Estland Vakantie, tips en informatie

Reizen naar Estland is mogelijk zonder problemen. U kunt het land bereiken per vliegtuig, trein, auto of boot (veerboot of cruise). Omdat Estland lid is van de Europese Unie en het Schengen visumgebied, kunt u probleemloos en zonder visum uit andere EU-landen komen (dit geldt ook voor de toegang vanuit vele andere landen).
Estland is het meest noordelijke land in de Baltische staten, grenzend aan Letland, Rusland en de Oostzee. De kleinste van de drie Baltische staten is gezegend met een rijke voorraad bomen. De berk is het meest voorkomende en daarom een veel genoemd motief voor muziek, proza en poëzie. Maar Estland heeft meer te bieden: vele zandstranden, pittoreske eilanden en hoogveen in de ongerepte natuur.

 

 

Openbaar vervoer in Estland

In Estland kunt u comfortabel reizen met de bus of trein van A naar B. Het openbaar vervoerplan is heel gemakkelijk te begrijpen. De meeste mensen geven de voorkeur aan bussen en treinen omdat er vaak maar weinig parkeerplaatsen in de stad zijn. Bovendien is het ook veel goedkoper en milieuvriendelijker, zoals autorijden.

Om langere afstanden achter te laten, wordt de treinverbinding in Estland aanbevolen. Meer informatie over reistijden op www.elron.ee.

Toegankelijkheid

In Estland is wettelijk vastgelegd dat autoriteiten en instellingen moeten zorgen voor een barrièrevrije toegang tot hun faciliteiten. Op plaatsen waar aan deze eis niet kan worden voldaan vanwege lokale omstandigheden (bijv. In delen van de middeleeuwse binnenstad van Tallinn, waar speciale regels gelden met betrekking tot het behoud van het historische en architecturale erfgoed), zijn er meestal altijd behulpzame mensen die graag een handje helpen. De aanwezigheid van barrièrevrije toegang varieert van stad tot stad. Tallinn heeft een aantal bussen en trams met rolstoeltoegankelijke in- en uitgangen.

Bekijk ook:

Estland vakantie
De beste hotels in Tallinn
Lahemaa Rahvus Park Estland
Tallinn Estland
Estland Bezienswaardigheden
Beste reistijd naar Estland

Estland ligt op de kruising van Scandinavië, Centraal-Europa en de oostelijke staten van Europa.

Alle wegen in Europa leiden naar Estland – met het vliegtuig, boot of uw eigen voertuig. Als kust van de Oostzee, Estland is slechts een korte tocht met een veerboot vanuit Finland of Zweden, en er is een busdienst naar Europese hoofdsteden zoals Warschau of Berlijn, of u kunt de nachttrein nemen van St Petersburg, recht in het hart van Tallinn!

De Estse hoofdstad Tallinn is de best bewaarde middeleeuwse stad in Noord-Europa.

Tallinn heeft stadsrechten gekregen van de Deense koning in de 13e eeuw en is nu een UNESCO werelderfgoed. Sinds de oprichting hebben verschillende wereldmachten bezit genomen van Denen tot Zweden tot de Duitsers en Tsaristen en Sovjet-Rusland – de oude stad van Tallinn, met zijn vele middeleeuwse huizen en lanen, staat nog steeds sterk overeind. Wandel door de overblijfselen van de stadsmuren en dompel uzelf onder in de legendes en verhalen van de weelderige architectuur van Tallinn!

 

Rondreis Estland, Letland en Litouwen

1.598,00
TradetrackerProducts sawadee.nl
Laatste update was op: maart 12, 2024 5:13 am

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een verfrissende duik in de 'zomerhoofdstad' Pärnu...

Rondreis Estland, Rusland en Finland

1.548,00
TradetrackerProducts sawadee.nl
Laatste update was op: maart 12, 2024 5:13 am

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Estland, Finland en Rusland bezoeken we 3 indrukwekkende landen en reizen we door diverse gebieden. Naast de klassieke highlights van de drie landen nemen we ook ruim te tijd om de minder bekende gebieden te bezoeken. We ontdekken bruisende steden, we...

8 daagse vliegvakantie naar Economy in tallinn, estland

376,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: maart 12, 2024 5:13 am

Het gebouw stamt uit het einde van de 19e eeuw en herbergde het 'Grand Hotel', één van de eerste hotels in zijn soort in Tallinn. Het overleefde wonderlijk een bombardement in de 2e Wereldoorlog, waarbij 53% van Tallinn werd verwoest.

8 daagse vliegvakantie naar Shnelli in tallinn, estland

329,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: maart 12, 2024 5:13 am

Modern en populair hotel met uitstekende faciliteiten. Een gunstige prijsstelling en direct naast het centraal station. Zeer verzorgde kamers. Vanuit het hotel loopt u door het park in ca. 5 minuten naar de oude binnenstad.

Excursiereis 11 dagen Estland, Letland en Litouwen

789,00
TradetrackerProducts effeweg.nl
Laatste update was op: maart 12, 2024 5:13 am

Halfpension Vervoer per Comfort Class touringcar Verblijf in diverse middenklasse hotels Meren van Mazurië Vilnius en kasteel Trakai Riga, Pärnu en Tallinn

 

Estlanders spreken Ests, maar ook Engels, Russisch, Fins en Duits.

Esten spreken meestal minstens twee talen en recente studies geven aan dat zij tot de Europeanen behoren met de beste Engelse taalvaardigheden. Veel gasten denken zelfs dat de Esten Elfachtig spreken. De magische taal is echter Ests, dat deel uitmaakt van de Finno-Oegrische tak van Europese talen.

Ongeveer de helft van het land is bebost.

… en de Esten houden van hun bossen, heidevelden en alle wezens die daar leven, zoals lynxen, bruine beren, wolven, vossen, konijnen en wild. Het is eerlijk om te zeggen dat de Esten echte natuurliefhebbers zijn.

Estland heeft slechts 1,3 miljoen inwoners en is zelfs groter dan Denemarken of Nederland.

Estland is een van de meest dunbevolkte landen van Europa en is daarom een geweldige bestemming voor diegenen die gewoon willen rusten en op zoek zijn naar rust en stilte – zij het voor een natuur- of stedentrip.

Er zijn meer dan 2000 eilanden in Estland.

Hoewel de meeste eilanden onbewoond zijn, is Estland het enige Baltische land met een brede en diepgewortelde eilandcultuur. De Estlandse eilanden zijn overwegend landelijk, met enkele met sporen van de lokale Vikingen en traditionele en middeleeuwse cultuur.

Estland is een digitale samenleving.

Of u nu op internet wilt stemmen of documenten wilt ondertekenen – in Estland is alles in orde, zodat u zonder al te veel administratieve moeite uw dagelijks leven aankunt. Dit betekent minder bureaucratie, en gebieden zoals de gezondheidszorg of de onderwijssector worden transparanter en efficiënter.

Vakantie met het gezin

Een ontspannen sfeer en natuurlijke schoonheid maken Estland een perfecte bestemming voor het hele gezin. Estse steden worden nooit hectisch en op het platteland zijn er veel veilige en opwindende recreatieve activiteiten voor kinderen.

Estland is zo klein dat je tijdens een weekend bessen in het bos kunt plukken, kunt klimmen, swingen in het nabijgelegen pretpark, interactieve musea kunt bezoeken en kindvriendelijke restaurants kunt ervaren.

Estland heeft een aantal interessante pretparken en recreatiecentra die zowel educatief als amusant zijn. Ontdek alles – van zeilen tot de ijstijd, van technologie tot poppen.

Groene vakantie in Estland

Groen denken en duurzaam gebruik van hulpbronnen zijn de trend in Estland. Voorbeelden zijn de vele biologische boerderijen, groene evenementen, duurzame activiteiten, Green Key hotels en vele andere opties voor duurzaam toerisme.

Wist je dat 15% van de Estlandse landbouwgrond biologische landbouwgrond is? Tijdens een bezoek aan een biologische boerderij en een wandeling door het bos kunt u de stilte van het Estlandse platteland ervaren en deelnemen aan de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. Zodat u vertrouwd kunt raken met de biologische landbouw van een boerderij.

Als u verblijft in hotels en pensions met het bekende Green Key-label, kunt u erop vertrouwen dat alles zal worden gedaan om van uw vakantie een duurzame en plezierige ervaring te maken. Of u nu wilt ontspannen in de natuur of zweten, veel reisbureaus bieden een breed scala aan activiteiten.

 

Flacco
Logo