Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland

Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland

Dag 1: Op dag is reist u met eigen vervoer naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Deze gezellige stad is echt een aanrader met het grote centrum kun je de hele dag genieten. Er zijn veel historische gebouwen rondom de grachtengordel en hier kun je heerlijk een terrasje pakken, lekker eten in een van de vele restaurants en tot in de late avonduren zingen en dansen in de cafés.

Dag 2: Op naar Sneek, de Elfstedentocht is nu echt begonnen! Op de fiets door Weidum en Boazum en zo door de landerijen naar IJlst. IJlst is vrij klein en is dus een van de kleinere Friese Elfsteden. De mooie gevels van kapiteins- en koopmanshuizen doen denken aan het rijke verleden. De grachtjes en over tuinen zijn zeer bijzonder om te zien, mis ze niet. Op deze overtuinen, langs de Ee- en Galamagracht, werd vroeger het wasgoed gebleekt en hier dus neergelegd. De prachtig in vorm gesnoeide lindebomen houden de zon een beetje tegen, een prima plekje in de schaduw dus. Sneek staat bekend om de watersport die hier veelvuldig beoefend wordt het is haast het Mekka van Nederland. Ieder jaar wordt in augustus de Sneekweek gevierd met zee veel zeilwedstrijden en Skutsjesielen. Ook als winkel- en uitgaanscentrum trekt Sneek veel bezoekers.

Dag 3: Een fietstocht van ongeveer 55 km Balk- Harich. Heerlijk op de fiets door de plaatsen Oppenhuizen en Uitwellingerga en U steekt het Prinses Margriet-kanaal over. Onderweg langs Sloten, de kleinste van de Elfsteden. De Grachten, oude wallen en waterpoorten geven het stadje een historisch uiterlijk. Door de Boswachterij Gaasterland fietst u naar het eindpunt: Balk of Harich. De combinatie van winkelende mensen, terrasjes mensen en voorbijgaande boten geeft Balk ‘s zomers een uitnodigende en super gezellige sfeer.

750,00
Laatste update was op: mei 10, 2023 8:32 am

De Elfstedentocht gaat door dit jaar! KRAS.NL heeft een prachtige fietstocht langs de beroemde Friese steden samengesteld. Heerlijk fietsen langs de bekende meren, door de bossen en weilanden en op tijd pauzeren in de karakteristieke dorpen. Waarom kiest u dit jaar niet eens voor Fryslân op de...

Dag 4: Bolsward is aan de beurt een tochtje van ongeveer 51 of 58 km. Het Rijsterbos bereikt u vandaag na 10km fietsen, heerlijk tocht door de lange Beukenlanen. Eenmaal door het bos gefietst kom je uit bij de klif, de Hoge Minser Klif. Bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Neem hier een pauze dit kan gemakkelijk bij deze klif. De bestemming Bolsward bereik je door te fietsen via Stavoren, het oude vissersstadje Hindeloopen en Workum. Bolsward heeft schilderachtige grachten en gezellige straatjes. Maak hier een gezellige stadswandeling; het is de moeite waard! Bezoek de Distilleerderij Plantinga/Sonnema, waar het heerlijke en bekende drankje Berenburg wordt gemaakt. De overnachting is vandaag in Bolsward.

Dag 5: Vandaag naar Harlingen of Franeker (ca. 30 of 45 km) Een iets kortere fietstocht staat op het programma, als eerste fietst u naar Makkum het bekende stadje. Wanneer je de dijk over fietst heb je een prachtig uitzicht op de Afsluitdijk. Dan is Harlingen aan de beurt de historische zeestad. Er kan nog door gefietst worden naar Franeker indien gewenst.

Dag 6: Door de weidse polders van It Bildt en langs de hoogste terp van Nederland: Hogebeintum fietst u naar Dokkum. De overnachting vindt plaats in het centrum van van Dokkum. De binnenstad heeft hele leuke gezellige kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. De sfeer in de binnenstad van Dokkum is altijd erg gezellig, mede door alle oude gebouwtjes de huizen hebben hier mooie trapgevels en zijn een lust voor het oog.

Dag 7: Deze dag een korte route terug naar Leeuwarden. Je fietst terug over de beroemde brug van Bartlehiem, daar hebben we natuurlijk allemaal weleens van gehoord en nu fiets je er vrolijk overheen! Bij aankomst in Leeuwarden eindigt dit arrangement. Sluit deze dag af met een heerlijk avondje uit. Heb je nu voor de 8 – daagse reis gekozen, dan is er nog een extra hotelovernachting in de plaats waar je de ronde bent begonnen.

Flacco
Logo