De mooiste stranden van Italië – Dit zijn de 15 beste stranden van Italië

Kristalhelder, azuurblauw water, fijn zandstrand en een helderblauwe lucht – zo ziet hij eruit, het perfecte strand in onze dromen. Je hoeft niet ver te reizen om zo’n plek te vinden. Het is genoeg als je naar Italië rijdt.
We hebben de mooiste stranden van Italië voor u opgezocht en tonen u de mooiste baaien van het land aan de Middellandse Zee.

San Vito Lo Capo, Sicilië

Het strand van San Vito Lo Capo wacht op u met een adembenemend landschap en een prachtig fijn zandstrand. Aan de kust ontspringt een grote rots en creëert een geweldig panorama. Het zand van het strand wordt gecompenseerd door veel kleine, fijne koraalsplinters in roze en rood. In de branding flikkert het vaak roze. Dit komt door de vele kleine splinters die hier dagelijks worden aangespoeld. Helaas is het rode koraal alleen te vinden vanaf een diepte van 50 meter. Je kunt ze toch niet aanraken en zeker niet afbreken of ze meenemen in het vliegtuig.

Het strand van San Vito La Capo bevindt zich onder het stadje San Vito. Witgekalkte huizen ademen hier een unieke charme uit. In tal van restaurants kunt u de Siciliaanse keuken en veel verse vis proeven. In augustus, de klassieke vakantiemaand van de Italianen, kan het hier erg druk zijn.

terug naar menu ↑

Strand van Tropea, Calabrië

Het strand van de stad Tropea aan de zuidkant van de Italiaanse laars is een populaire bestemming voor toeristen uit heel Europa.

Het ligt onder het oude centrum van Tropea. Dit stijgt boven het strand uit als een oud fort. Het water is kristalhelder en het strand bestaat uit veel kleine steentjes waarop je gemakkelijk kunt lopen.

Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op het strand van Tropea. Maar je kunt ook wat verder langs de kust rijden en daar veel kleine baaien ontdekken die wat meer afgelegen zijn. De stad Tropea zelf is een populaire vakantiebestemming in Calabrië. Als u genoeg van het strand heeft, kunt u de oude stad of de kathedraal van Tropea bezoeken.

terug naar menu ↑

Strand van Cala Mariolu, Sardinië

Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Italië en is daarom goed bezocht. Als u dit paradijselijke strand in zijn uniekheid wilt ervaren, dan moet u het in het laagseizoen bezoeken. Het strand bestaat uit grotere kiezels en is geen zandstrand. Als u van snorkelen en vissen houdt, bent u op de juiste plek.

Het strand van Cala Mariolu kan alleen per boot worden bereikt. In de zomer is het een erg populaire bestemming, waar veel activiteit is. Vanaf ongeveer 16 uur is er geen zon, dus begin zo vroeg aan je stranddag.

terug naar menu ↑

La Cinta Beach, Sardinië

Een ander droomstrand van Sardinië is La Cinta Beach. Ongeveer drie kilometer lang strekt het strand zich uit langs de kust van Sardinië. U verwacht het mooiste zandstrand en enkele restaurants en bars. Je kunt hier ook verschillende watersporten proberen.

Het water is erg ondiep, daarom is La Cinta Beach ook geschikt voor gezinsvakanties. Als u uw vakantie doorbrengt in San Teodoro, bereikt u het strand te voet. Voor degenen die met de auto komen, is er een grote, betaalde parkeergelegenheid

Achter het zandstrand is er een lagune. Als je een beetje over het strand loopt, zul je rustigere gedeeltes vinden.

terug naar menu ↑

Lido di Jesolo

Het strand van Jesolo is een droom die uitkomt voor diegenen die houden van fijne zandstranden en tegelijkertijd de toeristische infrastructuur waarderen. Het strand strekt zich uit, evenals de stad Jesolo gedurende ongeveer 15 kilometer langs de Italiaanse kust. Vooral vanwege de goede bereikbaarheid zijn het strand en de plaats erg populair bij Europese toeristen. In Lido di Jesolo kun je verschillende watersporten beoefenen of gewoon de zon laten schijnen op je huid. Niet ver van het strand is er ook het voetgangersgebied, dus u kunt eten in een van de vele restaurants of een beetje daartussen winkelen.

Voor een dagtocht die de reis waard is naar de beroemde lagunestad Venetië. U kunt dit bereiken in iets minder dan een uur rijden of gebruik een van de vele veerverbindingen die vertrekken vanaf het schiereiland.

terug naar menu ↑

Bibione, Adria

Het strand van Bibione is geen typisch, natuurlijk strand. Het is een goed ontwikkeld zandstrand met geschikte toeristische infrastructuur. De promenade strekt zich ongeveer 15 kilometer uit.

Het strand is schoon en heeft douches, toiletten en vele restaurants en cafés. Je kunt gewoon voor altijd over het strand wandelen. Er zijn ook verschillende aanbiedingen voor kinderen of watersporten. Zelfs honden zijn toegestaan op een bepaald gedeelte. Voor een betrouwbare en solide strandvakantie is Bibione perfect.

terug naar menu ↑

Cala del Gesso, Toscane

Omgeven door ruige kliffen en dichte groene vegetatie, vindt u dit prachtige strand op het schiereiland Monte Agentario. Het is een van de mooiste stranden in Italië en hoort zeker op deze lijst. Je moet de auto op de hoofdweg parkeren en de rest van de weg lopen. Het wordt aanbevolen dat u stevige schoenen draagt. Na ongeveer 20 minuten wordt je beloond met deze idyllische plek.

Er is geen toeristische infrastructuur op het terrein. Dus vergeet niet om voldoende water en zonnebrandmiddelen in te pakken. Tegenover Cala del Gesso ligt het kleine eiland Argentarola Ia.

terug naar menu ↑

Capo Vaticano, Calabrië

Niet ver van Topea vindt u Capo Vaticano, een kaap gelegen op een voorgebergte. Het staat bekend om zijn verscheidenheid aan prachtige baaien en afgelegen stranden, die u slechts gedeeltelijk kunt bereiken per boot. De mediterrane, overwoekerde steile kust zorgt voor een heel speciale sfeer.

Vooral mooi is Praia I Focu. Deze kleine rotsachtige baai wordt speciaal aanbevolen voor de romantici onder u. Dankzij de turquoise wateren is dit een echt Caribisch gevoel, de perfecte plek voor uw vakantie in Italië.

terug naar menu ↑

Lido dei Maronti, Ischia

Op het eiland Ischia in de Golf van Napels is deze plaats perfect voor een strandvakantie in Italië. Het strand van Maronti is, zoals het hele eiland, van vulkanische oorsprong en is daarom geen wit zandstrand. De steentjes hier zijn nogal grijsachtig, maar heel fijn. Vanwege hun kleur kunnen ze in de zomer erg warm zijn. Je moet in geval van nood zwemschoenen hebben als het strand te warm voor je wordt. Voor mensen die last hebben van rugpijn, kan het heel nuttig zijn om op het warme zand te gaan liggen.

terug naar menu ↑

Strand van Eraclea Minoa, Sicilië

Het kilometerslange zandstrand van Eraclea Minoa is een speciale blikvanger. Het strand wordt omlijst door indrukwekkende, steile krijtrotsen, Capo Bianco. Het is de moeite waard om naar het einde van de rotsen te lopen en aan de andere kant door het water te gaan. Daar vindt u de ongerepte natuur. Elders is het strand bezaaid met dikke dennenbossen.

Er zijn enkele kiosken op het strand, dus u kunt hier drankjes en eten kopen. Anders spreiden de bezoekers zich heel goed uit over het grote gebied.

Een speciaal hoogtepunt is de camping van Eraclea Minoa met staanplaatsen direct aan het strand.

terug naar menu ↑

Strand van Meta, Campania

Hier kunt u ontspannen met een uitzicht op de vulkaan de Vesuvius. Het strand van Meta is een echte uitzondering op de ruige kust van het schiereiland Sorrento. Een lang zandstrand wacht op u hier voor een klif. Het strand is verdeeld in twee delen, het strand van Meta en het strand van Alimuri. Het water is erg ondiep en wordt slechts langzaam dieper. Daarom is het strand ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

terug naar menu ↑

Strand van San Michele

U kunt dit prachtige strand bereiken met de auto en boven het strand parkeren op een parkeerplaats. Of u loopt te voet vanuit het dorp Sirolo. Je bereikt het strand van San Michele via kleine paadjes. Dit is volledig omringd door prachtige natuur en dichte vegetatie. Het strand ruikt naar dennen en zout. Als u niet naar het strand wilt lopen, kunt u een pendeldienst van de stad naar het strand nemen.

terug naar menu ↑

Strand van Cavoli, Elba

Op het eiland Elba, een van de Toscaanse archipel, vindt u het prachtige strand van Cavoli. Ingelijst is het strand van de rotsachtige kust en het typische mediterrane maquis. Het strand staat bijna overal op het eiland aangegeven en boven het strand vindt u een parkeerplaats. Aangezien het strand van Cavoli slechts ongeveer 360 meter lang is en behoort tot een van de meest populaire stranden van Elba en Italië, kan het hier erg druk zijn. Het is raadzaam om hier in de ochtend te komen en zelf van het strand te genieten.

terug naar menu ↑

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa. De Spiaggia dei Conigli op het Italiaanse eiland Lampedusa. Het ligt tussen Malta en Tunesië. Hoewel het eiland Lampedusa anders weinig schilderachtige hoogtepunten biedt, omdat het erg ondiep is en weinig vegetatie heeft, is het konijnenstrand, zoals het strand ook wordt genoemd, een populaire bestemming voor toeristen.

Omzoomd door rotsen wacht je hier een paradijselijk wit zandstrand en turkooisblauwe wateren. Het strand van Conigli wordt omringd door een natuurreservaat, daarom is er geen toeristische infrastructuur, zoals bars of kraampjes. U kunt het strand alleen te voet bereiken. Het duurt iets langer om daar te komen, maar je wordt beloond met dit fantastische en fabelachtig mooie strand.

terug naar menu ↑

Cala Rossa, Sicilië

Het strand van Cala Rossa ligt op het kleine eiland Favignana. U kunt dit bereiken met de veerboot vanuit Sicilië. Of u kunt een boot nemen en voor anker gaan in de twee kleine baaien van het strand van Cala Rossa. Op een ruige rotsachtige kust kun je zwemmen in kristalhelder water. Het zandstrand is erg smal en slechts gedeeltelijk geschikt om te liggen. De kust loopt plat af en is daarom goed geschikt voor kinderen.

 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Flacco