De mooiste stranden van Tenerife: dit zijn onze 9 favorieten

Bent u uw vakantie aan het plannen en op zoek naar de mooiste stranden van Tenerife? Wij hebben het voor je gevonden! Naast onze absolute strand highlights geven we je ook handige tips over uitrusting, ligging en vrijetijdsmogelijkheden op de droomstranden van Tenerife.

In onze top lijst vindt iedereen het juiste strand voor zichzelf: van natuurlijke badstranden tot klassieke vakantiestranden, kunstmatige Sahara zandstranden en de klassieke zwarte stranden met lava zand, alles is inbegrepen. Overigens biedt het vakantie-eiland Tenerife ook volop mogelijkheden voor naturistenliefhebbers in de vorm van aangewezen naaktstranden.

# 1 Playa de la Tejita

Onze eerste aanbeveling voor de mooiste stranden van het vakantie eiland Tenerife is een hoogtepunt voor iedereen die er de voorkeur aan geeft. Playa de la Tejita is een van de grootste natuurlijke badstranden van het eiland en ligt niet ver van de beroemde Montaña Roja in het zuiden van Tenerife. De reis naar Playa de la Tejita is een beetje avontuurlijk en leidt je over verborgen paden door een natuurgebied.

Het openbaar vervoer stopt hier trouwens niet, daarom heeft u uw eigen auto nodig. U kunt deze zeer comfortabel parkeren op de parkeerplaats bij het strand. Bij Playa de la Tejita is een aangewezen nudistengebied en een kleine kiosk. Naast hapjes en drankjes biedt de kiosk ook de mogelijkheid om daar ligstoelen en parasols te huren. Daarnaast kenmerkt Playa de la Tejita zich vooral door rust en natuurlijkheid, daarom is het hier heerlijk ontspannen op vakantie.

# 2 Playa de Las Teresitas

Een ander prachtig strand op Tenerife is het kunstmatig aangelegde Playa de Las Teresitas. Sinds de jaren 70 is het een magneet voor vakantiegangers en lokale bewoners in het noordoosten van Tenerife. Om van een ooit kaal kustgebied een droomstrand te maken, hadden de verantwoordelijken fijn zand uit de Sahara aangevoerd en zo een ongeveer twee kilometer lang strand aangelegd. Daarnaast zijn er tal van palmbomen op het strand geplant en zorgen ze ervoor dat je snel dat Caribische vakantiegevoel krijgt.

Playa de Las Teresitas is gelegen nabij San Andrés in een kustgebied dat wordt beschermd door golfbrekers. Er zijn parkeerplaatsen in de directe omgeving voor de reis naar het strand en ter plaatse kunt u genieten van alle voorzieningen voor een dagje strand. Douches, kleedkamers en toiletten zijn hier beschikbaar, evenals restaurants en winkels.

# 3  Playa Jardin

Als je al op vakantie bent geweest op Tenerife of voor je reis een aantal strandfoto’s van het eiland hebt bekeken, dan heb je zeker de vele stranden met zwart zand opgemerkt. Ze zijn typisch voor het vakantie-eiland en zouden daarom zeker op je to-do-lijst moeten staan. Zo’n zwart strand is de Playa Jardin in Puerto de la Cruz in het noorden van het eiland.

Het bijzondere van dit strand is de vlotte overgang van het zwarte zand naar een weelderig, idyllisch park. Playa Jardin is ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Er is een bijzonder vlakke toegang tot het water, wat ideaal is voor niet-zwemmers. Als de bouw van zandkastelen op den duur saai wordt, biedt het park speelmogelijkheden voor kinderen, gezellige weilanden en waterlopen. Daarnaast is er bij Playa Jardin een gastronomisch aanbod en de verhuur van ligstoelen en parasols.

# 4 Playa de el Bollullo

Niet ver van Playa Jardin in het vakantieoord Puerto de la Cruz is er nog een tip voor de mooiste stranden van Tenerife: Playa de el Bollullo. Het ligt ongeveer vier kilometer buiten het stedelijk gebied en een klassiek natuurlijk zwemstrand. De Playa de el Bollullo is iets bijzonders onder de stranden van Tenerife, maar is niet geschikt voor elke badgast.

Enerzijds is het deel van het strand alleen te bereiken door een steile klif af te lopen en anderzijds, afhankelijk van de wind, zijn de golven soms sterk. Ervaren zwemmers en sportieve vakantiegangers worden beloond met een zeer rustig stuk strand voor de ietwat zware reis. Culinair is er ook maar een heel klein aanbod op zo’n honderd meter van Playa de el Bollullo. Voor ontspanning en rustzoekers is Playa de el Bollullo nabij Puerto de la Cruz een geheime tip en ook populair bij de lokale bevolking.

# 5 Playa de Fañabé

Het kunstmatig gevulde Playa de Fañabé is ongeveer 700 meter lang en maakt indruk met zijn lichtgrijze lavazand. Door de optimale infrastructuur kan er op dit strand in het zuidwesten van Tenerife aan de Costa Adeje geen verveling ontstaan, ook al brengt u er elke dag door. Badmeesters en een ondiepe toegang tot het water zorgen voor een hoog veiligheidsniveau, daarom komen veel gezinnen met kinderen naar Playa de Fañabé.

Als je met een kinderwagen naar het strand wilt, is Playa de Fañabé ook ideaal, omdat het is uitgerust met opritten voor kinderwagens of rolstoelen en daardoor voor iedereen toegankelijk is. Achter het strand loopt een moderne promenade, waar u op een stranddag alle snacks, drankjes en gerechten vindt die het hart van de vakantieganger verlangt. De promenade verbindt Playa de Fañabé met het nabijgelegen Playa de Torviscas.

# 6 Playa del Duque

Playa del Duque is een ander prachtig strand op Tenerife en ligt in het zuidwesten van het eilandgebied. Het is aan de zonnige kant, waar weinig regen en veel zonuren het hele jaar door het beste vakantieweer bieden. Dit strandgebied maakt deel uit van de Costa Adeje, die populair is bij vakantiegangers, en strekt zich uit over een lengte van ongeveer 700 meter.

Het is ook omzoomd met een promenade met kleine winkels, restaurants en verhuurbedrijven voor ligstoelen en parasols. Watersporten is ook mogelijk in de baai van Playa del Duque, omdat de golfbreker voor het strand voor ondiep water zorgt. Een zeer ondiepe toegang tot de zee is ook praktisch voor u als u een gezinsvakantie plant en op zoek bent naar een veilig strand. Overigens werd Playa del Duque meerdere keren erkend als het schoonste strand van Tenerife.

# 7 Playa Abama

Iedereen die ongeveer tien minuten het stadje San Juan in het zuidelijke deel van het eiland uitrijdt, komt aan in Playa Abama. Er is een bekend en zeer populair uitkijkpunt boven het strand. Het geeft een duidelijk zicht op het heldere water, het prachtige zandstrand en de omgeving. Een lift brengt u rechtstreeks van hier naar het strand, dat door zijn ligging in een beschutte baai bijzonder warm water heeft.

Het sanitair, het gastronomische aanbod, de strandwachten en de netheid van het strand zijn ook ideaal voor gezinnen. Als u zich wilt terugtrekken uit de drukte van Playa Abama, raden we u aan een wandeling te maken over een onverharde weg in zuidelijke richting langs de rotsen. Daar vindt u verschillende, natuurlijk aangelegde zwembaden die gemakkelijk toegankelijk zijn via leuningen en meer privacy bieden.

# 8 Playa de la Arena

Playa de la Arena of Playa la Arena wordt een heel natuurlijk, zwart zandstrand genoemd in het zuidwesten van Tenerife. Het is het stadsstrand van het dorp La Arena en daardoor optimaal ontwikkeld. Je kunt hier komen met je eigen auto of met het openbaar vervoer of volg de borden vanuit het centrum van de stad te voet. Bij Playa de la Arena bieden enorme zwarte rotsen een prachtige bescherming tegen de wind en aan de achterkant staan ​​schaduwrijke palmbomen voor de bijzonder warme zomerdagen.

Het strandgedeelte is ook schoon en veilig, zoals de Blauwe Vlag al meer dan 25 jaar duidelijk laat zien. De badmeesters ter plaatse zorgen voor de veiligheid van zwemmers in het water en de golfbrekers beschermen bovendien de baai. Barrièrevrije toegang tot het strand, kleedkamers, douches en toiletten wordt verzekerd door praktische houten loopbruggen bij Playa de la Arena. Er zijn restaurants, souvenirwinkels en de verhuur van strandspullen direct aan het strand en aan de kustweg erboven.

# 9 Playa de Benijo

Via het vakantieoord Santa Cruz bereikt u een ander strand in het noorden van Tenerife, dat zelfs in het hoogseizoen niet overvol is. We hebben het over Playa de Benijo, dat niet ver van het Taganana gebergte ligt. Een natuurlijk stuk strand wacht op u ter plaatse, zoals u het vandaag de dag nauwelijks kunt vinden op Tenerife. Dat zou ook de reden kunnen zijn waarom veel lokale bewoners elkaar hier ontmoeten.

Playa de Benijo is ook populair bij surfers die de soms harde wind en hoge golven waarderen. Playa de Benijo met zijn typische zwarte zand is daarom alleen geschikt om te zwemmen als je goed kunt zwemmen en op de stroming kunt letten. Iets boven het strand vind je een kleine selectie van restaurants die voornamelijk regionale gerechten, snacks en drankjes aanbieden.

Flacco
Logo