De tien mooiste naaktstranden van Europa

De zomer is nog niet voorbij – en de kans op een naadloze bruine kleur ook niet. Er zijn ook talloze naaktstranden in de populaire vakantiebestemmingen van Europa, waar u uw badkleding thuis kunt laten.

Little Banana Beach, Skiathos, Griekenland

Het kleine Griekse eiland Skiathos in het westen van het land biedt vrijheidsliefhebbers een fantastisch naaktstrand. Little Banana Beach is het enige strand op het eiland dat onbeperkte bewegingsvrijheid biedt. Op een rustige locatie betovert het met kristalhelder water en zacht zand. Strandgangers kunnen tot laat in de avond genieten van de zonnestralen of snorkelen in de zee.

Jerolim-eiland, Kroatië

Het kleine eiland, waarvan de kustlijn slechts 2,37 km lang is, ligt in de buurt van Hvar en wordt beschouwd als een traditionele naturistenbadplaats in Kroatië. Naturisme is op het grootste deel van het eiland toegestaan. Wie op zoek is naar rust en ontspanning vindt aan de zuidkant van het eiland een kiezelstrand en rotsplateaus die reiken tot in het turquoise water. Strandvakantiegangers kunnen het eiland gemakkelijk per boot bereiken vanuit de stad Hvar.

Platja es Trenc, Mallorca, Spanje

Als u op zoek bent naar een naaktbadparadijs, hoeft u niet naar het Caribisch gebied te reizen. Het langste natuurlijke strand van Mallorca heeft ook een Caribische flair met wit zand en kristalhelder water. Een deel van het droomstrand in het zuiden van het eiland is gereserveerd voor nudisten. Het decor is een duinlandschap begroeid met struiken, waardoor het mogelijk is om wandelingen te maken naar het dichtstbijzijnde vakantieoord.

Cap d’Agde, Frankrijk

Het grootste en meest bezochte naturistencentrum ter wereld ligt in het zuiden van Frankrijk. Naast naaktstranden heeft Cap d’Agde ook nudistenwinkels, restaurants en kapsalons. Nudistenliefhebbers kunnen hier ook een naaktvakantie doorbrengen, weg van het strand. Het 2,5 km lange, langzaam aflopende zandstrand biedt ideale omstandigheden voor een streeploos kleurtje en een duik in de Middellandse Zee.

Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanje

Het kleine zusje van party-eiland Ibiza staat bekend om haar kristalheldere water en prachtige stranden, waarvan sommige ook geschikt zijn voor naturisten. Een van de bekendste en mooiste stranden van het eiland is Playa des Ses Illetes. Zwemmers ontspannen op het natuurlijke droomstrand en genieten van het adembenemende uitzicht op Ibiza en het eiland Es Vedrá.

Elia Beach, Mykonos, Griekenland

Ook op het Griekse vakantie-eiland Mykonos vindt u een waar droomstrand. De aanblik van fluweelzacht, licht zand voor turquoise water, ingebed in een schilderachtig landschap, lijkt op iets uit een ansichtkaart. Het zuidelijke uiteinde is gereserveerd voor kledingvrije zwemmers en biedt rustige uren zonneschijn aan zee. Er zijn enkele accommodaties en bars in de buurt. In het hoogseizoen zijn strandstoelen te huur.

Flacco
Logo