Fly Drive Griekenland

Fly – Drive Klassiek Griekenland

Deze individuele rondreis door Griekenland voert je door het oude Griekenland. Bezoek de eeuwenoude metropool Athene en verken de stad Mystras en het heiligdom Delphi. Deze reis is inclusief ontbijt en All-in autohuur. De retourvlucht vanaf het vliegveld Amsterdam- Athene met vliegmaatschappij Transavia is hierbij inbegrepen ook de handbagage, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, all Inclusieve autohuur waarbij 0,- euro eigen risico, 7 nachten verblijf in de genoemde hotels en 7 x een uitgebreid ontbijt, zijn bij deze Fly- Drive vakantie naar Griekenland inbegrepen.

Dag 1: De vliegreis vanaf Amsterdam naar Athene, op de luchthaven staat er een mooie huurauto klaar om Griekenland te gaan verkennen! Richting de Peloponnesos kom je langs het kanaal van Korinthe, een prima plek om even te pauzeren en de benen te strekken. In 1893 werd het kanaal geopend en is 6,3 km lang, 23 meter breed en heeft loodrechte wanden die wel 8 meter diep zijn.

De op 70 meter boven waterspiegel zijn er zes bruggen en er worden in een half uur tijd de grootste zeeschepen doorheen geloodst. De eindbestemming van deze dag is de kustplaats Tolo waar je 3 nachten verblijft. ( wijzigingen voorbehouden)
Data en Prijzen

Dag 2 en 3: Deze dag kun je Tolo gaan verkennen en een bezoekje aan het rijke centrum van Mycene brengen. De bekende Leeuwenpoort naar de Koningsgraven, die zijn ontdekt door Heinrich Schliemann mogen niet aan dit bezoek ontbreken. Ook het heiligdom van de God “Epidaurus” kun je een bezoekje brengen. Zeg nu zelf; hoe handig is een auto die bij de reis is inbegrepen je maakt zelf uit waar je een bezoek aan wilt brengen!

Natuurlijk mag een bezoek aan het antieke theater niet ontbreken met een akoestiek waar je U tegen zegt. Heb je zin in een tippeltje ga dan naar het Palamidi kasteel met de 999 treden die je kunt trotseren of het kleinere kasteel “Bourtzi”dat gelegen is in de baai dat voor de stad ligt.

Heb je nu zin om de echte Atheners te spotten, ga dan in het weekend naar Nafplion het is een gewilde weekend bestemming van de Atheners, geniet van de leuke restaurants, de gezellige winkeltjes, de mooie boulevard, de kronkelstraatjes en barretjes en beleef het echte vakantie gevoel!

Korinthe is de stad waar je het Folklore en Historisch Museum kunt bezoeken je ziet hier de klederdrachten uit de verschillende streken en de eilanden van Griekenland. Rondom Korinthe vindt je onder meer Akrokorinthe, met een prachtig panoramisch uitzicht en Oud Korinthe, welke bekend is vanwege de Apostel Paulus die hier 2 jaar gewoond heeft. Het dorpje Loutraki, van oudsher bekend vanwege de heilzame bronnen. Dit is een geliefd (kuur)oord voor de Grieken.

Daarnaast vindt je er ook een lekker strandje en een super mooie boulevard met vele tavernes. Voor de liefhebbers is er ook het Casino, dat is een van de grootste van Europa. In de omgeving van Loutraki kunt je ook naar het klooster van Ossios Patapios, Hera de tempel bij Perachora, het meer Vouliagmeni en het strand van Schinos.

In Tolo zelf kun je uiteraard ook heerlijk toeven, het dorpje is in het begin van de 20ste eeuw gesticht door vissers die uit Kreta waren gevlucht. Tolo is de meest populaire bestemming op het oostelijke deel van de Peloponnesos, je hebt hier een fantastisch uitzicht over de omliggende eilanden. De barretjes de restaurants zijn zeer uitnodigend in Tolo.

Fly-drive Klassiek Griekenland

586,00
Laatste update was op: september 5, 2022 12:22 am

Individuele rondreis Griekenland incl. huurauto en ontbijt, met o.a. Athene, Nafplion, Epidaurus, Mycene, Olympia en Delphi

Fly-drive Grand Tour Griekenland

856,00
Laatste update was op: september 5, 2022 12:22 am

Individuele rondreis Griekenland incl. huurauto en ontbijt met o.a. Athene, de Argolis-streek, de Mani, Pylos en de Meteoren

Fly-drive Prachtig Kreta

499,00
Laatste update was op: september 5, 2022 12:22 am

Wat dacht u ervan om per huurauto het Griekse eiland Kreta te verkennen? U rijdt zelf van de ene naar de andere plaats. Onderweg trekt u uw eigen plan en stopt op plekjes die u leuk vindt. Vrijheid blijheid, maar wel met het gemak van de vooraf door ons geregelde overnachtingen. HotelsU verblijft...

Fly-drive De Schatten van Kreta - 15 dagen

679,00
Laatste update was op: september 5, 2022 12:22 am

Wat dacht u ervan om per huurauto het Griekse eiland Kreta te verkennen? U rijdt zelf van de ene naar de andere plaats. Onderweg trekt u uw eigen plan en stopt op plekjes die u leuk vindt. Vrijheid blijheid, maar wel met het gemak van de vooraf door ons geregelde overnachtingen. HotelsU verblijft...

Fly-drive Kreta & het pure zuiden

511,00
Laatste update was op: september 5, 2022 12:22 am

Maak kennis met het pure zuiden van Kreta! We regelden vliegreis, autohuur en verblijf voor u, dus u hoeft zich alleen maar bezig te houden met de vraag: wat gaan we doen en bekijken vandaag? Een dag genieten aan het palmenstrand van Preveli, struinen over een lokale markt, een mooie autotour...

Dag 4: Op dag 4 is het tijd om Tolo te verlaten en naar de nieuwe bestemming Olympia te vertrekken. Via Sparta naar Mystras is het gemakkelijk rijden voor een bezoek aan deze boeiende Byzantijnse ruïnestad. Het ruige Taygetos gebergte lis gelegen aan de voet van Mystras. Tijdens de bloeitijd was deze stad het culturele centrum van deze streek. De over gebleven stukken van deze paleizen, kloosters en kerken met prachtige fresco’s getuigen nog van het feit dat Mystras eens het centrum van de Byzantijnse cultuur was. Dan rij je vervolgens door naar Kaiafas, waar je heerlijk kunt overnachten, De reisafstand van Tolo naar Sparta,Mystras en Olympia is ongeveer 290 km.

Dag 5: Op deze dag kun je beginnen met een bezoek aan Olympia, dit is de geboorte plaats van de beroemde Olympische Spelen. Je kunt hier het stadion bezoeken waar het Olympisch vuur wordt ontstoken dat steevast iedere 4 jaar plaatsvindt. Ook de tempels van Hera en Zeus kun je op deze dag bezoeken. In de middag kun je weer vertrekken naar Delphi en dat is een afstand voor ongeveer 225 kilometer.

Dag 6: De dagen gaan snel voorbij, dag 6 is alweer aangebroken! Delphi wordt ook wel de”Navel der Aarde “genoemd en was vroeger al bekend als plaats van Orakel. In het museum van Delphi kunt je het prachige bronzen beeld van Iniochos de wagenmenner bewonderen. ’s Middags kun je, voordat je naar Athene afreist, nog een stopje maken in het leuke bergdorpje Arachova, het is een geliefd skiresort op de flanken van de Parnassus berg. Bezoek ook het nabij gelegen Byzantijnse klooster Ossios Loucas. In de namiddag komt je aan in Athene hier verblijf je twee nachten in een heerlijk hotel. De reisafstand van Delphi, Arachova, Athene bedraagt ongeveer 170 km.

Dag 7: En dan eindelijk de tijd voor Athene, de belangrijkste bezienswaardigheden en de meest bekende liggen toch echt wel in de stad Athene. Denk aan het mooie marmeren Panathinaiko Stadion, het vroegere Paleis van de Koning natuurlijk de tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus. Ook de Heilige Rots “De Akropolis” mag niet ontbreken bij je bezoek aan Griekenland. Het nieuwe Akropolis museum opende in 2009 haar deuren en laat hier tal van vondsten en prachtige beelden zien.

Dag 8: Helaas alweer de laatste dag van een indrukwekkende en toch ook ontspannende vakantie en is het weer tijd om je op te maken voor de terugreis. Vanuit het hotel rij je terug naar de luchthaven van Athene en vlieg je weer terug naar Amsterdam of Eindhoven. De huurauto lever je in op het vliegveld en kun je nagenieten van een heerlijke verzorgde reis door het klassieke Griekenland.

Flacco
Logo