Ducati Museum Bologna

Neem een ​​kijkje achter de schermen van het museum en de productiefaciliteit van Ducati. Zowel het Ducati Museum, het hoofdkantoor als de fabriek zelf bevinden zich in Bologna.

Het museum is gewijd aan de geschiedenis van het Italiaanse motorbedrijf. Het museum is echter niet de enige plek om verschillende Ducati motoren te bewonderen. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de productie van de motoren.

Na de oprichting in 1926 vervaardigde Ducati radio onderdelen en andere elektronische artikelen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ducati zich tot taak gesteld om goedkope en betrouwbare voertuigen te produceren voor het onderhoud van het Italiaanse transportsysteem. Tegenwoordig staat Ducati bekend om zijn innovatieve motorfietsen, die regelmatig de titels krijgen op de Superbike Wereldkampioenschappen.

Video’s en memorabilia maken het verhaal van Ducati werkelijkheid. De motoren worden tentoongesteld op 850 m². In het midden is een helm vormig theater. Hoe het Ducati logo in de afgelopen decennia is veranderd, is voor het Betarachet meteen duidelijk. De Imola 750 van Paul Smart en de Isle of Man NCR van Mike Hailwood zijn de hoogtepunten van het museum.

De desmodromische klepregeling wordt gedemonstreerd in de tentoonstelling. De uitvinding van dit systeem is een revolutie in de wereld van het motorracen. Om meer te weten te komen over de productie van Ducati motorfietsen, moet u zeker een fabrieksrondleiding boeken. Je kunt ze de motoren zien samenstellen. In de cadeauwinkel vind je een grote selectie aan kleding en accessoires van Ducati.

Adres
Via Antonio Cavalieri Ducati 3, 40132 Bologna

Route
Bus 36 of 39 naar de halte Via Lame. Stap bij Via Lame over op bus 13. Stap uit bij de halte Borgo Panibale.

Openingstijden
Maandag: 09: 00-17: 00  dinsdag: 09: 00-17: 00  donderdag: 09: 00-17: 00  vrijdag: 09: 00-17: 00  Zaterdag:

Prijzen
Volwassenen: € 15 Kinderen: € 13 (2020)

website van het museum

Flacco
Logo