Fréjus Frankrijk

Fréjus in (Zuid) Frankrijk is een bekende badplaats tussen Cannes en St Tropez aan de Côte d’Azur.

Verscholen in alluviale landschappen, tussen het Esterelgebergte en het Morenmassief, heeft Fréjus een lange Romeinse traditie. Met een voormalige militaire haven en vele historisch-architectonische bezienswaardigheden biedt Fréjus een prachtige mix voor een culturele en strandvakantie aan de Côte d’Azur.

Fréjus is bereikbaar via de snelweg A7 (7 km) of de N7 nationale weg tussen St Tropez (35 km) en Nice (65 km).

Bezienswaardigheden in Frejus / Frankrijk

De jachthaven van Fréjus

De Romeinen noemden Fréjus “Forum Julii” en de oude Romeinse haven, een van de belangrijkste van zijn tijd aan de Middellandse Zee, uitgebreid tot de huidige oude stad. Na de Romeinen, het weidelandschap en de moerassen kregen tot 1989 de overhand op dit deel van de stad, het project “Port Fréjus” (haven Fréjus) werd weer geactualiseerd. Een jachthaven werd gebouwd en dus een nieuwe attractie in Fréjus.

In een tweede fase werd Port-Fréjus II gebouwd, die de boog overspant tussen geschiedenis en moderniteit met een 400 m lang kanaal. De zee reikt nu weer naar de poorten van de oude stad.

De nieuw gecreëerde havenfaciliteit in Fréjus nodigt u uit om overdag en ‘s avonds een wandeling te maken. Talrijke restaurants, avondmarkten (in juli / augustus) en het oosten en westen van de havenstranden maken het resort het startpunt voor verschillende activiteiten.

Romeins amfitheater van Fréjus

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Fréjus

Het amfitheater werd gebouwd aan het einde van de 1e eeuw na Christus. Voor dit doel werd een lokaal gedolven, tot kleine blokjes groene zandsteen gewonnen. Maximaal 10.000 toeschouwers konden de arena plaats bieden. Vermoedelijk zijn gladiatorengevechten en jacht op wilde dieren georganiseerd.

De arena is niet altijd toegankelijk, omdat er regelmatig concerten en uitvoeringen zijn, vooral in de zomer.

Het amfitheater ligt bij de ingang van de stad direct aan de nationale weg N7. Tijdens mijn bezoek in de zomer was er voldoende parkeergelegenheid. Afhankelijk van of u de arena kunt betreden of alleen van buiten kunt bezoeken, plant u 15 – 60 minuten voor het bezienswaardigheid van Fréjus.

terug naar menu ↑

Vakantie in Fréjus

Vakantiepark La Palmeraie

415,23
TradetrackerProducts vacanceselect.com
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Het compleet gerenoveerde vakantiepark Odalys La Parlemeraie is weer klaar voor járen vakantieplezier. Dat is waar het om draait op vakantiepark Odalys La Palmeraie: volop genieten van je vakantie! Zowel op het park als in de omgeving wachten allerlei activiteiten erop ontdekt te worden. Wat dacht je van zwemmen in de zwembaden op het park of in zee op slechts 4 kilometer afstand of in Aqualand...

Camping Le Fréjus

262,70
TradetrackerProducts vacanceselect.com
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Gunstig gelegen en niet ver van de Middellandse Zee aan de Côte d'Azur. Camping Le Fréjus ligt aan de weg die naar het pittoreske dorpje Bagnols-en-Forêt leidt en maar op 6 km van de prachtige azuurblauwe zee met heerlijke stranden. Kinderen vermaken zich heerlijk op de waterglijbanen of in het zwembad, tijdens een van de vele spelletjes georganiseerd door het animatieteam of gewoon met...

Holiday Green Resort & Spa

125,00 in stock
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Op camping Holiday Green Resort & Spa in Frejus kun je heerlijk relaxen. Je verblijft hier op slechts 7 kilometer van Fréjus en de stranden van de Côte d'Azur, dus je hebt de kust en de hotspots binnen handbereik. Op het Holiday Green complex kun je genieten van een waterpark bestaande uit een overdekt zwembad, een groot Californisch zwembad van 1000 m² en uiteraard een apart peuterbad. Liever...

Camping Holiday Green

574,58
TradetrackerProducts vacanceselect.com
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Camping of vakantiepark? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je het bekijkt.... Holiday Green is gelegen tegen de heuvels, met een natuurlijke beschutting door pijnbomen. Kunst is een belangrijk aandachtspunt voor deze camping en verspreid over het terrein vindt u dan ook diverse kunstwerken. Holiday Greenaan de Côte d'Azur heeft werkelijk alle voorzieningen waar je tijdens je vakantie behoefte...

Le Miramar

87,00
TradetrackerProducts interhome.nl
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Appartement 2-kamers 45 m2 op de 2e verdieping. Mooi ingericht: woon-/eetkamer met 1 2-pers divanbed (1 x 160 cm, lengte 190 cm), TV en air-conditioning. Uitgang naar het balkon. 1 kamer met 1 2-pers bed (1 x 160 cm, lengte 200 cm), TV en air-conditioning. Keuken (4-pits kookplaat, oven, afwasmachine, magnetron). Badkamer, aparte WC. Groot terras 33 m2, op het zuidoosten gelegen....

Quartier Latin

68,00
TradetrackerProducts interhome.nl
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Appartement 2-kamers 32 m2 op de 3e verdieping. Woon-/eetkamer met 1 2-pers divanbed (1 x 140 cm, lengte 190 cm), TV. Uitgang naar het terras. 1 kamer met 1 2-pers bed (1 x 160 cm, lengte 190 cm). Kookhoek (afwasmachine, 2 keramische glas kookplaten, magnetron, diepvriezer, elektrische koffiemachine, pads voor de koffiemachine (Nespresso) extra). Douche, aparte WC. Terras. Terrasmeubelen,...

Camping Domaine du Colombier

TradetrackerProducts allcamps.nl
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Camping bij Fréjus, Côte d'Azur in Frankrijk

Camping La Plage d'Argens

TradetrackerProducts allcamps.nl
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Camping bij Fréjus, Côte d'Azur in Frankrijk

Camping Holiday Green

TradetrackerProducts allcamps.nl
Laatste update was op: mei 15, 2020 8:18 am

Camping bij Fréjus, Côte d'Azur in Frankrijk

Romeins aquaduct van Fréjus

Deze bezienswaardigheid van Fréjus heeft onmiskenbare Romeinse wortels.

Oorspronkelijk werd het aquaduct gevoed door de rivier de Foux (Montauroux). Later werd de rivier Siagnole (Mons) toegevoegd. Deze twee bronnen voedden het meer dan 40 km lange aquaduct, dat het water naar het hoogste punt van Fréjus / Frankrijk vervoerde.
Het werd waarschijnlijk gebouwd in de 1e eeuw en was ongeveer 300 jaar in gebruik.

In het begin begint het op een hoogte van 516 m met een gemiddelde watertemperatuur van 10,5 ° C. In Fréjus eindigt het aquaduct op een hoogte van 34m. Het water bereikte vervolgens 17 uur bij een stroomsnelheid van 2,4 km / h. De gemiddelde ontlading is 34 l / sec. schatte dat een dagelijks volume van ongeveer 2900m³ is. Binnenin is het aquaduct van Fréjus ongeveer 160 cm hoog en 70 cm breed. De overgrote meerderheid loopt ondergronds tot kort voor Fréjus. Het aquaduct werkt nog steeds gedurende de eerste 5-7 km. Overigens loopt de spoorlijn Fréjus-Montauroux bijna parallel.

Kathedraal van Saint-Léonce van Fréjus – Frankrijk

In het centrum van de oude stad is de voormalige bisschoppelijke kerk te zien met klooster (CLOÎTRE DE LA CATHÉDRALE DE FRÉJUS)
Kerk met doopkapel
De doopkapel

Kapel Notre-Dame de Jérusalem

Chapelle Cocteau of Notre-Dame-de-Jérusalem in Fréjus
Katholieke, achthoekige kapel, gelegen op ongeveer 6 km van het stadscentrum.

Haventoren Lanterne d’Auguste van Fréjus

De overblijfselen van de oude Romeinse haven, aan de ingang waarvan stond deze toren, de Lanterne d’Auguste.

Porte des Gaules (The Gates) in Fréjus

De “Porte des Gaules” is een monumentaal pand sinds 1886 en is het enige zichtbare overblijfsel van de thermale baden van de Romeinse haven.

Archeologisch Museum van de stad Fréjus

In het museum zijn wisselende tentoonstellingen over opgravingen van historische plaatsen. et al je zult de tweekoppige Hermes vinden, het symbool van Fréjus.

terug naar menu ↑

Parken – Tuinen – Natuur in Fréjus

Vrije tijd en natuurpark Basisaard François LÉOTARD

Het 135 hectare grote complex ligt aan een 2 km lang zandstrand en is een van de grootste openbare parken in het departement Var.De mix van natuurpark en faciliteiten voor sportieve en recreatieve activiteiten maakt deze attractie in Fréjus zo interessant.
Het strand wordt bewaakt, heeft toiletten en verschillende gratis drinkwater dispensers. Er is een restaurant en een snackbar.

Hier is een kleine selectie van mogelijke sportieve en recreatieve activiteiten:

Trim pad voor volwassenen en kinderen
Fietspaden en BMX-parcours op het niveau van de Wereldbeker
Sportvelden met synthetische bekleding,
Atletiekbaan, skate en rollerbanen,
Handbal- en basketbalvelden,
Vliegerveld,
Voetbalvelden
Rugby veld
Fitnessruimte voor krachttraining en duurtraining,
Beachvolleybal
Voetbal Tennis
Overdekt zwembad
Skatepark – Mini-skatepark
en picknickplaats met speeltuin voor kinderen tussen 2 en 14 jaar

Base Nature ligt op slechts een paar meter van de haven.Er is een grote parkeerplaats (inclusief gehandicaptenparkeerplaats), die gratis is van september tot juni

The Barrage de Malpasset – Dam Malpasset Fréjus

Na slechts 5 jaar gebruik stortte de dam op 2 december 1959 in bij het reservoir van Malpasset. Het werd gebouwd op de bergstroom Reyran in het Esterel-massief en was bedoeld om de watervoorziening van Fréjus en Sainte Raphael te dienen.

423 doden en enorme materiële schade waren het gevolg van deze ramp. Via meer dan 3 verschillende wandelroutes kunt u de oude dam verkennen.

Parc Aurélien

In dit 24 hectare grote park vindt u u.a. Overblijfselen van het Romeinse aquaduct, de Villa Aurélienne, de tuin (Jardin) Bouquetier.

Picknicken en fietsen zijn verboden.
Het park is het hele jaar open.

Openingstijden Parc Aurélien:
15 september tot 30 april: van 08:00 tot 19:00 uur
1 mei tot 14 september: 07:00 tot 22:00 uur

Villa Aurélienne

In het Aurélien park van 24 hectare staat de Villa Aurélienne.
Het paleis in Palladiaanse stijl werd in 1889 gebouwd door architect H. Lacreusette en in 1913 gekocht door de familie Schweisguth. Op 14 oktober werd de villa eigendom van de stad Fréjus. Tegenwoordig vinden vooral wisselende fototentoonstellingen plaats.
De villa kan alleen bezocht worden tijdens de tentoonstellingen.

Jardin du Clos de la Tour

In dit park van 6 hectare zijn de overblijfselen van Romeinse huizen die sinds 1981 genoteerd staan. De tweekoppige Hermes is hier ontdekt.
Openingstijden:
15 september tot 30 april: van 08:00 tot 17:00 uur
1 mei tot 14 september: 07:00 tot 19:00 uur

terug naar menu ↑

Stranden in Fréjus

Als badplaats aan de Middellandse Zee heeft Fréjus twee grote zandstranden in Frankrijk, die op hun beurt zijn verdeeld in verschillende kleinere delen van het strand. De eerste, gelegen nabij het centrum, niet ver van St. Raphael, bevindt zich aan de “Boulevard d’Alger” en “Boulevard de la Libération”.

Voor het grootste deel is dit strand openbaar. Maar er zijn ook afzonderlijke gedeelten met restaurants en een privéstrand. Dit strand van Fréjus biedt een prachtig uitzicht op de haven van Fréjus en St-Raphaël.
Het tweede zandstrand begint na de haven van Fréjus en loopt langs het natuur- en recreatiepark “Base Nature François Léotard” tot na Saint-Aygulf.
Dit strand van Fréjus ligt ver van het verkeer en is daarom erg populair bij gezinnen met kinderen.

Op de strandpromenade tussen de badplaats St-Raphaël en de haven van Port-Fréjus zijn talloze restaurants, cafés en vele winkels die u uitnodigen om te wandelen. Er zijn ook enkele restaurants direct aan het strand. In de zomer wordt de waterkant omgetoverd tot een grote markt met veel ambachtslieden en kleine handelaars.
Het gebied rond de haven van Fréjus is het meest geanimeerd. Een kleine brug overspant de boog over de twee havenzijden. Direct naast de haven begint het natuur- en recreatiepark “François Léotard” met vele activiteiten. De stranden van St Aygulf (niet bereikbaar te voet, omdat de rivier de Argens er tussenin ligt) beginnen aan het einde

Aan het andere eind van Fréjus ligt St Raphäel, met zand- en kiezelstranden en kleine baaien. Vanuit Fréjus kunt u ook gemakkelijk een boottocht maken naar de nabijgelegen beroemde stranden van St Tropez of ontspannen in het Esterel gebergte.

terug naar menu ↑

Markten in Fréjus – Frankrijk

Enkele van de bekendste en meest centraal gelegen traditionele en Provençaalse markten in Fréjus zijn hier te vinden.

Rommelmarkt (VIDE-GRENIERS)

Elke eerste en derde zaterdag van de maand in de Quais en plaatsen de Port Fréjus – 83600 Fréjus – Frankrijk
Markten in de avond in het zomerseizoen

Dagelijks van 1 juli tot 31 augustus:

Fréjus-Plage (in het oostelijke deel van Fréjus)


Op de strandpromenade (Front de mer)
Elke avond van 20:00 tot 02:00 uur

In de haven “Port-Fréjus”


Sur les quais et places
Elke avond van 19:00 uur tot middernacht

ANWB extra - Cote d'Azur

12,99 in stock
Laatste update was op: mei 24, 2020 11:16 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789018044138 | 132 pagina's

Capitool Reisgids Top 10 Provence en de Côte d'Azur

13,99 in stock
Laatste update was op: mei 24, 2020 11:16 am

Nederlands | 9e druk | Paperback | 9789000356607 | 160 pagina's

Wat & Hoe Reisgids - Provence & de Cote d'Azur

9,99 in stock
Laatste update was op: mei 24, 2020 11:16 am

Nederlands | 2e druk | Paperback | 9789021569420 | 192 pagina's

Mijn Provence

49,90 in stock
Laatste update was op: mei 24, 2020 11:16 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789045003146 | 335 pagina's

Rother Wandelgidsen - Provence

16,95 in stock
Laatste update was op: mei 24, 2020 11:16 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789038925301 | 143 pagina's

De Groene Reisgids - Côte d'Azur

22,99 in stock
Laatste update was op: mei 24, 2020 11:16 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789401431033 | 536 pagina's

 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco