De mooiste schilderachtige wegen van Duitsland

Als de zon buiten schijnt, is er niets beters dan de stad in het weekend met de motor te verlaten en een pauze te nemen midden in een prachtig landschap met de wind in je haar. Misschien wil je het gezegde “De weg is het doel” een heel eigen betekenis geven.

Of het nu op twee wielen, met de camper of de converteerbare – de mooiste panoramische wegen van Duitsland halen u in uw dagelijks leven en beloven niet alleen een fantastisch uitzicht, maar ook nieuwe ervaringen. Het rijplezier wordt vergezeld door schilderachtige schoonheden, spannende tussenstops en natuurlijk gastronomische hoogstandjes van de regio. In deze post nemen we je mee naar de spannende, gevarieerde en opwindende wereld van de Duitse schilderachtige wegen. Veel rijplezier en een prachtig uitzicht gegarandeerd.

De Roßfeld Panoramastraße in Berchtesgadener Land

De Roßfeld Panoramastraße die het hoogste punt op 1570 meter boven de zeespiegel als de hoogste vakantie route in Duitsland en brengt u direct in de karakteristieke Alpen van Berchtesgaden. De tolweg is 16 kilometer lang van Berchtesgaden naar Klaushöhe am Obersalzberg.
Bijzonder fraaie uitzichten zijn te vinden op de panoramische weg Roßfeld naar Oostenrijk. Het schilderachtige gemeenschap van Hallein, het dak boven Salzburg en de vallei van Salzach omringd door de majestueuze bergen van het Salzkammergut, vormen de hoogtepunten van de reis. Bij mooi weer kunt u een kijkje nemen op de bijna 3000 meter hoge Dachstein of het ruige nemen Bewonder Tennengebirge.

De Duitse kant van de Roßfeld schilderachtige weg is de Oostenrijkse tegenhanger en gefascineerd door de Hoge Göll, die de Duits-Oostenrijkse grens markeert, evenals de beroemde Watzmann. De andere toppen van de Berchtesgaden Alpen beloven een spannende reis met vele prachtige uitzichten op het alpenlandschap van het grensgebied. Tijdens het koude seizoen kunt u een glimp opvangen van het meest sneeuwzekere skigebied in het Berchtesgadener Land.

De Duitse wijnroute

Al sinds 1935 trekt de Duitse wijnroute op magische wijze recreanten aan. Met een prachtig mediterraan klimaat en meer dan 1800 uur zon per jaar, heeft u hier uitstekende omstandigheden, niet alleen om te genieten van het schilderachtige uitzicht op de glooiende wijngaarden en historische kastelen, maar ook om te genieten van de zon en het goede humeur.

De panoramische weg, die ongeveer 85 kilometer door het “Duitse Toscane” loopt, begint bij de Duitse wijnpoort in Schweigen-Rechtenbach en leidt naar het huis van de Duitse wijnroute in Bockenheim. Onderweg passeert u middeleeuwse dorpjes, mysterieuze kloosters en majestueuze kastelen die u kunt ontdekken met een korte stop. Romantische vakwerkhuizen worden afgewisseld met schijnbaar eindeloze wijnstokken en bieden een lust voor het oog.

De reis op de wijnroute staat in het teken van genot: gezellige wijnbars, uitbundige wijnfeesten en wijnen van wereldklasse maken de korte reis door de mooiste regio van de Palts tot een onvergetelijke ervaring voor alle zintuigen.

Route der Rheinromantik

Het Rijndal wordt beschouwd als een van de belangrijkste reisbestemmingen van de Bondsrepubliek. Het wordt al sinds het midden van de 19e eeuw bezocht door miljoenen reizigers en is een integraal onderdeel geworden van het Duitse UNESCO Werelderfgoed. Natuurlijk kan het pittoreske Rijndal ook gemakkelijk worden ontdekt op een panoramische weg. De geschiedenis van de regio, die meer dan 2000 jaar overspant en wordt bewoond door ontelbare legendes, sprookjes en legendes, wordt verkend op de Rijn Romantische Route. Langs 360 kilometer maak je kennis met het beroemdste rivierlandschap van Europa, dat zich uitstrekt tussen de regio Keulen / Mainz en de stad Wiesbaden.

Onderweg passeert u de legendarische Loreley vallei en verwonder u over de opvallende rots die door vele dichters is gezongen. Maar veel andere bezienswaardigheden zijn te zien in de smalle doorbraakvallei door het Rijnlandse leisteengebergte. De Binger Mäuseturm is al van verre zichtbaar op zijn ongewone vorm, Stahleck kasteel in Bacharach is een van de onbedwingbare vestingwerken in Europa en het romantische kasteel Sayn verspreidt een indrukwekkend barokke tuin die is ondergedompeld duizenden vlinders in kleurrijke facetten.

De Romantische Straße

Een andere echte klassieker onder de Duitse vakantie routes is de Romantische Straße. Dit was in de jaren ’50 in een poging uit te Duitsland een aantrekkelijke bestemming te maken. En om eerlijk te zijn, dat is met vlag en wimpel gedaan. Op 413 kilometer van de totale lengte reis je door Beieren en Baden-Württemberg. Van de metropool Würzburg, over de Franken naar Zwaben. Later gaat het rechtstreeks naar de Allgäu naar Füssen.

In aanvulling op de karakteristieke Alpen gebied dat zich uitstrekt tussen de voeten en Landsberg / Lech, gaat indruk maken op de schilderachtige Taubertal en de jonge morenelandschap van Lechrain. Zodat u kunt genieten van een echte diversiteit onder de voorbijtrekkende landschap, dat geen ruimte laat voor verveling tijdens het rijden: rivierdalen, dichte bossen, groene weiden en karakteristieke bergen beloven veel afwisseling.

Vooral belangstelling voor cultuurhistorie Automobilisten zullen blij zijn met de vele bezienswaardigheden die kan worden gezien aan de Romantische Strasse. Het Würzburg Residence kunt deze ook aan een lange rust, zoals de beroemde Wieskirche in de Rococo stijl of het wereldberoemde kasteel Neuschwanstein. Talloze middeleeuwse steden met charme en warmte ervoor te zorgen dat de rit langs deze prachtige weg onvergetelijk zal zijn.

De Deutsche Vulkanstraße

Van de Rijn naar de Eifel loopt de Duitse vulkanische weg. Op de weg dwars door de Geopark Laachersee en het Geopark Vulkaaneifel en leert over de 280 kilometer lange strook veel nieuwe, spannende en interessante feiten over de oorsprong van het fascinerende landschap in West-Duitsland.
De natuur en geopark Vulkaneifel is een van de nationale geoparken van Duitsland en een van de Global Geoparks van UNESCO. Het heeft betrekking op delen van de districten van Bernkastel-Wittlich, Cochem-Zell en Vulkaneinfel in Rheinland-Pfalz en werd opgenomen in de nieuw opgerichte Global Network of Geoparks 2004. Met de Duitse vulkaanweg zijn 39 bezienswaardigheden verbonden, die van geologisch, cultuurhistorisch of industrieel-historisch belang zijn.

Op de route tussen de Laachersee en Manderscheid kom je naar vulkanische restanten en landschappen die hun bizarre uiterlijk van de sudderende binnen de aarde over te danken. Gigantische kratermeren, fascinerende lavastromen, hoge koepel en nog steeds actief borrelende bronnen zorgen voor een plotseling opent bewustzijn van de indrukwekkende geschiedenis van de aarde en de wetenschap dat dit proces nog lang niet klaar.

Van bijzonder belang in de recente vulkanische landschap van Europa zijn de basalt steengroeven in Mayen, Daun, huisvesten, onder andere, de jongste vulkaan in het land, en de indrukwekkende Kaltwassergeysire in Wallenborn. U kunt Arensberg houden en raak het geometrisch gevormde basalt kolommen of neem een ​​kijkje in de geschiedenis van de regio in het Duitse Volcano Museum Mendig op basalt steengroeve.

De Schwarzwald Hochstraße

Een prachtige autorit belooft een excursie naar de Schwarzwald Hochstraße, die 60 kilometer van Freudenstadt naar Baden-Baden leidt. De kronkelende route strekt zich uit van 250 tot 1000 meter boven de zeespiegel en biedt een prachtig uitzicht op de romantische valleien van het Zwarte Woud. Maar ook inzicht in het Rijndal en in de Elzas en een aantal panorama’s van karakteristieke Vogezen zijn evenzeer een deel van de spannende rit over de 75-jaar-oude schilderachtige weg.

De een indrukwekkend uitzicht op het gevarieerde landschap begeleiden u van het Zwarte Woud aan de Bühlerhöhe, waar een van de mooiste kapellen vakantieregio ligt – Marienkirche, die beter als de Adenauer kapel bekend is. Hier kunt u uitrusten en genieten van het panorama over het Rijndal na een bezoek aan het kleine religieuze gebouw met een ontspannen picknick.

De Duitse Alpenroute

Van de Bodensee naar de Königssee: De Deutsche Alpenstraße is synoniem met een adembenemend uitzicht op de Alpen, voor het vernieuwen van koele downs in bergmeren en natuurlijk rijplezier langs ruige rotsachtige hellingen sinds de planning aan het eind van de jaren ’20. De snelle bochten begeleiden u op 450 kilometer van het idyllische Lindau aan het Bodenmeer naar het gezellige Schönau am Koenigssee. Zo maakt u niet alleen kennis met de schoonheid van de Duitse alpenwereld tijdens een reis langs de Duitse Alpenroute, maar kunt u ook een kijkje nemen in Tirol en Salzburg.

De verscheidenheid tussen bergen en dalen, stad en platteland, weelderige alpenweiden en dichte boslandschappen vormen de charme van de Duitse Alpenroute. Maar ook de dorpen die onderweg liggen betoveren en brengen je naar een andere tijd. Of het nu Garmisch-Partenkirchen, Reit im Winkl of Bad Reichenhall is – al deze steden hebben historische stadscentra te ontdekken. Met talloze musea, bezienswaardigheden en gezellige restaurants, kunt u uitkijken naar een echt spannende reis door de Beierse Alpen.

 

 

Flacco
Logo