Duitse Alpenroute

De Duitse Alpenroute is de oudste vakantie route in Duitsland, loopt van het Bodenmeer naar Berchtesgaden en biedt rijplezier, geweldige uitzichten en verbindt de beroemde Beierse attracties met elkaar: het is dus een van de meest populaire route bestemmingen van de Bondsrepubliek.

De Duitse Alpenstraßen werd gerangschikt als nummer 44 van de meest populaire bestemmingen van Duitsland.
Kijkend we naar de andere Beierse attracties op die worden weergegeven in de ranglijst, dan leest dat bijna als een route beschrijving: de wereldberoemde koninklijke kastelen Hohenschwangau, Neuschwanstein, Herrenchiemsee en Linderhof Kasteel zijn te vinden langs de schilderachtige route.

Bij geen enkele andere route kunt u het landschap en de cultuur zo intens ervaren. Bijzonder indrukwekkend is het contrast tussen de weilanden en de heuvels van de alpine uitlopers en steile bergtoppen, zoals de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland met een top van 2.962 meter. Meer dan 25 kastelen, abdijen en kastelen langs de weg getuigen van de geschiedenis van Beieren. De traditionele landbouw dorpen en historische stadjes langs de route zullen u verbazen en verwonderen.

Auto- en motorrijders zullen met veel plezier deze route rijden. Het gedeelte van Bad Hindelang naar Oberjoch in de Allgäu, bijvoorbeeld de “Oberjoch Pas”, met zijn 106 bochten op 300 meter hoogte is de bochtigste weg in Duitsland.

Soort Route: Alpine panorama, cultuur, natuur, rij-ervaring
Soort route: auto, motor
Lengte: 450 km

Start / Finish: Lindau / Schönau am Königssee
Hoogste punt: Oberjoch in de Allgäu met 1,200 meter
Provincie: Beieren
Vakantieregio’s: West Allgäu, Oberallgäu, Ostallgäu, Ammergauer Alpen, Zugspitze, Tölzer Land, Alpenregion Tegernsee Schliersee, Chiemsee Alpenland, Chiemgau, Berchtesgaden

Geef uw mening

      Laat een reactie achter

      Do NOT follow this link or you will be banned from the site!