De mooiste stranden aan het Garda meer

Het grote Garda meer van Italië heeft ongetwijfeld enkele van de mooiste stranden van Europa en maakt een heerlijke strandvakantie ten zuiden van de Alpen tot een succes. Verborgen baaien worden afgewisseld met uitstekend uitgeruste zand- of kiezelstranden en bieden voor elke smaak het juiste kaderprogramma. Nudisten en hondenbezitters vinden ook aanbiedingen aan het Gardameer die optimaal zijn afgestemd op hun behoeften: viervoeters kunnen stoom afblazen op aangewezen en omheinde hondenstranden en nudisten genieten van naaktheid, weg van nieuwsgierige blikken. Dromerige steden en dorpen inspireren ook met historische stadscentra en uitstekende restaurants voor maximaal vakantieplezier in Bella Italia.

“Relaxactionbeach” Lazise

Het zogenaamde “Relaxaction Beach” in Lazise is een van de weinige zandstranden aan het Gardameer en biedt met een lengte van bijna een kilometer veel ruimte. De prachtige ligging op de zuidoostelijke oever is niet alleen te danken aan het zandstrand dat identiek is aan de riviera, maar ook aan de nabijheid van restaurants, bars en diverse mogelijkheden voor adrenalinejunkies.
Weidse en weelderige cultuurlandschappen achter het strand nodigen u ook uit om te fietsen of te wandelen. De goede infrastructuur en het aanbod op het strand maken het de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen.
Onze tip: verken het gebied rond het strand vanaf het water – terwijl u ontspannen staand peddelt over het meer.

Rimbalzello

Het zandstrand van Rimbalzello strekt zich iets ten noorden van Saló uit aan de westkust van het meer. Het maakt deel uit van het extreem populaire Rimbalzello Adventure Park. In de directe omgeving van de oever zijn er soms kronkelende paden tussen talrijke bomen. Bovendien bieden banen op grote hoogte uitdagingen met verschillende moeilijkheidsgraden voor jong en oud. Rimbalzello is volgens veel bezoekers een van de beste stranden aan het Gardameer. Het schittert ook met een verscheidenheid aan diensten en vrijetijdsactiviteiten, zoals een duikcentrum.
Onze tip: Tijdens het zomerseizoen worden de avonden in de strandtentjes vaak ingeluid met een happy hour.

Jamaica Beach

Jamaica Beach is ongetwijfeld het meest populaire strand aan het Gardameer. Geen wonder, want het gedeelte op de zuidoever voor Sirmione biedt een spectaculair zwemlandschap. Grote platte stenen platen onder het wateroppervlak zorgen voor een kindvriendelijke lage waterstand op de oever. In het nabijgelegen Sirmione ontdekt u spannende bezienswaardigheden zoals de kolossale waterburcht met ophaalbrug of de Grotte di Catullo – de ruïnes van een Romeinse villa. Op het strand zelf zorgt een hete thermale bron met geneeskrachtig zwavelwater voor natuurlijke ontspanning.
Onze tip: Bezoek Jamaica Beach doordeweeks, dan is er veel minder drukte.

Spiaggia di Pisenze

Het strand van Pisenze is idyllisch gelegen tussen het eiland Isola di San Biagio in het noorden en een grote rots in het zuiden. Rust, kristalhelder water en vervaagde kiezelstenen onderstrepen de status van de Spiaggia di Pisenze als een intact natuurlijk juweeltje. Gele boeien schermen de zwemmers af van de waterwegen van de boten en zorgen zo voor de grootst mogelijke rust en veilig zwemmen. De nabijgelegen beboste rots en het kleine eiland vormen samen een prachtig strandpanorama.
Onze tip: de grote rots herbergt het natuurpark en museum Rocca di Manerba. Bovendien beloont het uitkijkpunt Punta Sasso je met een adembenemend uitzicht over het meer.

Spiaggia Mulino en Mokai Beach

Spiaggia Mulino, het strand van de molen, is het meest populaire strand van Salò en vormt een aantrekkelijke combinatie met Mokai Beach naast de deur. De twee secties worden gekenmerkt door hun grindbanken en af ​​en toe een rotsblok. Daarnaast staan ​​er gezellige bars en cafés opgesteld aan de strandpromenade en serveren ze heerlijk eten en koele drankjes. Op beide stranden hoef je niets aan het toeval over te laten: parkeerplaatsen, parasols, ligstoelen, waterfietsen en douches zijn ter plaatse aanwezig.
Onze tip: neem uw trouwe viervoeter mee! Er is een omheind gebied voor honden op Mokai Beach.

Isola di San Biagio

Het bovengenoemde Isola di San Biagio in het noorden is een van de vijf eilanden van het Gardameer en een romantische badplaats voor verliefde stelletjes of liefhebbers van eenzaamheid. U kunt het eiland bereiken, dat eigenlijk de voortzetting is van een landtong, hetzij met een taxiboot of bij eb langs het rif. Uitermate geschikt voor zwemmers, kristalhelder water en een heerlijke natuurlijke sfeer vormen de unieke sfeer van de Isola. Vanaf hier heb je ook een geweldig uitzicht op het nabijgelegen rif.
Onze tip: pak een duikbril en een snorkel in, want het rif is een populaire duikplek en verrast met baars en gele sponzen

Baia del Vento

“The Bay of Wind” – de naam van dit strand klinkt zo poëtisch en de omgeving is net zo inspirerend. Het soms Caribisch ogende landschap resulteert in geweldige momentopnamen van de vermeende vakantie aan de andere kant van de wereld – ware het niet dat de machtige Monte Baldo, de hoogste berg in de Garda-regio, majestueus op de achtergrond troont. De Baia del Vento is een rustig kiezelstrand op pastelblauw water. Aan weerszijden van het strand beginnen meer beboste verborgen baaien die bescherming tegen de zon en veel privacy bieden.
Onze tip: het beroemde Isola del Garda ligt op slechts 100 meter van het strand. Tijdens een bezichtiging kunt u de bijbehorende neoklassieke villa bezichtigen.

.

Flacco
Logo