Dublin stedentrip tips

Waarom zou je eigenlijk naar Dublin moeten gaan? Laat we de “klassieke” redenen doornemen …

Het Guinness Storehouse in Dublin

Het Guinness Storehouse ligt op slechts 15 minuten van het stadscentrum en is de meest bezochte bezienswaardigheid van Dublin.
Meer dan 250 jaar lang is het Guinness bier wereldberoemd en wordt het gezien als een teken van Ierse gezelligheid en vermaak. Het begon allemaal toen Arthur Guinness een huurovereenkomst tekende voor grond in Dublin voor 9000 jaar. Dat was in 1759 en sindsdien wordt bier gebrouwen in St James Gate. Het drankje is zo succesvol geworden dat er tegenwoordig nauwelijks nog een Ierse pub zonder Guinness denkbaar is.

The Storehouse is een multimediamuseum ontworpen met veel aandacht voor het bier detail. Op zeven verdiepingen worden het pad van ingrediënten, productie en brouwen, de geschiedenis van Guinness, distributiekanalen en reclame getoond. Zo komt de donkere kleur van de geroosterde gerst (mout). Op de top, om zo te zeggen, op het dak van het pakhuis, is een volledig glazen hemel bar, de Gravity Bar. Het is de hoogste bar in Dublin (46 m), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de daken van de stad. Overigens is een halve liter Guinness in de Gravity Bar al in de ticketprijs inbegrepen.

Er zijn ook bars en restaurants (vijfde verdieping), cursussen zoals de Guinness Academy (vierde verdieping) en het Guinness Storehouse is populair voor vergaderingen en conferenties. Op de begane grond verkoopt de winkel allerlei soorten souvenirs rond het bekendste Ierse biermerk.

Het pakhuis werd voltooid in 1904 in de stijl van de Chicago School als onderdeel van de brouwerij, in dit gebouw vond de gisting plaats. Dit proces vindt plaats aan het einde van het brouwproces wanneer gist aan de bierbouillon wordt toegevoegd.

In de jaren tachtig werden de oude faciliteiten in Storehouse met pensioen gestuurd en in 1988 gesloten, omdat Guinness nu een nieuw gebouw op de Liffey gebruikte voor vergisting. Het duurde tot eind jaren negentig voor de opkomst van het idee om het gebouw voor bezoekers te herbouwen. In 2000 werd het Guinness Storehouse geopend als een museum en locatie.

Rond het pakhuis bevindt zich nog steeds de brouwerij St. James Gate, een van de modernste brouwerijen ter wereld. Guinness, dat nu deel uitmaakt van de Diaego groep, brouwt hier elke dag drie miljoen pinten van het kenmerkende stevige bier. Op sommige dagen hangt de geur van mout nog steeds in de lucht.

Dublin - RIU Plaza The Gresham Dublin (hotel)

256,00
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Stedentrip Dublin met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief retourvlucht en ontbijt

8 daagse autovakantie naar Jurys Inn Parnell in dublin, ierland

627,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Ontdek het gezellige Dublin! Verblijf in het moderne hotel Jurys Inn Parnell en maak kennis met de gezellige bars, uitstekende restaurants en leuke bezienswaardigheden van Dublin. De ideale uitvalsbasis voor een stedentrip!

Dublin Central Inn

162,00
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Dublin City Inn heeft een zeer goede en centrale ligging. Te voet bereik je snel en eenvoudig O'Connel Street, de sfeervolle wijk Temple Bar en het imposante Trinity College. Uiteraard ontbreken de nodige pubs niet waar het na het een dag in de stad te hebben doorgebracht goed toeven is. De nette uitstraling, de goede service en de fantastische ligging maken het Dublin City Inn tot een...

3 daagse stedentrip naar Jurys Inn Parnell in dublin, ierland

49,00
TradetrackerProducts prijsvrij.nl
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Ontdek het gezellige Dublin! Verblijf in het moderne hotel Jurys Inn Parnell en maak kennis met de gezellige bars, uitstekende restaurants en leuke bezienswaardigheden van Dublin. De ideale uitvalsbasis voor een stedentrip!

Temple Bar: pubs en cultuur in Dublin

Geliefd bij de culturele instellingen en tegelijkertijd geliefd als toeristisch centrum: Temple Bar

Het gebied van het centrum van Dublin polariseerd: aan de ene kant, een geweldige plek om uit te gaan (voedsel, pubs en muziek), er is veel van de cultuur van indie platenzaken aan culturele instellingen. Hier zijn hotels en hostels en in het weekend zijn er grote markten (Biologisch voedsel zoals olijven, kaas, vers brood en wijn). Er is echt iets te ontdekken. Aan de andere kant is Temple Bar erg toeristisch vanwege zijn populariteit.

De wijk is niet altijd zo voorbereid en populair, integendeel: Tot in de jaren 1980, was het gebied in verval geraakt en we zijn zelfs van plan om volledig te slopen en bouwen van een groot busstation. De huurprijzen waren laag, kunstenaars vestigden zich en legden de eerste steen voor de culturele wijk. In de jaren 1990 werd besloten om de charme van het district culturele en traditionele behouden en gerestaureerd Temple Bar, onder anderen met fondsen van de EU.

In Temple Bar bevinden zich vele culturele bezienswaardigheden en instellingen : studio’s, galeries, musea en tentoonstellingen, evenals veranderende gebeurtenissen in de openbare pleinen kenmerken de wijk. Tot de belangrijkste hoogtepunten zijn de Wall of Fame (met de foto’s van invloedrijke Ierse muzikant), de Ierse Fotografie Center, de Ierse Film Center, de Temple Bar Music Centre, het Arthouse Multimedia Center, de Project Arts Centre en de National Wax Museum.

Door de geplaveide straten kunt u een wandeling maken en genieten van een maaltijd in een van de restaurants of pubs. Overigens is de hele wijk een voetgangersgebied. Vaak zijn straatartiesten of muzikanten op Meetinghouse Square onderweg en spelen de cafés traditioneel ook muziek. En er zijn meestal veel mensen onderweg, het is sociaal en comfortabel. Als je op zoek bent naar de originele Ieren, zul je eerder teleurgesteld zijn, het publiek is erg internationaal. Als je gewoon een pint Guinness in een mooie omgeving wilt drinken, komt alles goed. Onder de pubs zijn u.a. Fitzsimons, Farringtons, The Temple Bar, Porterhouse of Turk’s Head.

In het weekend houdt Temple Bar markten die instellingen in Dublin zijn geworden:

Temple Bar voedselmarkt, zaterdag, Meetinghouse Square
Temple Bar Book Market, zaterdag en zondag, Temple Bar Square
Designer Mart, Saturday, Cow’s Lane

St. Patrick’s Cathedral

Ard-Eaglais Naomh Pádraig of kortweg St. Patrick’s is de grootste kathedraal in Dublin en de grootste kerk in Ierland. Niet alleen is de kerk erg oud (de bouw begon in 1191), maar hij bevindt zich ook op een plek die van bijzonder belang is voor de Ieren: er wordt gezegd dat hier de bron was waar St. Patrick bekeerde christenen doopte.

Uiteindelijk is er een kathedraal ontstaan ​​uit de originele houten kapel. Het 91 meter lange gebouw werd gebouwd tot 1270. Door de jaren heen verminderde de bouwstructuur en moest de belangrijkste kerk van de Ieren in de jaren 1860 uitgebreid worden gerenoveerd. Dit was voornamelijk te wijten aan het gedoneerde geld van de Guinness familie mogelijk. Dit wordt nog steeds herinnerd door de buste van Mr. Benjamin Guinness voor het gebouw.

Schrijver Jonathan Swift, vooral bekend om zijn roman Gulliver’s Travels, was decennia decaan van de Kathedraal van Dublin en is erin begraven. Een andere belangrijke gebeurtenis vond plaats in 1742, toen de Messiah van Handel in première ging door de koren van de St. Patrick’s Cathedral en Christ Church.

Binnen in de kathedraal is de permanente tentoonstelling “Living Stones” over de rol en het werk van St. Patrick’s in Dublin. Openingstijden 9 – 18 uur, behalve op zaterdag (9 – 17 uur) en op zondag (nov-feb: 9 – 15 uur). Geen bezoek aan kerkdiensten.

Trouwens, op weg naar de kathedraal passeert u Dublin’s beroemde fish en chipper Leo Burdock’s. Tip: neem een ​​portie vis en friet en eet comfortabel in het park voor de kathedraal. Nog een tip: als je azijn niet lekker vindt over de frieten, moet je dat op tijd zeggen bij het bestellen.

Dublin Castle

Dublin Castle werd in de Middeleeuwen gebouwd als een kasteel en is sindsdien voortdurend uitgebreid en herbouwd. Talloze herontwikkelingen en nieuwe gebouwen vonden plaats in de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. In plaats. Zo werd het voormalige fort steeds meer het kasteel.

Door de eeuwen heen is het gebouw niet alleen volledig veranderd, maar het gebruik is ook vele malen veranderd: het was een militair fort in de verdediging, een gevangenis, schatkamer, rechtbank en zetel van de Engelse overheid van Ierland gedurende 700 jaar. De Ierse kroonjuwelen werden in 1907 in Dublin Castle gestolen.

De Britse regering van Ierland verbleef hier tot 1922, van waaruit de representatieve kamers met de naam “The State Apartments.” Hun bezoek is de moeite waard – vooral de troonzaal en de balzaal van St. Patrick’s Hall, waar Koningin Victoria haar 60e in 1897 vierde en waar in 1998 een deel van de Noord-Ierse vredesbesprekingen werd gevoerd. Tegenwoordig wordt Dublin Castle voornamelijk gebruikt voor belangrijke staatsrecepties en voor de inauguratie van de president.

Dublin Castle kan bezocht worden, er is meer dan één museum in het complex. Overigens, achter Dublin Castle zijn de Dubh Linn Gardens.

De State Apartments zijn bij wijze van spreken de kern van elk bezoek. Ze werden gebouwd als een residentie en als een openbare ruimte. En zelfs vandaag worden ze gebruikt voor representatiedoeleinden. Bijvoorbeeld, tijdens het EU-voorzitterschap van Ierland.

In de metro ontmoeten de oude stadsmuren en oude muren nog steeds elkaar vanuit de nederzettingen van de Vikingen op de fundamenten van Dublin Castle en kunnen bezocht worden

De kapel Royal is de voormalige koninklijke kapel, gebouwd in gotische stijl met sierlijke ornamenten en ornamenten. Het belang van de kapel van vandaag is niet zo hoog als vroeger, tegenwoordig wordt het gebruikt als een cultureel centrum.

The Revenue Museum bevindt zich in de crypte van de Chapel Royal en biedt inzichten in de soms vermakelijke geschiedenis van belastinginning in Ierland.

De Chester Beatty Library toont manuscripten, prenten, antieke boeken en schilderijen.

The Spire of Dublin

Sommigen houden er van, de anderen haten het: The Spire (engl. = “Tip” of “toren”) van Dublin. De moderne, ongeveer 120 meter hoge naald bevindt zich midden op de beroemdste boulevard van het oude Dublin, het O’Connel. Street, bijna recht voor het General Post Office.

Sinds 2003 staat de Spire op de kruising O’Connel Street / Henry Street, net in plaats van de 1966 opgeblazen door de IRA Nelson column. Eigenlijk moet de Spire worden ingesteld in het Millennium, maar het schema is een beetje uitgesteld. Moet voorkomen in de beste Ierse bouwprojecten, zoals je kunt horen.

De Spits met een monument ervoor Te voet is de Spire van Dublin 3 meter breed, aan de bovenkant van haar diameter is slechts ongeveer 15 cm. Het is het hoogste gebouw in Dublin en ’s nachts schijnen de lichten op de top van de stad.

Molly Malone standbeeld

Op de weg van Trinity College naar Grafton Street vind je het standbeeld van de super beroemde Molly Malone. Super beroemd omdat een nummer naar haar is vernoemd, wat iedereen weet, die ooit een avond met keurige Guinness en Ierse muziek doorbracht in een Ierse pub.

Molly Malone was, naar men zegt, een visboer in Dublin in de 17e eeuw. In die tijd was er grote armoede en arm Molly moest niet alleen vis verkopen, maar ook haar lichaam.

Tegenwoordig is het monument voor Molly Malone op de hoek van Suffolk Street / Grafton Street een van de meest herkenbare herkenningspunten van de stad. En Molly is bekend over de grenzen van Dublin en Ierland voor het Ierse volkslied Cockles and Mussels (“kokkels en mosselen”).

Half Penny Bridge / Ha ‘Penny Bridge

Het herkenningspunt en de beroemdste brug in Dublin is zeker de Half Penny Bridge, of Ha ‘Penny Bridge zoals de naam in Ierland al snel uitspreekt.

In het midden van de stad verbindt de brug Temple Bar (zuidkant) en de winkelstraten rond Henry Street aan de noordkant van de Liffey.

In Dublin wordt gezegd dat je op de Half Penny Bridge bijna altijd een vriend tegenkomt – juist omdat het zo centraal en dicht bij de winkelmogelijkheden ligt. Trouwens, de Ha ‘Penny Bridge is alleen een terugslag voor voetgangers.

De brug over de rivier werd rond 1816 gebouwd en droeg aanvankelijk de naam van de eerste hertog van Wellington. Als je de brug over wilde steken, moest je een “tol” betalen van een halve cent (later zelfs een hele cent). Natuurlijk is het gebruik van de brug nu gratis.

Het gietijzer waaruit de brug werd gebouwd roestte na verloop van tijd. Tussen 2001 en 2003 werd de Half Penny Bridge gerenoveerd en is sindsdien wit en roestig over de Liffey geschilderd. Liefdevolle koppels hangen hun liefdesloten aan de ijzeren leuning en gooien de sleutel in de Liffey.

RIU Plaza The Gresham Dublin

159,00 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

The Gresham Hotel ligt in hartje Dublin en biedt een eigen restaurant en bar.

Staycity Aparthotels Saint Augustine Street

Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Staycity Serviced Apartments Saint Augustine St biedt stijlvolle accommodaties in het hart van Dublin met balkons met uitzicht op de stad of de...

The Charles Stewart Guesthouse

Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

The Charles Stewart Guesthouse ligt op slechts 5 minuten lopen van Temple Bar in het centrum van Dublin.

The Gibson Hotel

139,00 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

The Gibson Hotel biedt een panoramisch uitzicht op de haven van Dublin. Het hotel ligt naast het 3Arena.

Sandymount Hotel

121,00 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Dit door een familie beheerde hotel ligt naast het Aviva-stadion in Dublin en biedt gratis WiFi, privé-tuinen en gratis beveiligde parkeergelegenheid.

Clayton Hotel Charlemont

139,00 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Clayton Hotel Charlemont is een gloednieuw hotel met uitzicht op het Grand Canal in Dublin 2, en beschikt over een gemeenschappelijke lounge, Red Bean...

Capitool reisgids - Ierland

19,99 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Nederlands | 16e druk | Hardcover | 9789000341788 | 396 pagina's

Time to momo - Dublin

19,95 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Nederlands | 4e druk | Paperback | 9789057678752 | 89 pagina's

ANWB extra - Dublin

12,99 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789018041298 | 132 pagina's

ANWB ontdek - Ierland

18,95 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789018039158 | 296 pagina's

De Groene Reisgids - Dublin weekend

11,99 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789401448826 | 144 pagina's

Wat & Hoe select Dublin

6,90 9,95 in stock
Laatste update was op: maart 17, 2023 7:51 am

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789021546551 | 192 pagina's

  1. Ruime comfortabele kamers, van alle gemakken voorzien.

  2. Ontbijt uitgebreid, personeel super vriendelijk en locatie perfect !

  3. Locatie en het ontbijt en de grote ontvangst ruimten

  4. Mooi ruim apartement dicht bij het centrum van de stad (o.a. Templebar, winkels, etc.). parkeergarage onder appartementen.

  5. Goed onderhouden appartement op prima plek in Dublin. Op loopafstand van de stad. Zeker een plek om een keer terug te komen.

  6. Overall De plek , het personeel, de ruimte , de bedden, de keuken met alle apparatuur

  7. Douche is erg goed. Meer dan voldoende druk op de kraan. Comfortabele kamers, vriendelijk personeel. Schone kamers, prima hotel!

  8. Het was vlak bij het centrum en de bushalte voor de deur

  9. Nette, ruime kamer. Ontbijt eenvoudig, maar best lekker. Locatie zeer goed, erg kort bij het centrum. Vriendelijk, behulpzaam personeel.

  10. modern steriel hotel; uitstekende tramverbinding met centrum

  11. De kamer was prima: ruim en zeer comfortabel. Het ontbijt was zeer goed verzorgd en er was heel veel keus. Vriendelijk personeel!

  12. Rustige ligging buiten de drukte van Dublin city. Alles netjes en mooi. De foto s op de site geven weer wat er is.

  13. Hotel is prima ! Mooie schone kamers Er is een waterkoker aanwezig met thee en koffie dat vond ik erg fijn !

  14. Ontbijt, ruimte kamer, ligging nabij strand en treinstation.

  15. Lokatie prima vanuit centrum met Dart(treintje) te bereiken. 3 stations en je staat midden in Dublin bij Trinity College. Ontbijt prima, koffie was wat slapjes. Werd steeds goed bijgevuld. Als je dik wil worden, neem vooral Iers ontbijt: worstjes, witte bonen in tomatensaus, cakejes in overvloed. Ook gewoon vleeswaren, kaas en jamsoorten. Ligt in rustige, betere buurt. Groot hotel, prima vriendelijke service. Kamers elke dag keurig schoongemaakt. Bedden en kussens prima. In 2 dagen heb je Dublin centrum gezien. Wij zijn ook buiten Dublin geweest: Howth,vissersdorpje ten noorden. Mooie wandeling over de kliffen gemaakt. Goed per treintje te bereiken. Verder Killeney en Dalkey ten zuiden. Leuke stadjes, ook goed met trein te bereiken. Must see: Guinness bierbrouwerij rondleiding. Leuk en interessant.

  16. Great hotel, Great location. Construction work going on at the front but it was weekend so quiet. Didn’t mind. Brand new hotel so carpets, rooms, lobby smelled all really new and fresh. Would certainly recommend this hotel.

  17. Brand new hotel, rooms were beautifully finished and all areas were of a very high standard. The staff were all very friendly. We ate lunch in the bar/restaurant and it was a good experience. The location is great to explore Dublin, walkable distance to Grafton area or only 2 Luas stops if you’re not up to the walk.

  18. The breakfast was great and Franka was amazing ( she checked us in ) and helped us with all the info that we needed , really great staff and very clean , the bed was perfection

Flacco
Logo