Dingen om te zien en te doen op Ibiza

Ibiza, ook wel het Witte Eiland genoemd, is niet alleen een paradijs voor feestgangers. Het is ook een ideale bestemming voor gezinnen, voor wie op zoek is naar actieve vakanties en voor liefhebbers van geschiedenis. Dit is wat het eiland te bieden heeft.

Sant Josep de Sa Talaia

Het dorp Sant Josep de Sa Talaia ligt ten westen van het eiland. Samen met de parochies Sant Jordi, Sant Agustí en Es Cubells vormen ze de grootste gemeente van Ibiza.

Om toegang te krijgen tot het dorp, volgt u de snelweg PM803 van de hoofdstad van Ibiza, Eivissa, richting Sant Antoni de Portmany. Het dorp ligt ongeveer 11 kilometer naar het westen. Aarzel niet om een bezoek te brengen aan de witgekalkte kerk van de parochie van Sant Antoni uit de achttiende eeuw. Je zult er geen spijt van krijgen.

Torre des Savinar

In het zuidwesten van het eiland, op Punta de Sa Pedrera, staat de Torre des Savinar, een van de vele verdedigingstorens die langs de kust van Ibiza liggen. De toren ligt op een ongelooflijke plek, tweehonderd meter boven de zeespiegel en biedt een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee en het kleine eiland Es Vedra.

Dalt Vila

Dalt Vila (vertaald uit het Catalaans als ‘hoge stad’) is het oude centrum van Eivissa (of Ibiza), de hoofdstad van het eiland. Je zult een labyrint van smalle straatjes tegenkomen die je terug in de tijd brengen.

Je hebt toegang tot dit deel van de stad via de Portal de ses Taules of Portal Nau. De eerste optie is moeilijker te bereiken vanwege de steile heuvels, maar je komt direct aan op de Plaza de Vila, het charmante centrale plein van de oude stad.

Cala Comte

Gelegen in de gemeente Sant Josep de sa Talaia, op minder dan tien kilometer van het dorp Sant Agustí des Vedrà, is dit beroemde strand in tweeën gedeeld door een rotsachtig voorgebergte dat het “familie” gebied van het nudistengebied scheidt.

Es Vedra

Es Vedra is een onbewoond eiland, gelegen op ongeveer 2,5 km uit de kust van Cala d’Hort. Met een korte boottocht naar het eiland kunt u dit beschermde natuurreservaat ontdekken, waar vele soorten roofvogels wonen, evenals unieke hagedissen en endemische plantensoorten die daar overleven, ondanks de voortdurende actie en vaak gewelddadige zee en wind. Het kleine eiland is ook het object van verschillende lokale legendes, die onder meer werden gevoed door heremieten die de plek vroeger hadden gekozen voor hun pensioen. Een bezoek wordt ten zeerste aanbevolen.

Tui Ibiza aanbiedingen
Tui Ibiza aanbiedingen
Actuele vakantie aanbiedingen van TUI. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Corendon Ibiza Acties
Corendon Ibiza Acties
Actuele vakantie aanbiedingen van Corendon Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Sunweb aanbiedingen
Sunweb aanbiedingen
Actuele vakantie aanbiedingen van Sunweb. Kies uit diverse mogelijkheden en acties.
Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!