten en attracties voor u geselecteerd, zodat u er zorgeloos van kunt genieten.

De zandduinen van Maspalomas

Het onbetwiste hoogtepunt in Maspalomas zijn de zandduinen. Hier is de natuur bijzonder mooi en veel bezoekers houden vooral van de uitgestrektheid van dit landschap. Samen met de zandduinen in Corralejo op Fuerteventura vertegenwoordigen de zandduinen van Maspalomas een zeer uniek landschap in Europa, maar ze doen denken aan de Sahara in Noord-Afrika. Aangezien Gran Canaria eigenlijk slechts ongeveer 220 kilometer van de Marokkaanse kust ligt, is deze gelijkenis ook heel begrijpelijk.

Er zijn verschillende theorieën voor de vorming van de zandduinen. De meest voorkomende veronderstelling is dat de zandduinen werden gevormd door erosie. Vroeger was het een rotsachtige kust in plaats van de duinen. Vanwege de constant binnenkomende golven en de wind, had deze rotsachtige kust in de loop van de tijd moeten vervallen. Dit zand werd eerst in zee gespoeld en later teruggeblazen naar het eiland.

De soms vrij sterke passaatwinden zouden het zand naar de zuidkust van Gran Canaria hebben gedragen. Als gevolg van oneffenheden in de grond werd het zand opgestapeld in duinen. Daarnaast zijn er ook wetenschappers die een tsunami als oorzaak van oorsprong vermoeden. Tot op de dag van vandaag is nog niet afdoende duidelijk hoe de duinen tot stand zijn gekomen. Voor uw zwemplezier maakt dit echter niet uit. Omdat het duinlandschap u tegenwoordig veel stukken strand biedt, die gedeeltelijk worden geopend met ligstoelen. De mooiste zijn de gebieden die wat verder van de boulevard verwijderd zijn. Hier loop je eerst ongeveer 15 tot 20 minuten door de duinen tot je uiteindelijk de zee bereikt.

Kameel rijden

Als je wilt, kun je ook de zandduinen van Maspalomas verkennen op de rug van een kameel. De rit door de duinen duurt ongeveer 30 minuten. Je zit op houten stoelen, die rechts en links van de kameelhobbels zijn bevestigd. Per kameel kunnen dus 2 personen worden vervoerd. U kunt de kameel rit boeken op locatie of online op het platform van GetYourGuide. Alle verdere informatie vindt u hieronder in het overzicht:

Kosten (vanaf mei 2019) 12 Euro per persoon
8 euro voor kinderen tussen 3 en 11 jaar
(Kinderen tot 3 jaar kunnen gratis rijden)
Dagelijks geopend van 9:00 tot 15:30 uur
Ca. 30 minuten

 

Verken de promenade

Langs de zandduinen, tussen Playa de Maspalomas en Playa del Inglés, is er een lange promenade. Hier kunt u wandelen of fietsen of een e-scooter rijden. Je hebt ook de mogelijkheid om de promenade bij Segway te verkennen.
Bij de vuurtoren van Maspalomas zijn er ook kunstenaars die verschillende sculpturen en foto’s in het zand maken. Als je vanaf de vuurtoren naar Playa del Inglés loopt, zie je de zandkunst aan de rand van de promenade. Het uitzicht op de zandfoto’s is gratis. De kunstenaars zijn blij met een kleine gift, zolang je de kunstwerken leuk vindt.

Winkelen in Maspalomas

Langs de promenades in Playa del Inglés en rond de vuurtoren in Meloneras, vindt u ook veel winkels. Hier kunt u voornamelijk kleding, souvenirs en typisch gebruiksvoorwerpen zoals zonnebrandcrème, luchtbedden, enz. Kopen. Ook om te winkelen is een wandeling langs de promenade zo goed geschikt.

Restaurants en cafés met uitzicht op zee

Verder vindt u aan de rand van de boulevard ook talloze restaurants en cafés. Velen van hen bieden u een prachtig uitzicht op de zee. Net als bij de winkels, bevinden de meeste restaurants zich ook aan de promenades in Playa del Inglés en in de buurt van de vuurtoren in Meloneras. De prijzen in Playa del Inglés zijn meestal iets lager dan die van Playa de Maspalomas. Bovendien biedt Meloneras u meer een chique en gevarieerde selectie restaurants.
In beide regio’s zijn echter toeristische toeslagen van toepassing, dus u betaalt hier altijd een beetje meer dan in het klassieke restaurant in het land. Desalniettemin zijn de restaurantprijzen niet bijzonder hoog in vergelijking met andere Europese landen. Ook direct aan zee betaal je bijvoorbeeld in het restaurant. voor een grote pizza afhankelijk van de topping ongeveer 8 tot 9 euro.

De vuurtoren “Faro de Maspalomas”

Een permanent herkenningspunt in Maspalomas is ook de vuurtoren (in het Spaans “faro”). Het stijgt 55 meter en is dus duidelijk zichtbaar van ver. Na een 28-jarige bouwfase werd de vuurtoren voor het eerst op 1 februari 1890 in gebruik genomen. Sindsdien is het bijna een soort monument in Maspalomas. Toen de vuurtoren in die tijd werd gebouwd, waren er eigenlijk geen hotels in de stad. Bovendien was de regio niet eens ontwikkeld met wegen of paden.

Excursie naar Palmitos Park

Palmitos Park is de beroemdste en grootste dierentuin in Gran Canaria. Vanaf de stranden in Maspalomas bereikt u het park in ongeveer 20 minuten met de auto. Het ligt iets boven in het berglandschap. Vanaf Playa del Inglés en de vuurtoren van Maspalomas zijn er ook busdiensten op lijnen 45 en 70.
Dolfijnen, verschillende soorten vogels, reptielen en zoogdieren, een aquarium en een orchideeënhuis met vrij vliegende vlinders wachten op u in de dierentuin. The Orchid House herbergt de grootste verzameling orchideeën van de Canarische eilanden. Vooral populair zijn de verschillende dierenshows in de dierentuin. Ze zijn allemaal inbegrepen in de toegangsprijs en vinden meerdere keren per dag plaats.

De toegangsprijzen voor de dierentuin bedragen 30 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar, dus niet echt goedkoop. Trouwens, als u van plan bent om Aqualand op Gran Canaria te bezoeken, is het de moeite waard om een ​​gecombineerd ticket te kopen. U bespaart 15 euro per persoon voor beide activiteiten (volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar). Ook voor kinderen zijn er besparingen van 9 of 8 euro per gecombineerd ticket.

Watersporten en boottochten

Als u tijdens uw vakantie op Gran Canaria watersporten wilt beoefenen, zit u goed in Maspalomas. Aan het grote strand in Playa del Inglés zijn er b.v. verschillende mogelijkheden. Bij AquaSports kunt u bijvoorbeeld huur een jetski of boek een parasail vlucht. Afhankelijk van de weersomstandigheden vinden de watersportactiviteiten direct op het terrein of op een nabijgelegen strand plaats.

Daarnaast kunt u bijvoorbeeld op Gran Canaria ook leren surfen. Voor beginners zijn er bijvoorbeeld surflessen van een halve dag. Hier leert u eerst de theoretische basisbeginselen binnen een cursus van 5 uur voordat deze het water in gaat. De benodigde surfuitrusting, verzekeringsbescherming en een strandpicknick zijn hier inbegrepen in de prijs. Voor de 5-uur durende cursus betaal je 55 euro per persoon (vanaf mei 2019). Kinderen kunnen hier vanaf 8 jaar deelnemen.

Als je jezelf niet wilt verplaatsen, maar liever wilt ontspannen op een boot, is een dolfijnen spotten misschien iets voor jou. Hier ga je aan boord van een boot met glazen bodem, waarmee je ongeveer 2 uur op de Atlantische Oceaan vaart. De tour begint niet direct in Maspalomas, maar in het nabijgelegen Puerto Rico. Playa del Inglés, Maspalomas en San Agustín bieden echter een gratis transfer. U wordt dus gratis opgehaald bij uw accommodatie en weer teruggebracht. Naast dolfijnen kunt u met een beetje geluk ook grienden, groene zeeschildpadden en talloze vissen zien. Het mooie van deze tour is dat je zelfs een gratis extra kaartje krijgt als je echt geen dolfijnen kunt zien tijdens je tour. Natuurlijk, omdat de dieren in open zee leven, heb je hier nooit 100% garantie.

Roque Nublo

Het natuurreservaat Monumento Natural del Roque Nublo trekt veel wandelaars. De basaltblokken op de top zijn een populair ansichtkaartmotief. De “kikker” en de “monnik” zijn van ver te zien en worden beschouwd als het herkenningspunt van het eiland. Een nog beter zicht is de Pico de las Nieves op 1949 meter hoogte. Vanaf het hoogste punt van het eiland zie je de vulkaan Teide op Tenerife.

Arucas – suikerriet en bodega’s

Suikerrietplantages omringen de gemeente Arucas in het noorden van het eiland. Sinds de jaren 70 is de stad het centrum van rum productie. In de distilleerderij Arehucas krijgen bezoekers een kijkje in de productie tijdens een tour langs oude houten vaten. De bodega van de fabriek nodigt je vervolgens uit om de rietschnaps te proeven.

Puerto de Mogán – Klein Venetië in Spanje

In het zuidwesten van het eiland werd gebouwd in de jaren 80, een resort uit het kleine vissersdorp Puerto de Mogán. Tot op de dag van vandaag is hij een centraal punt voor individualisten en heeft hij het massatoerisme gespaard. Geplaveide straten, huizen in Venetiaanse stijl en grachten omlijst door bougainvilles maken het een klein Venetië. De gezellige cafés op het marktplein serveren de Cortado, de typisch Spaanse espresso met melk.

Jardin Canario

De Jardín Canario werd opgericht in 1952 en ligt in het noordoosten van Gran Canaria. Tijdens een rondleiding door de botanische tuin zullen bezoekers vooral inheemse soorten ontdekken, zoals Canarische dadelpalmen en drakenbomen. Voorbij de kas leidt het pad naar de cactustuin met meer dan 2000 verschillende exemplaren. Hoewel de Canarische eilanden een kleine archipel zijn, ligt het park op 27 hectare indrukwekkende natuurlijke diversiteit.

Geef uw mening

      Laat een reactie achter

      Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
      Flacco